Včeraj me je poklical Jure in mi sporočil, da imajo prva dva testna BlackBerry Storm telefona v Sloveniji.
Ženske imajo čevlje, moški imamo igračke!
Kot majhnemu otroku so se mi zasvetile oči in že naslednji trenutek sem bil na poti. Če ga ima lahko Lewis Hamilton, ga imam lahko tudi jaz! Čeprav samo za par dni..

Prvi stik s Stormom je bil nenavaden, ker sem navajen iPhone touch screena, ki je nekaj povsem drugega kot Stormov. Storm ima “odziven” touch screen in ni dovolj da samo “pobožš” tipko. Je treba pritisk. Zadeva je bila prvih par minut moteča, vendar sem ugotovil da je to lahko prednost za tipkanje med vožnjo. Ker je vsaj občutek da si res pritisnil “tipko”. Obstajajo možnosti treh tipkovnic: SureType, QWERTY in Multi-Tap.

touch-phone-blackberry-storm-fotografije-01


BlackBerry Storm je telefon, ki ima vse, razen Wi-Fi-ja. V bistvu sem bil presenečen nad tem dejstvom, vendar ker je telefon “prvenstveno” narejen za ZDA trg, to postavi odločitev RIM-a v povsem drugačno luč. Pri nas je treba v telefon spraviti še več kot bomo kdajkoli potrebovali, kajti le tako je komaj dovolj dobro za nas.

Včeraj je Storma “imelo v rokah” še ene 20 kolegov in tisti, ki niso navajeni iPhona so takoj razumeli princip BB touch screena. Tisti navajeni iPhona pa so imeli rahle probleme. Vsaj na začetku. Mogoče je, ker sem navajen iPhona in s tem posledično ne sodim med ciljno Storm publiko, zame vse skupaj prepočasno. Po drugi strani pa je za nekoga, ki je “v malce bolj zrelih letih” to precej dobrodošla stvar.

Test Storma bo čez par dni objavljen na Black.Berry.si blogu

touch-phone-blackberry-storm-fotografije-02

8 Responses to Fotografije BlackBerry Storm – Touch Phone

 1. Karmen pravi:

  Odzivnost zaslona je potemtakem takšna kot na Samsung Omnii (le da ta ob pritisku zavibrira, da ga potrdi). Traja en čas, da se navadiš. Me že srbijo prsti :-) Kako pa sede v roko? Je tudi tako širok kot so drugi Berryji?

 2. MR Foto pravi:

  iPhone FTW še zmer :D Sj ql pa vse, sam brez WiFi-ja pri cenah mobilnega interneta, ki jih imamo pri nas…WTF???

 3. had pravi:

  @karmen: druga tehnologija – kapacitivna je pri stormu, kot tudi pri iphonu.. se pravi ne mores delati z rokavicami.. pri omnii lahko :)
  pa tukaj se premakne cel zaslon in ne samo ena tipka, ki zavibrira :) ravno sodelavec, ki ima omnio komentira razliko :) in prav, da mu je tole bolj vsec..

  v roko sede.. malce manjsi (po dolzini od iphona), malce debelejsi) in enako sirok

  @mrfoto: vse gre na flat :) in to je tudi ena izmed zamisli blackberrya :)

 4. jokeman pravi:

  “vse gre na flat :) in to je tudi ena izmed zamisli blackberrya :)”

  To nima nobene veze. Wi-fi rula, če maš švoh GSM/UMTS signal na skretu. ;)

 5. Matty pravi:

  Odkar je BB napovedoval Storma sem nekoliko prestavil nakup iPhona… in glede na to, da mi je wifi bistven (npr. v domacem omrezju, ko si nekje na poti – ko sem bil sedaj v Cilu in Boliviji je bil wifi prosto dostopen na ogromno mestih – mi evropejci lahko sanjamo o tem – od letalisc, lokalov do parkov in trgov) mislim, da bo sedaj odlocitev precej lazja…

 6. jakaracman pravi:

  Brez Wi-Fi je tako, kot da ne bi obstajal.
  Sicer pa presenetljivo neodziven SW (zamuja kot nekje zgoraj omenjena Omnia) …
  Me prav zanima, kako uspešno bo tolr. Za resno uporabo (poslovno) ni (zaradi tipkovnice in Wi-Fija), za šminkirat tudi ne (iPhone je tu še vedno zakon).
  Če BB, potem Bold.

 7. Tini pravi:

  Ohhh sem ga naročil že 1-2 mesca nazaj na ebayu.. sicer pa všečna igračk, ni kej :D

 8. Si. R. pravi:

  A un blog o Blackberryjih slovenski še obstaja? Kje ga najdem?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.