had blog roni kordis had blog roni kordis

Glasovanje za blogerja, ki je najbolj zaznamoval leto 2008 – jaz se ne grem več!

Na Drugem svetu je potekalo/poteka glasovanje za blogerja, ki je najbolj zaznamoval leto 2008.
Z uvrstitvijo v finale, kjer mi družbo dela Alex van der Volk, sem dosegel svoj cilj.

Glede na to, da se sam ne bi strinjal da me kdorkoli nominira na takšno tekmovanje, sem se takrat odločil, da ne bom sodeloval (če bom prišel v finale) v finalu, oz. bom prosil vse bralce, da glasujete za Alexa!


Zakaj sem se tako odločil? Stvar je preprosta. Blogerji smo asocialna bitja, ki živimo skriti v varni senci anonimnosti in ki nam je realno življenje nekje daleč in skrito (tako se govori). Kot taki se radi izpostavljamo preko svojih zapisov in svojih kritik. In radi tekmujemo. In kljub temu, da je tekmovalnost dobra, saj naj bi se zaradi nje rojevali boljši, bolj kvalitetni zapisi, se sam s tem ne strinjam. Zadnji dokaz je tudi ambasador spleta Damjan Murko.

Zadnje leto sem imel veliko stika z oglaševalci, ki sem jim postal zanimiv zaradi svojega dometa, vendar sem bil prepričan da je boljše, če se takšne in drugačne akcije izpeljejo v celotni blogosferi. Da bodo imeli še ostali možnost sodelovanja in ne samo nekaj izbranih. In sem opozarjal na akcije in pomagal širiti ideje.
Večinoma so bile stvari sprejete negativno. Itak. In name prelitega precej gnoja. Itak. Kako bi lahko pričakoval kaj drugega. Namesto da bi bil tak kot je večina, ko se briga samo zase, sem poskušal biti samaritanec in pomagati ostalim. Pač naiven in nekakšen socialističen utopist, ki verjame v dobro v ljudeh, ne glede na to, da so me izkušnje prepričale drugače.

In tako se je zgodil tudi ta izbor za blogerja. Ne potrebujem titul za to kar počnem. Niti ne potrebujem nagrad, ali intervjujev. Še manj pa tekmovanj kjer zmaga tisti, ki ima večje zaledje. Ali se mi res da? NE! Ampak ker sem bil izbran, nisem imel možnosti oporekati temu.

Bloger ki je zaznamoval leto 2008 je vsak bloger, ki je napisal vsaj en zapis! Ne glede na to, kaj je pisal, kako je pisal, zakaj je pisal! Dovolj je že to, da se je izpostavil, pa če je bil opažen ali ne, če ga je kdo prebral ali ne, če je kdo komentiral njegov zapis ali ne!

V bistvu mi je povsem všeč, da sem v času svojega bloganja svoj socialni krog razširil na ljudi, ki mi veliko pomenijo in ki mi pomagajo pri vseh projektih ki se dogajajo in ki se bodo še zgodili. Da sem spoznal cel kup ljudi, ki so tako ali drugače uspešni v svojem poslu in ne tekmujejo z nikomer. In da me spremlja precej bralcev, čeprav se včasih sam vprašam zakaj!

In če se kdo sprašuje zakaj potem objavljam svoje statistike, je odgovor takšen kot je bil vedno do sedaj. Da mogoče kdo razmisli kako se da priti do obiskovalcev, kaj jih pritegne in kaj si želijo bralci! In se prilagodi. Seveda pa lahko vsak ostane še vedno zvest samemu sebi.. Po drugi strani pa s tem postaneš zanimiv za oglaševalce in lahko narediš veliko za skupnost. Ah, ja. Začaran krog. Na koncu te polijejo z gnojem…

Dragi bralci, hvala vsem, ki ste v prvem krogu glasovanja dali glas zame, sedaj pa vas prosim, da ga podarite Alexu, ki je odličen pisec bloga in ki si zasluži zmago bolj kot jaz. HVALA!

 1. Hja no, čudi me, da si se potemtakem odločil za nastop v prvem krogu. Kako ti je lahko cilj prit v finale pa ne zmagat?

 2. Mislim da si se prav odločil. Tekmovalnost je sicer lahko čisto zabavna zadeva – takrat ko se pri tem vsi zabavamo. Ko te nekaj začne žret stvar pa je “brezvezna”, je pa pametno odnehat. Saj veš – dobro blago se samo hvali. Ti prav veliko več od tega, da te nekdo objavi kot blogerja leta, ne boš imel :) bodi to kar si, tak kot si in se ne sekiraj za ostale.

