Ko sem začel pisati blog, sem odkril da si pridobiš bralce in komentarje, če vse po vrsti kritiziraš in če “pljuvaš” po vseh. Seveda mi je bilo to, ko sem si utiral pot, všeč in sem s pridom izkoristil. Vendar sem kasneje ugotovil, da je veliko lepše, če projekte, ljudi, dogodke tudi pohvališ. Vendar s tem nisi več tako “zanimiv” za bralce. Začaran krog, odločitev pa na strani posameznika, ki sam ve, kaj si želi od bloga.

No, tokrat bom kritiziral Terme 3000 v Moravskih Toplicah.
Ko sva bila že v Murski Soboti, ki je v sobotnem popoldnevu izgledala kot mesto duhov, predvsem del kjer je tovarna Mura, sem se odločil, da greva še v Terme 3000. Glede na to, da je od zadnjega obiska minilo že kakšni dve leti, sem bil prepričan, da se je marsikaj spremenilo, saj so v tem času postavili Hotel Livada, ki se diči s petimi zvezdicami.

Seveda sem imel v mislih da je to prvi dan počitnic in da bo verjetno malce več obiskovalcev

terme3000-moravske-toplice


Parkirišče pred Termami ni bilo polno zasedeno, zatorej sva vstopila. Cena za celodnevno kopanje + savnanje za odraslo osebo je 11,90€?!?
Že to mi je bilo rahlo čudno. Ali imajo vsi obiskovalci bazena prost vstop tudi v savno? Ok. Ne poznam njihovega sistema in mogoče je to povsem v redu rešitev. Ampak spet je veljal pregovor – there’s no free lunch.

Korak preden sva vstopila je prodajalka kart v meni rahlo nerazumljivem jeziku (na žlost) povedala, da bo verjetno malce gužve okrog bazena in da naj narediva par krogov, če ne najdeva ležlnikov?!? Woot. Če bi taista oseba to povedala par minut prej, ko sem plačeval karto, bi bila moja odločitev drugačna. In če bi taista oseba, ko sva jo spraševala za Wellness priporočila njihov Wellness Center Thermalium, bi bilo mogoče vse drugače. Ampak midva sva vstopila.

Prvih nekaj minut sem namenil iskanju dveh praznih omaric, kjer bi pustila oblačila. Uspela nama je. Vendar sva imela omarici vsak v svoji vrsti. Ampak “ništa mi neče ovaj dan pokvarit” sem si pel. Ko sem vstopil v prostore z bazeni, pa se je zgodba spremenila.
Gužva, kar načeloma ne prenesem več in iskanje ležlnika se je začelo. Po tretjem obhodu, ko sva srečala ostale pare, ki so bili na enaki misiji kot midva, sva končno prišla do dveh ležlnikov, ki sta bila skupaj. V prvi vrsti poleg notranje restavracije, kjer so za hrbtom obiskovalci jedli pohan sir in pečen krompirček. Odlično!

Najprej sem se odločil za skok v savno. Vendar že na samem vhodu sem upanje, da bom vanjo tudi vstopil eliminiral. Horda “mladcev”, ki so skakali iz ene savne v drugo, me je prepričala, da to ni najboljša ideja. In ko sem videl ljudi, ki so oblečeni vstopali v savne, sem se odločil, da je to definitivno NO GO.

Ostal je bazen. Skok pod tuš in naprej v bazen. Ampak sem se ustavil, ko sem ugotovil da so tuši brez razpršilnika kapljic in sem se za trenutek počutil kot da bi bil na kakšni gasilski veselici, ko vročino preganjajo direktno s cevjo. Ok, se zgodi, da sem naletel ravno na tak tuš. Ampak tudi vsi ostali so bili v enakem stanju.

In končno bazen. Namesto čiste vode, ki sem jo pričakoval je bilo vse skupaj precej motno. Ploščice v bazenu so imele odtenke temne barve in niso bile podobne nečemu kar bi bilo urejeno in čisto. Pa sem na hitro spet šel v “dobre misli” in ugotovil, da je vse skupaj povezano z njihovo termalno vodo, ki ima v sebi nafto in se potem to preko ljudi prenaša v druge bazene. Ker je ta voda zdrava za revmo in podobne travme, ki jih imamo moški v “mojih letih”, sem se poskušal prepričati da je to vse kul in tako mora biti.

