Včeraj me je poklical Jure in mi sporočil, da imajo prva dva testna BlackBerry Storm telefona v Sloveniji.
Ženske imajo čevlje, moški imamo igračke!
Kot majhnemu otroku so se mi zasvetile oči in že naslednji trenutek sem bil na poti. Če ga ima lahko Lewis Hamilton, ga imam lahko tudi jaz! Čeprav samo za par dni..

Prvi stik s Stormom je bil nenavaden, ker sem navajen iPhone touch screena, ki je nekaj povsem drugega kot Stormov. Storm ima “odziven” touch screen in ni dovolj da samo “pobožš” tipko. Je treba pritisk. Zadeva je bila prvih par minut moteča, vendar sem ugotovil da je to lahko prednost za tipkanje med vožnjo. Ker je vsaj občutek da si res pritisnil “tipko”. Obstajajo možnosti treh tipkovnic: SureType, QWERTY in Multi-Tap.

touch-phone-blackberry-storm-fotografije-01


BlackBerry Storm je telefon, ki ima vse, razen Wi-Fi-ja. V bistvu sem bil presenečen nad tem dejstvom, vendar ker je telefon “prvenstveno” narejen za ZDA trg, to postavi odločitev RIM-a v povsem drugačno luč. Pri nas je treba v telefon spraviti še več kot bomo kdajkoli potrebovali, kajti le tako je komaj dovolj dobro za nas.

Včeraj je Storma “imelo v rokah” še ene 20 kolegov in tisti, ki niso navajeni iPhona so takoj razumeli princip BB touch screena. Tisti navajeni iPhona pa so imeli rahle probleme. Vsaj na začetku. Mogoče je, ker sem navajen iPhona in s tem posledično ne sodim med ciljno Storm publiko, zame vse skupaj prepočasno. Po drugi strani pa je za nekoga, ki je “v malce bolj zrelih letih” to precej dobrodošla stvar.

Test Storma bo čez par dni objavljen na Black.Berry.si blogu

touch-phone-blackberry-storm-fotografije-02