Časnik Večer ima svojo iPad aplikacijo – tako kot MMC Rtv Slo in Delo

MMC RTV Slo je prvi slovenski medij, ki je dobil svojo iPad/iPhone aplikacijo. Sledilo mu je Delo s svojo iPad aplikacijo, ki omogoča branje PDF verzijo časopisa!? Na drugi strani pa se je Dnevnik odločil za Android aplikacijo.

Par dni nazaj se je v AppStoreu pojavil tudi Večer s svojo iPad aplikacijo. Prav tako pa se že nekaj časa obljublja iPad Zurnal24 aplikacija (vir), prav tako pa jo bodo nekoč imele tudi Finance (vir)

 • Delo – – appstore
 • Rtvslo.si – – appstore
 • Večer – -appstore
 • vecer ipad aplikacija


  Dosedanji poskusi naših medijev, da bi naredilo “spodobno” iPad aplikacijo so se izjalovili. Še najbližje je prišel MMC RTV Slo, ki pobira RSS zapise iz spletne strani in jih prikazuje v aplikaciji. Vendar tudi to ni to!

  Večerova aplikacija je tudi malce “čudna”. Ne omogoča branja novic v ležečem formatu, kar je prva stvar ki sem jo opazil. Samo navigiranje med stranmi je malce čudno – namesto da bi bil logotip Večer v zgornjem kotu klikabilen in bi omogočal vrnitev na začetno stran, le tega niso implementirali.

  Aplikacija je razdeljena na kategorije: Slovenija, črna kronika, gospodarstvo, zanimivosti, svet in šport. Vsaka kategorija ima 10 člankov s fotografijo – enega izpostavljenega in ostale okoli – klik na katerikoli članek le tega odpre v “pop-upu”.

  In to je to, kar ta aplikacija omogoča! No, polega tega da so danes skoraj vsi članki s podpisom STA, me moti še precej stvari – zakaj hudiča ni nikjer navigacije (kot sem omenil že zgoraj), zakaj ni možnosti pošiljanja na elektronski naslov, shranjevanja, ali pa “deljenja”, oz. objavljanja na Facebooku, ali Twitterju??! Prav tako sama aplikacija ne omogoča nobene interakcije, ki je sicer omogočena z multi touchem (vir).

  Eh ja, v Sloveniji je očitno pomembno samo to, da imaš aplikacijo, ni pa niti najmanj pomembno kakšna je in čemu je namenjena!

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja