Slovenka leta 2009- Katarina Kresal? Kdaj bo dobila Viktorja za življenjsko delo?

Slovenka leta je danes zvečer postala Katarina Kresal. Izbor organizira revija Jana, ki je v lasti Delo Revije d.d.! Se vam zdi znano?
Izbor za Politični Obraz leta 2009, ki ga je organizirala Revija Obrazi je bil konec novembra. In zmagovalka je bila, kdo drug kot Katarina Kresal. Tudi Revija Obrazi je v lasti Delo Revije d.d.!

Zgolj naključje, ali pa imajo ljudje po novem tako zelo radi ljudi iz politike, še posebej Katarino Kresal, ki sicer na rejtingih javnih raziskav ne dosega takšnih rezultatov.

katarina kresal


Glede na pretekla leta: Mojca Drčar-Murko, Vika Potočnik, Ljerka Bizilj, Tanja Starič, Vida Jeraj-Hribar, Vida Žabot, Mila Kačič, Metka Klevišar, Brigita Bukovec, Irena Polanec, Emilija Baranja, Milena Močivnik, Marija Zakušek, Vlasta Jeseničnik, Štefka Kučan, Benka Pulko, Irena Grafenuer, Mojca Senčar, Metka Zorc, Lilijana Kornhauser Cerar, Neža Maurer, ko so bile Slovenke leta iz povsem drugih sfer, je bilo tole majhno presenečenje. Vendar niti ne tako veliko. Kakor za koga!

In sedaj je poglavitno vprašanje, glede na to, da Delo Revije podelujejo tudi nagrade Viktor, kdaj bo Katarina Kresal dobila to nagrado za življenjsko delo? Upam le, da je ne bodo kandidirali tudi za Naj smrkljo, izbor, ki ga prav tako organizirajo Delo Revije!

To ni mačji kašelj, je Katarina komentirala nagrado! Res je, še daleč od tega. In da ne bo pomote, čestitam Katarini Kresal za to nagrado, ki so ji jo podarile bralke revije Jana! In upam, da zmaga tudi na Viktorjih!

Preveč zanimivo je tole, da bi lahko to preskočil in ne zapisal. In smešno, tokrat se bodo z menoj strinjali pripadniki desnih strank!

 1. Hja, ampak največja mati Jane pa je Bernarda Jeklin, članica Zaresa. Kako pa se zdaj to pokombinira v novo teorijo zarote? :)

 2. po moje tale teorija zarote nima baš trdnih temeljev. nimam občutka, da je tako popolustična, da bi za ceno publicitete urgirala za tako lame nagrado.

  let it go, ljudje jo imajo radi.

 3. ki pac ni bila slovenka leta, kajne? niti ni lastnica revije.. kdo je, pa verjetno vemo :) oz. kot je pozar napisal ze za politicni obraz :) ve se kdo komu roke umije :)

 4. @gyzar: pozar je zapisa, pred izborom politicni obraz leta – “Raščan naj bi zmago obljubljal lobistom predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal” – http://bit.ly/7FZusZ

  in glede na to, da se gre za isto podjetje :) zakaj pa ne.. teorije zarot so itak kul :) vsak si jo lahko izmisli :)

 5. Meni pa je Katarina super!

  Ne bom pozabu, kako so se ji Janševiki rogali, češ ona kritzira njihovega vodjo… In sedaj Slovenka leta, hehe. Super! Pa naj naši desni nergači obirajo še to kost. :)

 6. Zanimivo razmišljanje. Pozabljaš pa še predzgodbo.
  Preden je lahko KK naredila kaj od tega, kar je bilo v obrazložitvi nagrade, je moral nekdo izbrisati izbrisane, vzeti pravice gejem, itd.
  A so to naredili tudi lobisti, da se bo lahko potem ministrica zavzemala za enakopravnost in te brezzvezne reči? Če se doda še to, bo teorija res stala in bo vse res. Sploh če jo zapiše že omenjeni avtor.

 7. @centrifuzija: jeap.. dobro pr ekipo ima, ki tocno ve, kje se mora pojaviti, za kaj se mora zavzemati.. kaj mora povedati.. tudi govor v drazgosah spada med te stvari :)

  ne potrebujes lobistov, ce so stvari vnaprej dolocene.. ali pa je pozar precej boljsi od raznih “vedezevalcev” :)

 8. @gyzar: kolikor ga ne prenesem, ima tip veliko stvar prav.. in to je bila ena izmed vnaprej napovedanih..

  bi bilo pa zanimivo videti resnicno prispele glasovnice :)

 9. Jaz sem pripadnik desnice, pa mi je to tako smešno kot če bi bila kakšna desna političarka izbrana. Ne vem, Slovenka leta pa politika, ne gre mi skupaj. Zakaj recimo ni una Pečnikova/Pečinova/Čapinova/Čepinova … res ne vem kako se piše, saj je še najbolj zaznamovala leto 2009, s svojimi ferrariji, đakuziji, porokami, ločitvami, jokanjem …

 10. @Had Hehe, normalno! Kako pa si lahko zvezda slovenska če ne poješ? Aja pa še biografijo ma napisano by Zanelijeva (neke črke ima podvojene) Slab sem pri priimkih naših slavnih.

 11. Zenske bojo volile za vsacga k lepo zgleda in je kljub temu na visokem polozaju.

  Takle mamo, ni fora v tem da je Jana od Dela.

 12. Bi se kar strinjal s Swizcem, politika tukaj nima nic zraven, sploh pa to ni neka taka nagrada, da bi se komurkoli splacalo lobirati ali podkupovati, tko kot nekateri namigujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja