Včerajšnja ponovna zmaga Zorana Jankoviča, župana Ljubljane, je včeraj in danes odprla nove fronte in dala marsikatere čudne izjave, ki me presenečajo:

 • Metka Tekavčič SD – Tiha večina je v Ljubljani izrazila protest proti oblasti (vir)
 • Janez Janša SDS – Še posebej v mestih očitno vlada apatija, morda ponekod tudi strah (vir)
 • Mojca Kucler Dolinar NSi – Rezultat v Ljubljani kaže na razpad vrednot (vir)
 • Ker sem izredno dobre volje, par nasvetov tistim, ki se spuščate v boj z Zoranom Jankovičem in bi mogoče celo radi zmagali v tem stoletju:

 • negativne kampanije so passe in se v boju z njim nikoli ne bodo obrestovale – Zoran bo negativne stvari obrnil sebi v prid, ker je odličen retorik in so mu te zadeve poznane “v nulo”
 • javna soočenja, kjer se napada Zorana Jankoviča so vnaprej izgubljena. Vsak argument, ki ni 101% bo Zoran sesekljal na prafaktorje.
 • monologi o zadolženosti in o dolgu na prebivalca Ljubljane so zanimivi. Dokler se ne ponavljajo vsakič znova in postanejo dolgočasni – sploh v primeru netočnih številk
 • njegova predvolilna kampanija je temeljila na preprostem sloganu in besedi, ki je cenjena- DELA. Preskok od nasmejanih obrazov, ki jih imamo volivci “polno rit” je bil ogromen in definitivno opazen
 • volivci v Ljubljani niso ovce, kot bi nekateri, sedaj po volitvah, to radi prikazali. In to dejstvo, se bo obrnilo proti tistim, ki volivce podcenjujejo tudi na prihodnjih volitvah
 • ljudi ni strah iti na volitve, ampak so očitno zadovoljni s tem, kar imajo?! Sicer bi šli in jih spremenili! Kot se je že zgodilo, mar ne?
 • zoran-jankovic-fotografije-05.jpg

  Torej je Zoran Jankovič po mojem mnenju nepremagljiv?


  Ne, še daleč od tega. Vendar s poceni floskulami, s prepozno pripravljenimi kandidati, ki so šele pred kratkim dobili prebivališče v Ljubljani in s kritiko trenutno oblasti se ne bo nikoli nič spremenilo. Čez štiri leta so zopet županske volitve in sedaj je čas, da se začne pripravljati teren in delati na človeku, ki bi bil sposoben parirati Zoranu. Čas za pripravo programa in čas za akcijo. Namesto kritike ljudje pričakujemo rešitve – tudi meni gre kritiziranje odlično od rok, rešitve bolj slabo, vsaj ponavadi je tako!

  Vendar se to ne bo zgodilo, ker nas imajo politične stranke za ovce in se začnejo s takšnimi stvarmi ukvarjati šele par mesecev pred volitvami (če se jim slučajno sploh da!) in verjamejo, da imam spomin človeške ribice, ki traja par mesecev, potem pa spet vse pozabimo in se nas da znova nategniti. Župan, ki je bil izvoljen, ima štiri leta časa da se dokazuje in Zoranu je to uspelo. Spremenil je Ljubljano, s čimer se vsi ne strinjajo, zgradil je veliko novih stvari, predvsem pa je župan z veliko začetnico. Vse ostalo prebivalcev ne zanima!

  Klik na fotografijo za galerijo Zoran Jankovič in Pelijeva fantovščina
  had_0124

  11 Responses to Ob bok volitvam za župana Ljubljane – Zoran Jankovič je zopet premočno zmagal in nasveti za poražence

  1. podplat pravi:

   Res je u nulo, 101% in to je tisto kar manjka nam v Novi Gorici. Tako pa se bo nadaljevalo umiranje mesta. Žal.

  2. Igor pravi:

   Odličen zapis v celoti. Se praktično v celoti strinjam z ugotovitvami. Karizma ki jo ima gospod Jankovič je trenutno brez primere, zato rezultati niso presenetljivi. Razen gospe Kukovič, so ostali kandidati poznani ravno tako, kot so slavni na našem BBS. Če potegnemo vzporednico z ameriškimi predsedniškimi volitvami, bi moral protikandidat biti vsaj na nivoju Obame. Simbol spremembe in odličnega komuniciranja v medijih. Pa si Ljubljančani res želijo spremembe?
   Raziskave političnega spomina (pozabil katera točno, bi moral mal v literaturo ponovno skočit) kažejo dejstvo, da spomin volilca res sežel le do pol leta nazaj. Vendar je potrebno poudariti, da govorimo o dejanjih in ne podobi. Podoba se gradi dolgoročno in imam občutek, da tudi štiri leta ne bodo dovolj ob obstoječem trudu politične sfere. Kdo pa je takšen v našem medijskem prostoru, ki je uspešen in medijsko izpostavljen in si hkrati želi kandidirati za župana? 20€ na Jankoviča, če bo naslednji mandat spet kandidiral. Le potres lahko prepreči njegovo zmago, ali pa če do konca zapufa Ljubljano :)

