Želim si državo, kjer ne bodo imele milijonske pogodbe, ki jih sklepa država z davkoplačevalskim denarjem, oznako zaupno! Želim si državo, kjer bi davkoplačevalci vedeli kaj se počne z našim denarjem in bi temu primerno lahko tudi odreagirali ob takšnih primerih kot sta bila sedaj pogodba za nakup osemkolesnikov Patria in pogodba za nakup cepiva proti gripi pri GSK!


Zakaj si želim tega?
Ker imam dovolj skrivalnic, ki se jih lahko gredo “ljudje, ki so trenutno na oblasti” za masko zaupnosti.
Ker imam dovolj “prepucavanja” v javnosti z “dokazi”, kaj je kdo naredil in koliko podkupnine je nekdo dobil.
Ker imam občutek, da bi se morala Slovenija in predvsem Slovenci bolj ukvarjati s stanjem v državi, kot pa z aferami, ki so sicer pomembne, vendar če bi se z njih odstranile oznake zaupnosti, bi bile veliko bolj transparentne – tako kot je za nakup Patrij trdil Karel Erjavec.

In ja, vem da si zaman želim vsega tega, kajti na takšen način delujejo države in mi, davkoplačevalci smo samo “kolateralna” škoda v tem primeru. In ti ljudje, ki odločajo o velikih vsotah denarja, se na nas spomnijo vsake štiri leta, ko je potrebno iti na volitve in takrat nam obljubljajo vse.
No, efekt spomina zlate ribice ni resničen in si nekateri zapomnimo kaj se nam je obljubljalo in kaj se je v tem času uresničilo in kaj ne!