Tina Maze (piše tudi blog) je smučarka podjetnica in kot takšna mora poskrbeti za svojo ekipo, je na Valu202 izjavil Janez Šmitek. Zelo dobro je opisal vso zadevo okoli Tine, ki zadnje čase buri naše “kavč komentatorje”, ki komentirajo njeno razmišljanje o tem, da bi zamenjala državo za katero tekmuje.

Poleg tega pa je povedal še par zelo dobrih stvari glede Tine in njene samostojne poti, za katero sta se odločila z njenim izbrancem in trenerjem Andreo Massijem. Namreč podpira njeno odločitev, sploh v primeru, ko se smučarka in trener zbližata in bi bilo v reprezentaci precej težje funkcionirati, kot pa na samostojni poti. Poleg tega je Tina tudi oseba, ki funkcionira veliko boljše samostojno.

Ker me že nekaj časa fascinirajo “kavč komentatorji“, ki obvladajo vse športe v “nulo” in si dajo duška bo vsaki tekmi, kot bi oni imeli v žepu vsaj že pet olimpijskih medalj, še moje mnenje o tem.

Vsak športnik, ki mu uspe priti med svetovno elito, je temu cilju posvetil svoje življenje. Seveda je bil vsakemu športniku na začetku to užitek, vendar se je kasneje vse spremenilo v “štancanje”. Neskončno treniranja, odrekanja življenju in predvsem volje je potrebno, da nekomu uspe priti med svetovno elito.

Vendar Slovenci smo “čuden” narod. Če naši športniki uspevajo, potem smo na njih ponosni. Ko jim ne gre, vemo točno kaj delajo narobe in zakaj jim ne uspeva. Če bi “kavč komentatorji” bili trenerji, bi nastal velik problem. Vsi naši športniki bi imeli zlate medalje iz vseh tekmovanj. In Slovenija bi samo praznovala. No, kruta realnost je malce drugačna. Namreč veliko faktorje vpliva na športnika v odločilnem trenutku in ko se vse stvari “poklopijo”, pridejo tudi medalje. Pričakovati same odlične rezultate je pač nemogoče. In poskusimo spoštovati športnike za to kar so in za to kar počnejo. Tudi če ne zmagujejo.

Tina je odlična športnica in njena samostojna pot je bila njena izbira, ki se je pokazala za odlično. Če se bo odločila za nastopanje pod drugo zastavo, smo lahko nanjo ponosni, ker je naredila veliko za naše ostale smučarke in tudi za promocijo Slovenije. In nikar je ne pribijajmo na križ še preden se odloči za takšno, ali drugačno potezo. Namreč to je njeno življenje in prav je, da sama odloča o njem!

“Kavč komentatorjem” pa svetujem, da se enkrat spravijo v športno opremo in gredo poskusiti šport za katerega strokovnjaki so v varnem zavetju kavča. Včasih je realnost precej bolj kruta, kot pa izgleda preko TV ekrana. Ampak to je verjetno že povsem nepomembno, kajne?!

puy_saint_vincent_05

12 Responses to Tina Maze je smučarka podjetnica

 1. MM pravi:

  Če pa Fak razmišlja o spremembi države pa se nihče ne pritožuje :)

 2. DICKY HARDY pravi:

  Mogoče bo padla kakšna interpelacija?

 3. dr. Onyx pravi:

  Vrhunski šport je danes predvsem eden čisto navaden velik biznis, kjer se da v nekaj minutah izračunati, koliko stane v denarju izguba kakšne medalje. Jaz sem ponosen tudi na soseda podjetnika, ki v tujino izvaža brizgano plastiko in mu gre dobro, pa čeprav sam od tega neposredno nimam niti centa.

 4. markopigac pravi:

  Tina lahko funkcionira sama pod zvezo. Kot klub, ki ima pac malo vec pristojnosti.

 5. Se popolnoma strinjam s tabo, Had. Super si napisal. Ljudje preveč nase projecirajo uspehe drugih. Tak ponos, da je ‘naša’ je lahko zelo puhel. Menim, da si lahko ponosen na svoje dosežke ali pa na dosežke bližnjih, če si kaj prispeval oz. vsaj opogumljal. A še posebej pri individualnih športih mi je včasih težko razumljivo, da se ljudje tako vživijo v vrhunskega športnika in vedo bolj, kar je zanj/o prav kot pa on/a sam/a.

 6. Bil Gladen pravi:

  Navijaštvo je zelo blizu nacionalizmu in konformizmu.
  Vsak človek je svoje sreče kovač, rodi se in umre sam.
  Prej ali slej vsak ugotovi da je kakršnakoli pripadnost in lojalnost skupini “podobno mislečih” bolj breme kot prednost, ker skupina vedno zavira lastno kreativno razmišljanje.

 7. Bashi_B pravi:

  Kavč komentatorji… da ti polepša jutro!
  Super spisano, mislim da nam slovencem zelo manjka ponosa na lastne uspehe,tudi tiste ki niso nagrajeni z medaljo. Zanima me pa ali je to vzrok ali posledica dolgoletnega zatiranja pod avstrooogrsko, jugo in tistimi državami ki se jih ne spomnem…

 8. DICKY HARDY pravi:

  Dons je še ena padla, pičkica za 0.004 s pa bi bla zlata?

 9. smoger pravi:

  TINA, NE BODI NORA!!! ZAMENJAJ DRŽAVO!!! ČESTITKE ZA KOLAJNI!

 10. davidm pravi:

  Kaj pa če bi člani nogometne reprezentance postali sponzorji tine maze? Bi jim vzelo samo 5% nagrade!

  Pa še eno športno zvezo več bi jezili ;-)

 11. matjaž pravi:

  Tina je zame zima.Že dve leti.Ta pruga/a je tina bolš ,a jest/in ta drugga/tina je bol/Od Šarabona sm pa morda res bol?Na še en let na Krvavcu.Upamde bo ke za nove Rossignollke,Salomonk sm že sit.Edin t je de ti kolena razčefukajo ,drgač so pa ta bol.Ti jest to vem sm delov v Elan 3mesece.Ej Tina jest bi ti prvošu več keša!Upam de ga bo vsaj zame.Čao!!!!!!!

 12. matjaž pravi:

  tina je velika pizda.Ona se dere na vse.Zvezda;sej ni čudn.Mene še u klub niso hotl dat,u vreme Križaja ,pr
  Koširju je blo pa že prepozn.Tina za sex /gotov je dobra,sej ful močna/.A mene nuca,jo lohk furam na tekme in treninge za pavšal pa kšne lanske smučke.Matjaž pr 50h;čez let treniram wing tcun pozim pa smučanje.Štos je u temu de hočem polet tud na morje,če štekaš???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.