 3. Iskanje blogerja leta, tv voditelja leta, najžečesa leta se meni zdi malce nefer. Tako kot si rekel. Vsak je zase najboljši in k sreči še za koga. Za tiste, ki ga iz takega ali drugačnega razloga, berejo. Čestitke vseeno. Za odličen blog.

 4. Veš, v drugem krogu sem se res namenila svoj glas dati tebi, ampak zdaj ga bom pa res res dala Alexu
  :D:D:D

 5. Moram povedati, da te poteze žl zopet ne morem podpirati in jo upam ne razumem pravilno. Ker če tole preberem med vrsticami se sliši kot, “jaz sem itak najboljši, v moji konkurenci nimate ostali možnosti, zato bom v finalu odstopil, da zmaga revež Volkec, ker sicer nima nobene možnosti…smrk….smrk”. To zopet ni tisto pravo samaritanstvo in altruizem, ker če si tako mislil, bi lahko na začetku prosil, da te vržejo iz konkurence in bi dobil možnost kdo drug, ne pa da še agitiraš za glasove, potem pa v finalu zabavo pokvariš.

  Zakaj za vraga stalno misliš, da kdorkoli potrebuje tvojo pomoč? Ljudje pišejo, ko se jim ne ljubi več, nehajo pisati ali celo zaprejo blog. Pa kaj potem? Ob vseh teh blaznih oglaševalskih akcijah in rompompompu mi prosim naj nekdo našteje blogerje, ki na mesec s svojim pisanjem zaslužijo vsaj za pivo? No? To, da ti da nekdo za nekaj dni na test neke zvočniki je navaden BULL SHIT, take krame dobijo uredništva raznih revij kolikor hočeš, pa še koncu leta jim podarijo kakšen koledar ali obesek. Kdor hoče se s tem igrati, naj piše prošnje in ga bo mogoče kdo vzel za honorarnega sodelavca, kjer bo teh gizmov na test kolikor češ, ker iz tega se delajo že počasi smeti.

  Če imaš sam možnost z blogom služiti, Had, JUST DO IT. Nenazadnje si s svojim delom in znanjem dosegel, da si prepoznaven in imaš domet, ki ga še kdo izven blogosfere opazi. Unovči to in se po moje raje ne ukvarjaj za ostalimi, ki jih to morda prav malo briga, marsikomu pa se zdi vse skupaj smešno, ker se dobro počuti v krogu svojih petih zvestih bralcev. Večina služi denar kje drugje in če bi bil denar motiv, zapremo bloge lahko kar takoj jutri praktično vsi, ker to pač nima v tem kontekstu NOBENEGA SMISLA.

  Ampak za to, da bi v poštenem boju premagal Volkca, ti ne bi bilo potrebno storiti nič. Pustiš da glasovalni stroj opravi svoje. Če bi zmagal in te DS razglasi za Blogerja leta 2008, super, nedvomno si si to zaslužil, tako kot tudi Volkec. Če si hotel napisati srce parajoči govor v stilu Oskarjev, bi počakal na zmago in potem zapisal:

  Bloger ki je zaznamoval leto 2008 je vsak bloger, ki je napisal vsaj en zapis! Ne glede na to, kaj je pisal, kako je pisal, zakaj je pisal! Dovolj je že to, da se je izpostavil, pa če je bil opažen ali ne, če ga je kdo prebral ali ne, če je kdo komentiral njegov zapis ali ne!

  In kaj naj sedaj reče van der Volk? Pirova zmaga? Fuj, vrnite vstopnice? Ali naj sploh pride po naziv, če je tekmovalec v ringu v zadnjem trenutku dvoboj brez boja predal?

  In prosim, ne jemlji zopet tega kot polivanje z gnojnico.

 6. @dr.onyx: v bistvu je bilo tvoje prosjacenje za glasove razlog za to mojo odlocitev.. ce bi se takrat odlocil da odstopim, bi mi ocital povsem enako stvar, kot mi jo ocitas sedaj.. in to sem tudi pricakoval od tebe.. sploh po agitatorskem komentarju.. in sem si zelel, da pridem v finale, kjer bom naredil, kar sem napovedal..

  na zapadu nista novo, bi clovek napisal..

  in ne, nisem najboljsi.. ce znas brati, sem zapisal vse, kar sem imel v tem zapisu.. vsak bloger je odlicen, ker pise.. in vsaka nadaljna diskusija je povsem brezpredmetna.. sploh s teboj..

  ja, kaj je narobe ce tekmovalec preda dvoboj? je to slabo? je to nizkotno? ne, samo povedal sem, da se ne grem te igre.. ker je ne potrebujem! a je to tako tezko razumeti..

  in verjetno imam pravico, da povem svoje mnenje, kajne? ali pac ne?

 7. @Had, če si moj zapis dešifriral, sem se samo malo pohecal in upam da res ni kdo mislil, da prosjačim za glasove? Ampak takoj ko je moj zapis povzročil, da si ostal na nekaj procentih te je očitno tako razjezilo, da si pač udaril nazaj v enakem slogu in seveda so se tisti moji bedni procenti takoj stopili. Samo takrat nisem imel občutka, da ti ta naziv nič ne pomeni, ampak prej nasprotno. Verjetno bi bil hudo razočaran, če bi pristal z 5 % na koncu lestvice in tega si enostavno nisi mogel privoščiti.

  Kaj je anrobe če tekmovalec preda dvoboj? V tem primeru se mi pač tvoje dejane do ostalih ne zdi fer. Če si si že tako silno želel tega naziva, POJDI ZA VRAGA DO KONCA. Ne vem no… Enostavno ne razumem, oziroma meni tole deluje precej zvezdniško obnašanje, za katerega ne vidim nobene potrebe. Isto kot nisem razumel Katarinine užljenosti, ker se je našla na seznamu. Opa, gospa je prefina za tole družbo…Čez nekaj dni bo to pozabljeno tako, kot Murkovo spletno ambasadorstvo.

 8. seveda.. tako sem bil razocaran, da sem sel iskat pomoc in da sem zaprosil vesoljno slovenijo, da naj mi pomaga, kajne..

  jaz sem pozval bralce, da glasujejo.. ampak ne zame! da glasujejo.. to je razlika, ki je ti nisi razumel..
  kot sem tudi pozival ljudi naj gredo na volitve.. naj izkoristijo to moznost..

  moja odlocitev je, kako se borim in s kom se borim.. in ce se ti zdi to zvezdnisko obnasanje, naj te pomirim, kajti ni.. zvezdnisko bi bilo namrec, da bi ze pred zacetkom sebe oznacil za zmagovalca.. kar pa nisem naredil..

  in se enkrat..
  11.12.2008 ob 13:04:
  https://www.had.si/blog//2008/12/11/glasujte-zame-vsakvas-glas-steje-hvala/#comment-135535

  sem tudi zapisal, da pocnem nekaj drugega, kot pa iscem in moledujem za glasove..

 9. Had, vsaka ti čast! Js na tvojem mestu zihr nebi enak naredu. Sm očitno preveč zagreben :P

 10. a ha ha ha ha …

  11. decembra had napiše že v naslovu: “Glasujte zame, vsak/vaš glas šteje – Hvala!” …
  in malo niže še tole: “Namreč tudi jaz potrebujem vaš glas, oz. celo dva: …”

  15. decembra pa veseli had napiše: “jaz sem pozval bralce, da glasujejo.. ampak ne zame!”

  ej, nč bat … glede na to kolk srečk kupuješ, boš zihr enkrat zmagu …

 11. @sas:
  Glasujte zame, vsak/vaš glas šteje – Hvala!

  Ker sem zjutraj pisal o Pahorju, ki smo/ste mu namenili glasove na volitvah in nas/me je razočaral, sem dobil idejo, oz, imam prošnjo za bralce in obiskovalce bloga.
  Namreč tudi jaz potrebujem vaš glas, oz. celo dva:

  Kateri bloger je najbolj zaznamoval leto 2008? poteka na Drugem Svetu (klik), anketa, kjer oddate svoj glas je na levi strani.
  Izbira je precej pestra: Alex van der Volk, AndrejM, Dajana, Dr. Onyx, Had, Irena Sirena, Jan Alumnus, Jin, Katarina, Libertarec, Lucija, Mežičar, Zloba. Izbirate sami in vam ne bom sufliral odgovora.

  Nokia N96 Team blog – izbor blogerjev, ki bodo pisali blog z Nokio N96 – tukaj pa vam lahko sufliram da glasujete zame na naslovu (klik)

  Ničesar vam ne bom obljubljal, lahko pa se zahvalim vsakemu, ki si bo vzel čas in “šel volit”. Za kogarkoli že! Hvala!

  hmm.. kater del ti ni jasen?

