had blog roni kordis had blog roni kordis

Dnevnik.si izbira – Slovenska spletna osebnost 2008

Kandidati, ki jih Dnevnik ponuja v izboru Slovenska spletna osebnost 2008 so:

1. JONAS ŽNIDARŠIČ
2. DENIS SARKIĆ
3. ROK PRAPROTNIK
4. GREGOR FRAS
5. VOJKO FLEGAR
6. MARKO MILIČ
7. REBEKA DREMELJ
8. ANDRAŽ TORI
9. ALJOŠA LOČIČNIK

Všeč mi je, da v takšen izbor vključi Dnevnik tudi Rebeko Dremelj, ampak vseeno ne razumem razloga, kljub obrazložitvi da naj bi bila ona “slovenska Britney Spears” po rezultatih iskanja na Najdi.si. Mogoče je razlog, da drugo leto ne bo šla na Eurosong? Rok Praprotnik? Ja, odličen novinar, katerega članki so objavljeni tudi na internetu. In konec. Kakšno vezo ima on z internetom in zakaj bi bil spletna osebnost leta pa mi ni niti najmanj jasno! Aljoša Ločičnik? SDS in ponarejanje anket? Ampak to naj bo spletna osebnost leta? Zakaj ne bi vključili vseh spamerjev, ki nam vsakodnevno pošiljajo kupe in kupe nezaželene pošte?

Močno upam da se Dnevnik šali s tem izborom. Oz. da je bila to samo provokacija, da završi o tem na spletu in boste pravo listo predstavili čez par dni??!!

V Sloveniji je veliko spletnih projektov. Veliko odličnih in velikih spletnih skupnosti. Ampak to je očitno povsem nepomembno. Kajti pomembno je, da so osebe, ki zaznamujejo splet tudi sicer medijsko odmevne. Razen zadnjega so vsi medijsko prepoznavni? Naključje?

Če je bil lani zmagovalec dr. Janez Drnovšek, bo tudi letos odločitev precej preprosta. Mogoče nekdo iz Dnevnika?!
Edina oseba med nominiranci, ki je dosegla rezultate v svetovnem merilu in ne samo v naši mali Sloveniji, je Andraž Tori in ekipa Zemante. Ampak ni prepoznaven tako kot je Rebeka Dremelj, ali Marko Milič. In zato tudi ni zanimiv za medije, tako kot sta prej omenjena dva. In če mora biti spletna osebnost tudi medijska osebnost, je to mogoče malce napačen svet. Vendar Dnevnik ima v rokah škarje in platno in lahko kroji spletno osebnost po svoji želji.

Se zgodi pač!

 1. Jooooj, pa res sm prčakval nominacijo letos :cry:

  Kao :lol:

 2. Ljudje se prevec oklepajo tradicionalnih medijev … vsi po vrsti so useless crap ;)

  Takrat ko po tradicionalnih medijih zves, da se nekaj dogaja je ponavadi na internetu o tem ze tako zavrsalo, da se lahko televiziji/cajtngom samo se smejes kako za casom so. Oni lahko “novice” povedo enkrat na dan, “mi” jih lahko zvemo vsakih 10 minut frisne.

  Osebno ne bi tradicionalnim medijem vec verjel niti ce bi me hoteli prepricati da je 5+5 10

 3. Se podpisem pod post. Torija in zemanto bi najmanj pricakoval na tem seznamu. Poleg vseh ostalih..

 4. hehehe lol :) Kje si pa ti had? so te pozabili? >:)

  Ukvarjam se s spletom na dnevni osnovi, a poznam samo polovico na seznamu… spletne osebnosti. Kakšen je bil kriterij? Da se ime pojavi tudi v spletni obliki člankov?

 5. @ruph: sej to sem zelel v disclaim napisati, da ni ta zapis zaradi “uzaljenosti” :) ampak samo zaradi nepoznavanja ustvarjalcev interneta v sloveniji.. in ce je rebeka dremelj predstavnica slovenskega spleta, potem sem jaz konj..

  kriterij? a mislis da so ga imeli :)

 6. To so pač znane osebnosti, ki imajo tudi svojo spletno stran.

 7. @Mitja: pa ne bi rekel, da je svetlobna leta razlike med spletno osebnostjo in osebo, ki ji PR-ovci skrbijo se za spletno stran?

 8. Seveda je razlika. Ampak splošna javnost tudi drugače dojema “osebnosti” kot spletna javnost. Tole je očinto namenjeno splošni javnosti.

 9. Mas prav, skoda pricakovat od enga cajtenga, da bi skusal splosno javnost izobrazit/izboljsat. Sam da se prodaja.

 10. @mitja: ja, se strinjam, da je razlika med tema dvema javnostima.. vendar ljudje izbirajo spletno osebnost leta in to definitivno ne more biti nekdo, ki nima nobene veze z netom in ga mogoce sploh ne zna uporabljati.. zato se mi zdi ta izbor povsem zgresen..

  skoda.. pa bi bila lahko odlicna stvar iz tega..

