Lignano Sabbiadoro, oz. Florida of Italy, kot je Lignano Sabbiadoro poimenoval Ernest Hemingway, je turistično letovišče, približno 100 kilometrov oddaljeno od Slovenije v smeri proti Benetkam. Neskončno hišk, blokov, trgovin, predvsem pa turistov.

Tako kot Rimini, je tudi Lignano tipično turistično mesto, z neskončno dolgo plažo, z množico hotelov in promenado ob morju, ki je po koncu sezone precej prazno in precej prijetno za nedeljski izlet.Meni osebno je bilo prvo srečanje z Lignanom všečno – mogoče je to ravno posledica dejstva, da je Lignano po sezoni “mesto duhov”.

Edini problem je s hoteli, ki so v posezoni več ali manj zaprti in posledično je iskanje prenočitve lahko precej mukotrpno delo.. Vendar je sprehod po neskončno dolgi prazni plaži res prijeten. Poleti mora biti ta plaža nekaj povsem drugega – sardelice, ki se obračajo v ritmu.

Lignano Sabbiadoro priporočam za nedeljski izlet vsem, ki jim gre na živce množica ljudi, ki se sprehajajo na promenadi v Portorožu, ali Piranu.

Klik na fotografijo za vse ostale fotografije Miami Beach
had_0200

Klik na fotografijo za celotno galerijo Manhattan Beach – fotografije
manhattan beach photos

Klik na fotografijo za ostale fotografije Venice Beach
venice beach photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Santa Cruz California
santa cruz photos

Klik na fotografijo za ostale fotografije Santa Monica Pier
santa monica pier photos

4 Responses to Lignano Sabbiadoro – Italija

 1. Janč pravi:

  Linjano Zlati pesek je le ena od treh plaž, potem je tam še Linjano Pineta in Linjano Riviera. Malo stran pa je v sosednji pokrajini še Bibbione.

  Samo izven sezone, če vreme ni ravno idealno, zna biti malo turobno.

  Kar se sardelic tiče, je pa gostota sardin v resnici mnogo manjša, kot na marsikateri mali istrski plaži. Samo za tiste, ki ne prenesejo pogleda na neskončno množico ležalnikov in sviž to pač ni.

  Je pa meni bolj fascinanten bližnji in precej manjši Gradež / Grado / Grau, ki je zaradi bližine priljubljen tudi med Primorci.

  Zanimiv je zato, ker gre dejansko za ribiško (ne zgolj novodobno “umetno”) mestece na otoku sredi lagune, do tja pa vodi cesta tik nad morjem. Na poti do tja pa je seveda mnogo pomembnejši zgodovinski Oglej / Aquileia / Aquilee z zgodnjekrščanskimi arheološkimi zanimivostmi in razgledom z visokega turna.

 2. novak pravi:

  @Janč

  Je Had povsem pravilno napisal. Ime mesta je Lignano Sabbiadoro
  (ki ga sestavljajo deli Sabbiadoro, Pineta, Riviera).
  Plaža je pa ena sama.

 3. Janč pravi:

  Novak, seveda imaš popolnoma prav.

  Nisem nikdar prehodil / preplaval vseh 8 km plaže, pa sem mislil, da so tri ločene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.