Kandidati, ki jih Dnevnik ponuja v izboru Slovenska spletna osebnost 2008 so:

1. JONAS ŽNIDARŠIČ
2. DENIS SARKIĆ
3. ROK PRAPROTNIK
4. GREGOR FRAS
5. VOJKO FLEGAR
6. MARKO MILIČ
7. REBEKA DREMELJ
8. ANDRAŽ TORI
9. ALJOŠA LOČIČNIK

Všeč mi je, da v takšen izbor vključi Dnevnik tudi Rebeko Dremelj, ampak vseeno ne razumem razloga, kljub obrazložitvi da naj bi bila ona “slovenska Britney Spears” po rezultatih iskanja na Najdi.si. Mogoče je razlog, da drugo leto ne bo šla na Eurosong? Rok Praprotnik? Ja, odličen novinar, katerega članki so objavljeni tudi na internetu. In konec. Kakšno vezo ima on z internetom in zakaj bi bil spletna osebnost leta pa mi ni niti najmanj jasno! Aljoša Ločičnik? SDS in ponarejanje anket? Ampak to naj bo spletna osebnost leta? Zakaj ne bi vključili vseh spamerjev, ki nam vsakodnevno pošiljajo kupe in kupe nezaželene pošte?

Močno upam da se Dnevnik šali s tem izborom. Oz. da je bila to samo provokacija, da završi o tem na spletu in boste pravo listo predstavili čez par dni??!!

V Sloveniji je veliko spletnih projektov. Veliko odličnih in velikih spletnih skupnosti. Ampak to je očitno povsem nepomembno. Kajti pomembno je, da so osebe, ki zaznamujejo splet tudi sicer medijsko odmevne. Razen zadnjega so vsi medijsko prepoznavni? Naključje?

Če je bil lani zmagovalec dr. Janez Drnovšek, bo tudi letos odločitev precej preprosta. Mogoče nekdo iz Dnevnika?!
Edina oseba med nominiranci, ki je dosegla rezultate v svetovnem merilu in ne samo v naši mali Sloveniji, je Andraž Tori in ekipa Zemante. Ampak ni prepoznaven tako kot je Rebeka Dremelj, ali Marko Milič. In zato tudi ni zanimiv za medije, tako kot sta prej omenjena dva. In če mora biti spletna osebnost tudi medijska osebnost, je to mogoče malce napačen svet. Vendar Dnevnik ima v rokah škarje in platno in lahko kroji spletno osebnost po svoji želji.

Se zgodi pač!