 11. Zakaj pa ne bi kar prave spletne osebnosti organizirale izbor? Potrebno je organizirat spletno javnost!

 12. hmm.. ideja ni slaba :) mogoce pa se naredil v drugem tednu taksnem projekt :)

 13. @had nekateri na seznamu so precej aktivni spleti akterji.. jonas, tori.. ostalo je pa zelo na silo. Pa če bi šli gledat samo FB / Myspace / bloge / etc. bi našli boljše. Zakaj niso dali še politikov na seznam? So se le trudili s spletom in tovrstno komunikacijo med volitvami, verjetno tudi pustili pečat na tem medijskem kanalu … Pa zakaj ni murka na seznamu? hehe…

 14. murko, ziga turk, domen savic, iztok gartner, drugi svet, itd.. milijon je teh ljudi, ki so bolj kompetentni kot pa ti tukaj :(

 15. Kaj, Kučana so izpustili! Nezaslišano!!! To bo še letelo perje

 16. @anonymous: hudica.. internet bodo ukinili v sloveniji, a ne :)

  @MM: evo.. tudi on je izbira.. pa vuk cosic, itd..

 17. Moje razmisljanje:

  Marko Milic se je znasel med spletnimi osebnostmi, kot tisti pisec enega najbolj branih blogov, ki ga ni nikoli pisal.

  jonas je blogerski trendseter.

 18. Moje razmisljanje:

  Marko Milic se je znasel med spletnimi osebnostmi, kot tisti pisec enega najbolj branih blogov, ki ga ni nikoli pisal.

  jonas je blogerski trendseter.

 19. hahha.. ja, tega o milicu nisem zelel zapisati.. bi pa lahko po drugi strani sarkica primerjal s teboj..

 20. ..potem je pa tu med temi “nominiranci” se denis, ki je trendseter med videoblogerji, a je roko na srce bolj videoreporter.

  andraz tori? cemu? mislim, da vecina nas njega sploh ne pozna, se manj njegovega dela.

  jaz pogresam recimo dimitrija rupla, kot blogerja, pa celoten zares, ki je volitve dobil ravno zaradi spletne prepoznavnosti in mistra j-ja, ki s svojimi zapisi na http://www.sds.si v tem trenutku prednjaci pred vsemi drugimi strankami v slo.

  moj zmagovalec? Mr. J

 21. za ostale sploh ne vem kako so se znasli med nominisi. verjetno ker so blizu casopisu? jaz sem med branjem naslova tvojga bloga pricakoval, da bo vmes kdo izmed nas (ti, jaz, morda vinci, ki je sfural film tudi zaradi bloga..)

 22. @marko: ja, ravno v tem je problem.. ali je spletna osebnost tudi medijsko prepoznavna osebnost? ce ni, potem je to definitivno andraz tori, ki je dosegel zelo veliko izven meja slovenije, vendar ni prepoznaven..

  J – se strinjam! posebno priznanje zanj!

 23. problem je, ker je slovenija tak svinjsko mala, in tak svinjsko neinovativna, da bo na koncu po vsej verjetnosti res zmagal jonas. pa da ne bo pomote, jonas je meni as, ampak dejansko njegovo delo spremljam vedno manj – oz nic. pa ves zakaj bo zmagal? zato, ker je jonas! ker ze 100 let govori o racunalnikih, drugi itak nimajo pojma, in je to itak ze dovolj.

  pricakoval sem boljsi izbor.. ampak ajde.

 24. definitivno bo potrebno narediti alternativni izbor.. ker tole je krneki :(

  dejmo priznanje vsem ki se ukvarjajo z internetnom, tko kot so naredili leta 2006 pri time-u.. in drugo leto naj se naredi izbor, ki bo zastavljen bolj resno, kot pa tale projekt, ki ni bil zastavljen niti z levo roko..

 25. … se malo pojasnil z Dnevnik.si: me veslei, da se je na to temo razvila tolikšna razprava. Skratka, na Dnevnik.si ne iščemo osebi, ki je tehnološko zadevo pripeljala do vrhunca, ampak osebo, ki je zaznamovala vsebino. izbor je namerno narejen široko in dopušča izbiro vsem, ki se strinjajo z nami (vami, savičem) ali sploh ne…

  … skratka, glasujte in izberite!

 26. Had: mene je podobno kot tale seznam presenetil Siolov izbor za “Sportalovo ime leta”. Sicer njihov portal obiščem pomoje le ene 2x na leto, namreč stara zamera z nategovanjem zvestih starih naročnikov ISDN/ADSL ne more kar tako umret… ;)
  Anyway, pazi to, na seznamu za ime leta sta KK Olimpija in HDD Olimpija. Like omgwtf.

Komentarji so zaprti.