  3. Vini pravi:

   Jaz sem dobil tak občutek, da je udrihanje po Jankoviću tako ali tako bil edini razlog za sodelovanje ostalih kandidatov. Verjetno so že vnaprej ugotovili, da ne bo šlo, pa so pač želeli le povzročiti čim več škode. Saj veš, toliko medijske izpostavljenosti dobiš le v primeru, če kandidiraš. Ko pa si enkrat viden, pa udri po siromaku! :)

   Tale kandidatura Mazej Kukovičeve s strani SDS je bila kratkomalo smešna. Zakaj v boj za župansko mesto poslati nekoga, ki niti iz Ljubljane ni, poleg tega je pa tudi načeloma že vsaj rahlo kontaminiran iz aferic v preteklosti? Verjetno so le poiskali kanon futer, ki ima najostrejši jezik.

   Lahko se seveda tudi motim, ampak v vsem skupaj res ne vidim nikakršnega drugačnega smisla :)

  4. Emilio pravi:

   Zoki je že ok, ampak te njegove zasebne mahinacije in dobički, ki jih iz tega dela (ali namerava delati), pa niso dopustni, nikakor.

   Ampak, ljudstvo je reklo svojo voljo in tako bodi naslednjih nekaj let.

  5. Meni je bilo glede Jankovića vse jasno letos, ko sem po nekaj časa spet obiskal Ljubljano, tokrat prvič s punco in kar sva videla, je bilo to: http://bit.ly/Ljubljana2010

   Ni primerjave iz pred 10 let, ko sem začel študirat v Ljubljani in niti ni primerjave izpred 5 let, ko sem se spet odselil. Ljubljana je kot drugo mesto. Upam, da bom čez 5 let spez začuden :-)

  6. johanum pravi:

   Jankovič,če bo za Ljubljano tako delal kot doslej,bo nehal biti župan,ko se bo zato sam odločil.Kritikom o tem,da dela zase -kdor zase ni dober,tudi za druge ne mora biti !

  7. sonček pravi:

   Mislim, da se večina Ljubljančanov niti ne obremenjuje z dolgom, kateri je bil glavna iztočnica Jankovićevih protikandidatov. Tisti, ki vemo, da gredo stvari po sistemu, da najprej vložiš in nato služiš (kako pa delajo v gradbeništvu – vsi se zapufajo pri bankah, da zgradijo npr stanovanjski objekt in potem ta puf plačujejo skozi prodana stanovanja).
   Moj glas je dobil že takrat, ko je vrtičkarje “nagnal” stran z bližine Žal, ter ko je zaprl mestno središče. Stadion je obljubil, osebno se niti ne obremenjujem s tem, je pa res, da je arhitekturno gledano, prekrasen objekt. Vsak dan se vozim/hodim poleg in se ga kar ne morem nagledat :D
   Če potegnemo črto: ne prenesem dejstva, da bi moje mesto vodil človek, ki ima štajerski naglas in ki repa s 6packom. Kakorkoli že, bolje Daniela kot pa MC Zofi.

  8. primoz pravi:

   Pomoje je bila tudi izbira ženske kandidatke že vnaprej obsojena na neuspeh. Potem, ko sta ljubljano vodili dve nesposobni babi, ki sta si pri predaji oblasti metali v fris katero šolo je katera naredila in katera ne, je ženski spol pomoje dobil precej negativno konotacijo. in ne, nisem seksist.

  9. podplat pravi:

   Verjetno je imel vpliv tudi spol, pa slab pristop k stvari, najbolj pa skepsa koliko se sploh splača vložiti v kampanjo, kjer rezultati dosedanjega župana prepričajo bolj kot vse ulice oblepljene s plakati. Tudi v Novi Gorici si želimo takega župana, ki bo stvari premaknil, imel na razpolago ves delovni čas, tako pa je naš Brulc presedel veliko časa v poslanskih klopeh. Ampak glede na to, da bo županovanje nadaljeval eden od njegovih dosedanjih podžupanov se bojim, da bomo tonili še naprej. Sreča da že nimamo več podjetja, ki bi se ga dalo uničiti.

  10. @sonček: Sam da nima Štajerskega naglasa, kr je tko grd in bi blo to tko slabó za Lublano. Dobr povedan ;)

  11. Mi verjamemo, da je podjetništvo ok. pravi:

   Samo da razumem: torej je stanje v Ljubljani kul?

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.