had blog roni kordis had blog roni kordis

Ali je fotografija pokojnega Saše Baričeviča v garaži fake?

Zelo kmalu po napadu bullmastifov na Sašo Baričeviča, se je na spletu (na .ru strani) pojavila fotografija mrtvega moškega v garaži, ki je precej obgrizen. Exif podatki pokažejo, da je bila fotografija narejena 2.2.2010 ob 19:38 s telefonom Nokia 6303 Classic.

Ko sem prvič videl fotografijo, se mi je zdelo precej čudno, da na njej ni luže krvi, kjer bi truplo ležalo. Sploh v primeru, ko je pes trgal roko. In tudi pogled na razmetano garažo, mi je deloval precej čudno. Ampak tudi za to obstajata možni razlagi – psi so polizali krvi in pa boj z njimi. Vendar slika človeka je bila narejena ob 19:38, medtem ko se je dogodek zgodil ob 16:30. Ali so mrtvega človeka pustili ležati na tleh 3 ure?

In kaj me je še presenetilo. Ko sem videl prvi posnetek na Dnevniku, se mi je zdelo, da so tla v garaži bele barve in ne temne, kot je na fotografiji. Poleg tega pa tudi postavitev samega kolesa ki je na fotografiji bi pomenila, da je bil pred avtom, ki je viden na spodnjih fotografijah.


Hmm. Meni se zdi vse skupaj čudno. Je pa res, da je policija to izkoristila za “iskanje” krivca v lastnih vrstah in s tem preusmerila pozornost od nekaterih drugih stvari, ki so v tem primeru precej čudne:

 • kje je bil dežurni državni tožilec?
 • kaj je delala na kraju nesreče državna sekretarka Sonja Bukovec
 • ali je bila res najdena sperma na kondomu? čigava?
 • zakaj so bili uničeni posnetki kamere?
 • kdo je določil, da se “tehnični” pregledi ljudi na ministrstvih izvajajo v MC Barsos?

Ah, ja. Teorij zarote je precej in definitivno javnost ne bo nikoli izvedela odgovor. Obdukcija psa naj bi bila znana šele naslednji teden? jebe lud zbunjenog

 1. Nekoč za sedmimi gorami in rekami je živel kralj Feliks, ki je imel oslovska ušesa. Vedno se je skrival pred ljudstvom. Pol pa je nekega dne prišel na dvor frizer, da ostriže pomebneža in obrtnik je zagledal ‘genetsko napako’. Kralj mu je zabičal naj molči in ga tudi zelo mastno plačal. Frizer je obljubil, da bo tiho.
  Zaradai skrivnosti ubogi frizer več dni ni mogel spati. Ni več zdržal in je moral nekomu povedati o ušesih. Ponoči je šel na oddaljen hrib in izkopal luknjo v tleh in vanjo zakričal: ‘ Kralj Feliks ima oslovska ušesa!’ Luknjo je zapolnil in šel nazaj spat.
  Čez nekaj let je na mestu kjer je prišlo do kričanja zraslo drevo iz katerega so izdelali piščalke, ki so pele: ‘Kralj Feliks ima oslovska ušesa’.

 2. glede manjka krvi…Psi so ga zgrizli v hiši v garažo je le pobegnil?…ga je nekdo prinesel? (morda tisti, za katerega je bil poklican drugi rešilec?…ali so preiskali tudi hišo ali so si ogledali le garažo?

 3. Glede na to, da so Američani znali prikriti kaj se je februarja 1998 točno zgodilo v Trentinu (reaktivno letalo je presekalo kable od vlečnice in umrlo je 20 turistov), bodo znali naši tudi prekriti razloge za napad in ostale neprijetnosti povezane s tem primerom.

 4. Hehe, torej nisem samo jaz tega opazil :) Menda je najbolj enostavna teorija (tista, ki ima najmanj faktorjev) najbolj verjetna. Ergo?

  Sicer pa ja, mrtvega človeka pustijo ležat toliko časa, dokler niso vsi dokazi odvzeti in zaščiteni.

