Vozil sem se po zemlji naši in odkrival nje prelesti

Sobotna vožnja proti Prekmurju. Namesto po avtocesti, sem se odločil za vožnjo po lokalnih cestah. Po gričkih poraslih s trto in med hišami, kjer se na vsakih drugih vratih prodaja domače vino in kjer so vsaka tretja vrata gostilna. Imel sem občutek da sem se izgubil, vendar je bila sreča na moji strani.

Cerkev na vrhu grička
, obdana z oblaki in soncem, ki se je borilo da bi prišlo skozi njih. Obdana s trto in samo ena makedamska pot, ki vodi do nje. Preprosto lepo!

In smešno. Namreč Slovenci poznamo najboljše restavracije v Parizu, gremo na safari v Kenijo, februarja na Tenerife, New York prehodimo za vikend, v London gremo na večerjo, Egipt in Turčija mrgolita od Slovencev. Mehika in Madagaskar sta priljubljeni destinaciji…
Vendar o Sloveniji in njenih lepotah vemo bolj malo…

cerkev-fotografije-04


 1. Je to na fotkah mogoče Kapelski vrh? V primeru, da to je Kapelski Vrh je to še štajerska.

 2. bravo!
  res je Kapelski vrh.. cerkev Sv. Magdalene.. presenecen sem, da si odkril to lokacijo..

  sedaj bi moral tisti del, kjer “sinfam” cez Slovence, ki ne poznamo Slovenije, popraviti..

 3. @Smile: Had nikjer ne omeni, kje je lokacija. Samo piše, da na vožnji proti…

  @Had: tko, da ni treba popravit :)

 4. Lep prispevek. Gotovo so še kraji, malo skriti očem (hvalabogu niso vsi lepi kraji ob avtocesti). Včeraj sem se nepričakovano peljal iz Novega mesta čez Gorjance v Metliko. Ej, kako lepa pokrajina, ki jo je božlo popoldansko sonce. Kako lepo je šele, ko je vse zeleno?

 5. @Matej: sem prepozno opazil prvi stavek, ki govori o vožnji proti Prekmurju, vendar sem ostal raje tiho ;).

  @Had: pusti “šinfanje”.

 6. Fajn članek, tut jst pogrešam več takšnih stvari…

  Te morm pa mal pošinfat, :P dej drugič fotkn še iz kazga druzga pogleda, da ne boš mel 5 istih fotk z malce drugačnim izrezom. Hočmo reportažo, zanima nas kakšna vrata ima cerkev in kaj je za njo in zvonik itd. :))))

  Prepriči nas, da je tam tko fajn :)))

 7. Zakaj imaš pa samo eno lokacijo v petih podobnih izvedbah? Kje je Goričko, pa jezero, pa energijske točke v Pekmurju, pa Mura, otok ljubezni…?

 8. Cerkev na Kapelskem vrhu ali Kapeli kot kraju skrajšano pravijo domačini, v občini Radenci.
  V opis pa se prikradla mala napaka. Ob tej pešpoti, ki je vidna na fotografiji, do cerkve vodita še dve cesti po katerih lahko do cerkve prideš z avtomobilom.
  Lep pozdrav!

Komentarji so zaprti.