 12. ?

  jasn je use … prosjačiš ljudi, da dajo glas tebi, in to kar na dveh izborih za “naj” neki …

  kar ni jasn je to, kako lahko napišeš, da nisi “nikoli pozival, da naj glasujejo zame” …

 13. @Had, karkoli si že misliš o tem lepotnem izboru, še enkrat ponavljam, da se mi takšno obnašanje ne zdi pošteno ne do sotekmovalcev, ne do tistih, ki so glasovali zate. Če sem pravilno preštel, je tvoja prošnja pomenila prek 200 glasov in to je vsekakor lepo, kajti tvojim bralcem se je zdelo očitno vredno klikniti prvič na povezavo, izbrati tebe iz seznama in potem še klikniti na gumb Glasuj. Po moje pa je tudi do teh tvojih bralcev pošteno, da če si se že odločil sodelovati in nisi z ničemer pokazal, da to lepotno tekmovanje preziraš, greš do konca in pustiš ljudem, da odločijo in če zmagaš, nekako s težkim srcem požreš naziv Bloger leta 2008 na Drugem Svetu (heh).

  Å e vedno pa trdim, da je ta zapis samo odraz nekega nepotrebnega zvezdniškega obnašanja, ko se poizkušaš dvigniti nad ostale, izven konkurence. Ljudje, had je odstopil in dal priložnost za zmago šibkejšemu. Kako lepo? Zame ne in s tem sem povedal vse, kar si o tem mislim.

 14. @sas: zato sem kopiral:

  Izbirate sami in vam ne bom sufliral odgovora.

  tukaj pa vam lahko sufliram da glasujete zame na naslovu

  khmm..

 15. @dr.onyx: ce bos napisal svoje mnenje se 10krat, se vedno to ne bo pomenilo, da drzi.. upam, da ti je jasno..

  jaz sem svoje napisal

  Bloger ki je zaznamoval leto 2008 je vsak bloger, ki je napisal vsaj en zapis! Ne glede na to, kaj je pisal, kako je pisal, zakaj je pisal! Dovolj je že to, da se je izpostavil, pa če je bil opažen ali ne, če ga je kdo prebral ali ne, če je kdo komentiral njegov zapis ali ne!

  in ne da se mi vec ukvarjati s tem..

  ce sem zato, ker sem iskren, zvezdnik, pa naj bo po tvoje.. kakor zelis.. samo da bos srecen..

  zame je tole koncano..

 16. Predvsem ne ti, ne Volkec nista zaznamovala leta 2008 – ne po blogersko, ne kako drugače. Zaznamoval ga je .. hmm … kdo že?

  Nihče od blogerjev ne, pa tudi vsi skupaj nismo kaj ekstra zaznamovali – pa če si to še tako zelo želimo.

  Malo okorno so pač zastavili vprašanje.

  Lahko bi dali “Kateri je vaš naj bloger” ali kaj podobnega. Al ipa “kateri vam je največji džek” ali pa “Kateri vam je najbolj všeč”, ali pa “Katera vam je najbolj jebozovna blogerka”.

 17. @si.r: zaznamoval ga je dimsi rupsi :) s svojimi par zapisi :)

  sicer pa tocno to.. nihce ni naredil nicesar, kar bi bilo vauu.. no, mogoce pa bo spremenil to in bo drugo leto na lestvici!

 18. had, meni pa fakejonas ne sede, nekako se mi zdi, da se (c)jonas med vrsticami dost sama razgalja in si lahko na tak nacin tudi njegove slabe trenutke z lahkoto predstavljas …

  fejkerju zato ne prepisujem nikakrsnih moznosti na sceni, slej ko prej bo pozabljen kot so recimo prasniki, pa se se vedno nekaj trudijo … nekako je ta princip meni ze out … bo treba biti malo bolj inovativen ;)

  .::PiPi::.

 19. Å e enkrat od neposrednega konkurenta. Å e vedno bi raje videl, da do tega zapisa ne bi prišlo in bi se “borila” do zadnjega, kar je zame bolj zabava kot resno tekmovanje, ampak če si se tako odločil, si se pač tako odločil, čeprav glasovalci te odločitve kot vse kaže ne upoštevajo preveč in navkljub prednosti, ki sem jo imel še včeraj, sva ta trenutek povsem izenačena (kakšen glas več ali manj). Nikakor pa se ne morem strinjati z interpretacijo nekaterih, češ da si attention whore, ker si se naredil “dobrega in pridnega” in prepustil zmago šibkejših. Ker kot prvo, se ve kdo je kdo v slovenski blogosferi in sam v njej najbrž ne bom nikoli pol tebe. Kot drugo pa vsaj v tem glasovanju imam določeno prednost (mislim da tudi veš od kod in ta mi je tudi prinesla prvo mesto v predtekmovanju), zato ne kupim izjave, da si prepustil zmago šibkejšemu. Predlagam pa ti, da poskusiva nekako skupaj poskrbeti da bova na koncu imela enako število procentov in da DRugi svet za zmagovalca razglasi oba. Kaj praviš?

