Plaža Zlatni Rat – Bol na Braču – fotografije

Bol na Braču, kot v službi sem imel v mislih, ko sem šel na Zlatni Rat – eno izmed najlepših plaž na Jadranu. Njena posebnost je oblika, oz. smer “peščenega rta”, ki je odvisna od valov. Prav tako je Zlatni rat, zaradi vetra, raj za windsurferje in kiteboarderje.

Mogoče bi se mi pred parimi leti zdel Zlatni Rat in pa sam Bol na Braču nekaj čudovitega in kraj, kamor bi “obvezno hotel” na počitnice. Sedaj se je vse skupaj malce spremenilo in namesto gužve in “norih nočnih zabav” si želim počitka in predvsem veliko prostora zase. In v Postiri imam natanko to.

Aha, še panoramska fotografija narejena iz vode – tokrat brez zaščitne vrečke.

Klik na fotografijo za panoramo
zlatni rat panorama

  1. Za Zlatni rat na Braču sem že slišal, nikdar pa videl v živo. Takole po slikah sodeč me spominja na Lopar (Rajska plaža, San Marino) – otok Rab. Letos sem se tam ustavil na enem kopanju in mi je bilo grozljivo. Si ne predstavljam, da si tam na morju! Po praktično 70 metrih hoje po vodi (seveda mivka), si moker samo do kolen. O plavanju nima smisla niti razmišljati. Na začetku je voda tako vroča, da se lahko spečeš. Nekaj podobnega je tudi plaža Laganas na Grškem Zakynthosu, čeprav se mi zdi, da se nekoliko hitreje spušča, kot na Rabu. Je pa to raj za predšolske otroke.

  2. Ja, Postira na Braču je super zadeva. Čisto morje, plantaže sadja v Postiračkom dolu, miren kraj za počitnikovanje. Se pa zahteve z leti res močno spreminjajo. Ja, pa so kle še Pučišča s svojimi kamnitimi spominki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja