had blog roni kordis had blog roni kordis

Kaj je za vas užitek? Zame je užitek življenje samo!

Inspiracija za ta zapis je nastala ob natečaju za Maxim – Napišimo Knjigo užitkov!

Kaj je zame užitek?

 • življenje, ki ga živim!
 • zgodnja jutra, ko se narava šele prebuja in tišino moti le ptičje žvrgolenje
 • sprehod po sveže zapadlem snegu, ko se snežinke igrajo v vetru in se ob dotiku s toplo kožo stopijo
 • prvi skok v morje in opazovanje, kako se valovanje širi po mirni gladini
 • sprehod po poletnem dežju, ko je v zraku vonj po asfaltu in se nekje v daljavi bliska
 • opazovanje barv, ki jih pričara narava jeseni
 • nočna vožnja po prazni avtocesti, ko mi dela družbo edino Val202


Oz. 2.10.2006 sem zapisal:

Jutra na morju so cudovita. Sonce se sramezljivo prebuja in s svojimi zarki rise dan po gladini morja. Spekter barv, ki je skoraj prevec nerealen, da bi ga lahko clovesko oko zaznalo se odpre pred teboj. In v topli postelji se zacenja dan, ki ne more biti drugacen, kot pa cudovit. Igranje s svetlobo, ki prodira skozi zavese in preko rok rise cudovite odseve in sence, je pravljicno. Domisljija naredi svoje in te zasuce v svoj vesoljski vrtinec. In sprehod ob morju, ko ni nikjer trume turistov, ko je vse mirno in spokojno, ko je obala cista in brez poletnega vrveza te napolni z energijo, ki jo potrebujes za cez zimo. Skok v toplo jesensko morje in plavanje med ribicami, ki se ne bojijo vec, da bi koncale na trnku ti osvezi telo. Zadnji dnevi raja, oz. cudovit pocitek za utrujeno telo, ki se napolni s soncevo energijo in si spocije pred dolgo jesenjo.

Zgoraj zapisani užitki so povezani z naravo in tišino. Pa vendar nisem človek, ki bi lahko užival samo v miru in tišini.
Uživam v dolgih, zanimivih pogovorih z zanimivimi ljudmi. Uživam v dobri hrani in dobri cigari. Uživam v življenju, ki ga živim in z osebami, ki so mi v življenju blizu.

V bistvu ne bi spreminjal svojega življenja, ker je zame to življenje užitek! (odmislim razmere v državi, politiko, recesijo, sranje na avtocestah, sneg,….)

Kaj pa je za vas užitek?

 1. Zame je užitek, da lahko potujem in spoznavam druge države, druge kulture in poskušam raznoliko hrano po Aziji, ki mi je zelo dobra.

  Zadnje čase uživam s punco, ko hodiva po raznih nočnih tržnicah v Tajpeju in jeva neverjetno hrano :) V bistvu mi čas, ko sem s punco največ pomeni trenutno :)

 2. Zame je bil včasih užitek backpaking po različnih celinah, spoznavanje novega folka, spanje po poceni hotelih, večerno druženje. Sedaj mi je največji užitek opazovanje svojega sina in igranje z njim. Odprlo se mi je popolnoma novo življenje. Ni mi žal za nazaj, a tudi trenutna sprememba mi zelo odgovarja.

Komentarji so zaprti.