iPad aplikacije so hit v Sloveniji – najprej jo je imel MMC RTV Slo, za njim Delo, pred dvema tednoma se je v AppStoreu pojavil Večer s svojo iPad aplikacijo in par dni nazaj smo dobili tudi Zurnal24 iPad app.

 • Delo – – appstore
 • Rtvslo.si – – appstore
 • Večer – -appstore
 • Zurnal24 –

 • Zurnal24 iPad aplikacijo je naredilo podjetje Trikoder d.o.o., vendar bom tudi tokrat, kot pri ostalih aplikacijah precej kritičen do tega, kar so nam ponudili. Ali je res tako težko pogledati kakšne so ostale aplikacije medijskih hiš v svetu in narediti nekakšen približek temu? Je treba res odkrivati toplo vodo, oz. narediti aplikacijo nezanimivo.

  Zurnal24 aplikacija deluje samo v pokončnem položaju iPada (wtf??) Na prvi strani nas pričaka nabor člankov (en izpostavljen in šest manjših), prav tako pa imamo spodaj vreme in horoskop (wtf?), zraven pa je še en “bannerček” za vsak slučaj, ko bo to prišlo prav.

  S klikom na članek se pomaknemo naprej, ali pa preprosto obrnemo list in pademo na nov oglas. Aplikacija ne podpira “gestures”, ki so mi precej uporabne (ima pa zato dve črki, s katero lahko povečujemo in zmanjšujemo tekst (to lahko počnemo tudi z dvema prstoma, kar sem odkril ravnokar).

  Aplikacija nima nobenih možnosti za delitev z ostalimi (Twitter, Facebook, shranjevanje,…), kar se mi zdi precej nelogično, ampak takle imamo v Sloveniji z iPad aplikacijami.

  Ampak dovolj kritiziranja. Če sem pred dvema tednoma skritiziral Večerovo aplikacijo, jo lahko sedaj pohvalim. Namreč naredili so precej sprememb in zadeva je uporabna. Ostali pa bodo morali še spremeniti precej stvari. Vendar se zavedam, da za to niso kriva podjetja, ki izdelujejo aplikacije, ampak predvsem naročniki, ki niti ne vedo kaj bi radi imeli.

  Vprašajte, svetujem lahko zastonj :)