Playboy.si in Zurnal24.si – prenovljena

V teh dneh sta nas pričakala prenovljena Playboy.si http://playboy.si/ (ob 100. številki revije Playboy pri nas) in beta verzija Zurnal24.si na naslovu ! Jesen je čas sprememb internetnih medijev.

Ker se o okusih ne razpravlja, tudi ne bom pisal o tem kaj me moti in kaj ne. Ampak je precej stvari, ki padejo v oko in bi bile lahko narejen precej lepše in boljše. Sploh v času, ko se web2.0 že spreminja v web3.0 (jeap, buzzwordi, ki nimajo nobenega globjega pomena!)

playboy

zurnal24

 1. Res ne razumem slovenske design scene na netu. Tale beta žurnal24 mi že na prvi uč ni všeč. Ne vem al sam mene v prvi vrsti pritegnejo sličice poleg novic in ne samo suhoparni naslovi. Zakaj se ne zgledujejo raje po kakšnih večjih časopisnih oz. novičarskih strani kot so recimo BBC, Times, Cnn ipd.?

  No mogoče je res to samo beta verzija, mogoče pa moramo le malo počakat, da zadevo razvijejo do konca…

 2. Žurnal24 izgleda kot popolna kopija nekdanjega 24ur portala. Ali se samo meni tako zdi?

 3. @lucifix: precej podobno sem tudi jaz pomislil, ko sem ga prvic videl.. ko sem pogledal drugic, je bil se vedno enak obcutek..

  v sloveniji ocitno ne razumejo, da najbolj pritegne naslov novice.. sele potem se ljudje odlocijo ali bodo brali ali preskocili..

  @djjuvan: ne zdi se ti :) sam da je se mal bolj “stisnjena” :)

 4. @y.: zanimivo, čeprav še vedno nisem ugotovil kako bi web3.0 doprinesel k večjem zaslužku ostalim uporabnikom?

 5. Našel search. Kater cepec je mislil, da je trenutna rešitev ustrezna?

 6. jao, disaster oboje… playboy sploh, tam sem res pričakoval classy design, dobil pa žalosten poskus embedanih fontov. Škoda :S

 7. Had, jaz bi pa zelo rad slišal tvoje mnenje o novem zurnal24.si. Kaj ti je všeč in kaj ti ni?

 8. haha :)

  zurnal mi je vizuelno precej neprivlacen.. vse skupaj je prevec stisnjeno, sploh ce gledas na kaksni visoki resoluciji tole.. nic ni teksta in se moras precej intuitivno odlocati kaj bos sel brati..
  na notrnanjih straneh je naslovna vrstica floater.. :( itd..

  stran, ki bo verjetno prinesla precej klikanja, oz. pageviewov, ampak je zelo neprijetna za moj okus.. rad imam sirino, in prostornost.. :)

 9. Se kar strinjam. A pravjo, da je to, da ni skrolanja zdej in. No, jaz tega razen pri 24sata nisem videl, da bi blo še kje. Tudi mene moti miniaturnost, a naokol naj bi ble reklame. Kar se pa tiče klikov, pa se bojim, da jim bo zarad tega manj in ne več.

 10. Dragi komentatorji,
  res hvala za vaše odzive. Stran zurnal24.si ne kopira ostalih spletnih mest ampak sledi najnovejšim trendom doma in v svetu. Veseli smo, da ste sploh podali svoje mnenje o strani in spoštujemo vaše odzive.

  Lep pozdrav vsem,
  Milena Kalacun Lapajne

 11. prejsna spletna stran je bila definitivno boljsa. Predvsem bolj pregledna! V casu ko vedno vec ljudi kupuje vecje LCD ekrane (ker so poceni) bi mogli stran prilagodit temu, ne pa da na 24″ ekranu gledam slike nekega dogodka v formatu 400×300 ? Tako resolucijo ima moj gsm .. nazalost sedaj vec obiskujem 24ur.com kot pa zurnal kar je blo prej glih obratno!

Komentarji so zaprti.