Aleksandra Pivec ima svojo stranko, ki se imenuje Naša dežela. Na vstopni strani nas pričaka že ena odveč vejica. Kljub temu, da je tekstov na strani zelo malo, je toliko napak, da je jasno, kam se pozicionira Aleksandra Pivec. Med domoljupce! To je očitno njena ciljna skupina in jo nagovarja v domoljupščini!

Takole zgleda vstopna stran Aleksandre Pivec in njene stranke Naša dežela – zakaj hudiča, bi se kdo poimenoval Naša dežela? Mogoče zgolj za to, ker jih po volitvah ne bo več in je bila izbira imena povsem nepomembna? Ali pa je ta odločitev bolj preprosta – zgolj za to, ker gre za našo deželo in bo tako dobila simpatije domoljupcev?

Nasa dezela Aleksandra Pivec3
Nasa dezela Aleksandra Pivec

Potem pa pridemo do najbolj zanimivega dela – tistih par tekstov, ki so objavljeni in so … Napisani v pravi domoljupščini:

  • Naše dežele skupaj, so naša dežela Slovenija
  • Pripadnost, odnos in odgovornost, do preteklosti in sedanjosti Slovenije
  • Najprej človek posameznik
  • Visoko digitalizirana e-skupnost in smart pametne rešitve za ljudi

Zanimivo se mi zdi tudi, da domoljupci še niso skočili v zrak, ker Aleksandra Pivec na svoji spletni strani uporablja “stock fotografije”. Veliko njih – no, men ni jasno kaj naj bi bile te “virtualne dežele”, kjer so fotografije stock družine.

Nasa dezela Aleksandra Pivec1
Nasa dezela Aleksandra Pivec

Vsekakor pa želim veliko uspeha Aleksandri Pivec na njeni samostojni politični poti – že to, da so organizirali novinarsko konferenco zunaj (kot je naredil tudi Rudy Giuliani v ZDA za Trumpa), mi daje znak, da se bodo šli ta resno politiko!