 5. Primerjaj fotografijo na internetu s tisto objavljeno v Reporterju in presodi če gre za isto osebo… po moje da. To o opmanjkanju krvi in premeščanju trupla, izginulih posnetkih kamere v križišču je pa že druga zgodba.

 6. Ensotavno – če je tista fotografija avtentična, ima garaža verjetno tudi nek drug del, pokrit s ploščicami, recimo nekakšno kopalnico ali kaj … to v večjih bajtah ni tako redek pojav.

  Tukaj je pač pokrito truplo že prinešeno do izhoda.

 7. Had, ali je sploh pomembno to, da je na fotografiji Baricevic ali je bolj pomembno to, ce je naskakoval pse in kdo je bil v njegovi druzbi v tistem casu?

  Ce je fotografija avtenticna pravi, bodo povedali tisti, ki so bili v tistem prostoru. Mislim, da “Dnevnikova” kamera ni prisla na mesto dogodka, ker je bil prostor zastrazen. Ce je na sliki pokojnica, pa le to – kaj niso svojci zahtevali sodnega pregona (oz so podali postopek) zoper neznano osebo, ki je posagala v zasebnost mrve osebe?

 8. @urosg: sam res.. matr.. sej zdej sem nehal gledat svet na kanalu a, zdej pa se csi, pa bom pocasi spet “normalen” :)

 9. Res je zadeva močno čudna in v celo zgodbo je vpletenih kar nekaj vplivnežev, ki se zdaj sprenevedajo. Elita pač drži skupaj, roka roko…

  O pomislekih o krvi na tleh (oziroma o njeni odsotnosti) je policija že govorila. Truplo na sliki ne leži na kraju zločina, ampak drugje. Ko so prišli, je bila žrtev še živa in so jo premaknili, da jo zaščitijo pred psi in ji nudijo pomoč.

 10. @waldo: to sem vceraj slisal ja :) ampak ocividec je rekel da je videl pokojnega v garazi? hmm.. strange strange.. v bistvu se vse skupaj samo se bolj zapleta

 11. Jaz se nisem lotila raziskovanja, ali je fotografija pristna ali ne, v končni fazi nam ta fotografija niti ne bi smela biti na voljo. Si predstavljate, da bi začeli policisti širše delati takšne fotografije, pretepenih žena od strani možev, samomorilcev in podobno? Ne, se ne sme. Po drugi strani pa tudi zdravstveno osebje ne bi smelo govoriti, kaj je tam videlo. No, do mene je prišel natančen opis tega, kako je bilo videti to umiranje. Da ne govorim o tem, da sem lahko prebrala nekaj stvari na sicer zaprtem policijskem forumu. Tam je en dan po tem dogodku en policist vsem drugim napisal, da karkoli bodo slišali in prebrali o tem dogodku, bo res, pa četudi se bo zdelo do konca bizarno in nemogoče. Je seveda prav, da se to ni prikrilo.

 12. Nimajo vsa ministrstva pregledov v MC Barsos, daleč od tega… Tam so bolj high class ministrstva, ne pa raja. Npr. ima jih MZZ, ki jih je že imela pod prejšnim ministrom, ki je ugleden ljubljanski meščan…

 13. Had, če res gre za primer zarote visokih pomembnežev, potem so notri osebe ki lahko prinesejo totalno katastrofo v Sloveniji, v morebitnem razkritju.
  Zanimiv članek na 24ur.com:
  http://24ur.com/novice/slovenija/so-baricevica-umorili.html

  Bi pa sam pritisnil na sosede, ki so nedvomno očividci in poznajo podrobnosti iz te zgodbe. Najlažje je to videti tako da preko znane osebe na banki preveriš njihove račune, če so se v kratkem kaj nenadoma povečali (ponavadi dajo ljudje “nagrade” vedno na svoj TRR – ali so prejeli denar osebno ali z direktnim nakazilom).

  LP

 14. baričeviča so začeli gristi v hiši, od koder je zbežal na vrt, tam pa ni mogel več nič. policija ga je živega prenesla v stanovanje, kjer je izkrvavel. pol so ga pa odnesli v garažo in ven.

 15. Res ne bi smela slika v javnost prit-vse kar je prav.Ta naj odgovarja!

Komentarji so zaprti.