Sem malce preveč kritičen? Preveč občutljiv? Ja, tudi tega se zavedam, da sem z leti postal malce bolj zahteven, ko pa vem da je denar, ki ga kjerkoli pustim, pošteno zaslužen in da imam pravico do svojega mnenja. V tem primeru bi bilo veliko boljše če bi Terme preskočil in ohranil dan v lepšem spominu.

No, da ne bom napisal še ostalih stvari, ki sem jih opazil, bom rajši počasi zaključil tole. Po manj kot uri, ki sva jo preživela v vodi, sva se odpravila v garderobo. In ker je bila gužva se je bilo treba med spreoblačenjem, kajti garderobni prostori za oblačenje so bili nabiti, umikati gostom, ki so iskali, tako kot midva na začetku, garderobne omarice.

Ništa mi neče ovaj dan pokvarit…

7 Responses to Moravske Toplice – Terme 3000

 1. MatejMM pravi:

  Temu se reče “slab timing”. Jaz sem imel decembra več sreče in sem imel vse tobogane in savne skoraj zase.

  http://matejmm.blogspot.com/2008/12/moravci.html

 2. mitjamavsar pravi:

  Hm. Dobro si se jih lotil. Pravilno!

  Oktobra v livadi je blo bajno. Hrana fenomenalna. Soba super. Prijaznost osebja na nivoju, zvečer pianist v živo. Bazeni in savne lepe in fajn …

  Je pa res da ima celoten kompleks KATASTROFALEN označevalni sistem in čuden pristop k storitvi. Primer: V hotelu za pet zvezdic naročiš ustrezno fensi drago masažo. Potem pa moraš hodit do te storitve 500 metrov čez vse hotele in se postavit v neko čakalnico med babice, ki čakajo na fizioterapijo. Masaž potem seveda tudi ni v fensi stilu … glasba, svečke, nežne vonjave, pritajena svetloba .. ampak na hard, po medicinsko, na nekakšni operacijski mizi.

  Tud vebsajti so precej konfuzni in ti ni jasno, kater bazen in hotel kam paše … res ne veš, kaj naročaš in kaj boš dobil. Žal investicija v turizem v sloveniji še vedno pomeni investicijo v beton in infrastrukturo, precej manj pa investicije v ljudi, znanje in celovito kakovost.

 3. Matej pravi:

  hehehehe, v Livadi sem bil jeseni 2007. Ko sem prišel v sobo me je skoraj kap… hudo prostorno, da ne govorim o kopalnici, vsa v steklu in s pogledom v naravo … po moji oceni eden najboljših hotelov v SLO. Je pa res,da sem alergičen na bazene in podobne piz*arije, tako, da me tam ni bilo, sva s frendom raje odkorakala na pir :)))

  Za zajtrk nora hrana :), celo bograč in šampanjec z jagodami, ni da ni :))

  Zgodilo se mi je celo, da sem ob odhodu iz hotela pozabil mobilni telefon in po klicu v recepcijo so mi ga prijazno poiskali in poslali domov….

  Iz moje strani vse naj naj o tem hotelu (je pa res, da nisem konzumer vseh aktivnosti, ki jih ponujajo ;) )

 4. petra pravi:

  Priporočam apartmaje brunarica , ki se nahajajo tik ob hotelu livada. Bili smo lansko leto v poletju z družino. Cena zelo ugodna , kar pa nemorem rečt za terme 3000 kopalne karte (celodnevne z enkratnim vstopom). B

 5. petra pravi:

  Priporočam apartmaje brunarica , ki se nahajajo tik ob hotelu livada. Bili smo lansko leto v poletju z družino. Cena zelo ugodna , kar pa nemorem rečt za terme 3000 kopalne karte (celodnevne z enkratnim vstopom). Bili smo tudi v termah Vivat, ki se tudi nahajajo v toplicah. Pohvalila bi tudi gostišče Å injor , super hrana.

  http://www.moravske-toplice.net/ Apartmaji

  http://www.sinjor.com/
  Preverite .
  Lep pozdrav iz spuhlje

 6. eeeh pravi:

  eh eh, ok drago je (Y) al terme razturajo<3

 7. marusa pravi:

  Kaj pa terme Dobrna? Jaz že nekaj časa iščem ugoden in kvaliteten wellness :) samo se bojim, da je v večini primerov taka slika, kot si jo opisal :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.