Grado / Gradež je kraj v Italiji, ki je od Ljubljane oddaljen eno uro. Grado je odličen “spot” za ljubitelje kajtanja (kitesurfinga). Prav tako je Grado odlična destinacija za nedeljski izlet – več kot pet kilometrov peščene obale, predvsem pa višje temperature, kot v celini, privabijo trume ljudi. Raje si ne predstavljam kako je na tej plaži poleti.

Rad imam pobege. Pobege, ko nekje najdem sonce in ko lahko preprosto sedim na obali in uživam. Včerajšnji dan je bil točno tak. Sicer sem bil rahlo razočaran, ko sem prišel v Gradež, saj ni bilo niti sapice in posledično ni bilo kajtarjev na morju. Posedali so na obali in čakali, da se spremeni vreme. In se je. Sam sem bil na daljšem sprehodu in ko sem se vračal, je bilo vreme / veter pravšnje in preko 20 kajtarjev je uživalo v vetru in izvajalo vragolije na vodi in v zraku. Veter je postajal vse močnejši in v vodi so ostali samo še najbolj izkušeni – nekateri, ki so poskusili priti iz vode, so končali kak kilometer nižje.

Zanimivo je bilo pogledati tudi registrske tablice okoli “kajt spota” v Gradežu – veliko Slovencev, vendar tudi Avstrijci in Madžari. Glede na to, da je veter tukaj prisoten spomladi in jeseni, je te dni potrebno čim bolje izkoristiti. In včeraj so jih tisti, ki so bili na vodi, res lahko izkoristili!