Včerajšnja oddaja Tarča je postregla z enim zanimivim dejstvom. Država ima 10.000.000 litrov vina na zalogi v Zavodu za blagovne rezerve. Iz njega naj bi delali etanol, čeprav bi bila cena takšnega etanola 10-krat višja od cene etanola na trgu. Namesto 1,50 evra, bi nas etanol iz vina stal 15 evrov. Včasih so iz vode vino delali, sedaj bi iz vina delali etanol …

Pa vendar to ni vse, kar je moral Zavod za blagovne rezerve nabaviti in tako reševati težave mlečne in mesne industrije. To pa je “maslo” ministrice Aleksandre Pivec, kajne?

No, sedaj imamo na zalogi 10 milijonov litrov vina, 17 milijonov litrov mleka, 1500 ton piščančjega mesa, 1500 ton govedine, prav tako pa še čaka odkup divjačine in drobnice ..

Medtem ko so maske priplavale na površje, pa je tole šlo precej skrito mimo nas. Mogoče pa je čas, da ministrica za kmetijstvo malce razjasni te stvari in zakaj so potrebni tako ogromni odkupi mleka in mesnih izdelkov.

Da o vinu niti ne razpravljam. Sam bi predlagal, da ga vsak državljan dobi 10 litrov – odrasla oseba in da imamo to kot darilo države, ker so pridni …

Drzava ima na zalogi 10 milijonov litrov vina ali Aleksandra Pivec tako resuje kmetijstvo
Drzava ima na zalogi 10 milijonov litrov vina ali Aleksandra Pivec tako resuje kmetijstvo