New York – mesto ki nikoli ne spi je polno čudovitih odsevov. Ogromne zgradbe in v njih odsevi malce manjših zgradb in obratno. Ob lepem vremenu vse skupaj izgleda čudovita igra narave. V bistvu pa je vse to ustvaril človek.

Klikni na fotografijo za ostale fotografije
Odsevi v New Yorku 01


2 Responses to Odsevi v New Yorku – mestu ki nikoli ne spi

 1. pixl pravi:

  Ena splosna pripomba na tvoje fotke: nekatere fotografije imajo stranice v nestandardnem razmerju, kar je ociten pokazatelj, da je bil izrez narejen naknadno, ponavadi z namenom da se izboljsa kompozicija fotke. Samo po sebi to ni narobe, mislim da pri dandanasnjih 10miopix in vec marsikdo na tak nacin skriva napake pri kadriranju. Problem pa se mi zdi nestandarden format. Ne vem kaksen odnos imajo do tega pocetja profesionalci, ampak osebno (poudarek na osebno) se mi to zdi prevec ocitno in prevec zgoljufano. Zdi se mi, da slika pridobi na avtenticonsti in profesionalnosti, ce ima stranice v nekem standardnem razmerju. Kadar v izrez sili kaksna odvecna zadeva, je bolje ce sliko poretusiras ali neproporcionalno stisnes/razvleces. Tja do 20% se tezko opazi-odvisno od vsebine pac.
  Se enkrat: gre cisto za osebno oceno, najbrz sem malo staromoden ;)

 2. had pravi:

  @pixl: zelo dobra pripomba :) in stvar, s katero sem se precej dolgo ukvarjal in ugotavljal kako se naj je lotim..
  zato sem se odlocil da pri meni obstajata dve dimenziji 530×240 in 700×468 in tisti thumbi, ki jih naredi sam wordpress..

  ampak 700×468 je dimenzija, ki mi jo naredi tudi aparat – 3872×2592 :) tako da je vecina slik pomanjsana in ne cropana.. tako da jaz ostajam v mejah “standardnih dimenzij”, ki mi jih naredi nikon – canon ima drugacno dimenzijo :)

  530×240 pa je zaradi samega izkoristka prostora.. da prikazem na majhnem prostoru kaj bo v nadaljevanju :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.