 20. Alex, napiši raje kar interpretacijo dr. Onyxa, ker kakšnih drugih večjih odzivov na to potezo nisem zasledil. Predlog, da skupaj pogoljufata glasove tako, da bosta imela enako število, je pa samo še eden žebelj v krsto Blogerja leta 2008. :)

 21. Dobro, kolikokrat bom jaz moral še ponoviti, da jaz tega glasovanja ne smatram kot izbiranje Blogerja leta. Oz. ja, tudi to, gre za izbor blogerja leta blogerskega agregata Drugi svet. Ne vem pa, zakaj bi bil moj predlog žebelj v krsto, jaz in Had se osebno poznava, imava ogromno skupnega in meni bi izredno veliko pomenilo, če bi bila zmagovalca kar oba. Kar vidim skupno fotko pravzaprav :mrgreen:

 22. Kako je lahko nekdo zmagovalec, ko pa zanj ne glasuje niti 10% vseh podalpskih blogerjev? da se ne pogovarjam o savicevi lestvini..

 23. @marko: Ker ne gre za uraden izbor po mnenju poznavalcev, ampak za izbor agregata Drugi svet. Saj to trobim jaz že ves čas, bemmuvraga in zato ta “titula” tudi ne bo imela neke hude vrednosti. In ja, sam se dobro zavedam, da če bi prišlo do nekega uradnega izbora (kot je recimo uradni izbor za športnika leta ipd.), sam ne bi prišel niti v širši izbor, čeprav sem za Primorsko blogosfero nekaj takšnega kot si ti za Å tajersko, t.j. najbolj poznan bloger

 24. @Alex, Drugi svet je naredil samo izbor kandidatov, drugače pa lahko glasuje kdorkoli, tako da niso oni kar določili, kdo dobi ta laskavi naziv. Je pa seveda res, da na tak način je edino kar šteje popularnost blogerja, razen če se nekdo ne loti brisanja piškotkov ali pisanja skript.

  Če pa pogledaš ostale izbore, recimo Viktor in viktorija popularnosti, miss hawaian tropic etc., tudi to niso neka uradna, obče priznana tekmovanja, ampak si jih je enostavno nekdo izmislil, da je zabava. Viktorje mislim da revija Stop, izbore za razne miss večinoma ostareli frajerji, ki upajo, da ga bodo še kdaj namočili v mlado meso in tako dalje. Mislim da ima celo nekdo kar uradno licenco, da lahko prireja tekmovanje za kao najlepšo dečvo.

  Tako jaz ne vidim prav nobene ovire, da si enako lahko Drugi svet izmisli glasovanja za Blogerja leta. Ne vem pa, kako bi lahko kaj takega izvedel, da bi izpadlo pošteno?

  Lahko bi imeli recimo nominacije, kjer bi v prvem krogu morda skupaj izbrali deset blogerjev za v finale. Ampak če imaš glasovanje s kliki, tako kot sedaj, potem kvaliteta bloga oziroma zapisov, premikanje mej in podoben mambojumbo nima nobene teže. Å teje samo popularnost med brati soblogerji ali širše med bralci. Potem pa spet lahko vpelješ “strokovno komisijo”, kot na izboru za na Evrosong, pa oni na koncu določijo zmagovalca. Ampak Blogosfera tega ne bi prenesla, saj se je zapletlo že pri navadnih klikih. :)

 25. Oh ja, lahko bi si mislil da bo enkrat prišlo do tega. Pa naj ponovim še tukaj. Od začetka pisanja bloga sodelujem s portalom Izklop.com, ogromno njegovih članov tudi bere moj blog, niso pa toliko v blogosferi, da bi vedeli za ta izbor in meni se ne zdi popolnoma nič narobe s tem, da sem jih prosil če lahko glasujejo zame. Mimogrede, Had je registriran član Izklopa in močno močno dvomim, da te teme še ni videl

 26. Drugo leto se vam definitivno pridružim. Posnel bom spot, ga dal na POP TV in se zagovarjal: “itk veliko gledalcev bere moj blog”. :)

  “Å e manj pa tekmovanj kjer zmaga tisti, ki ima večje zaledje.” – lepa Had, lepa!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja