Včerajšnja ponovna zmaga Zorana Jankoviča, župana Ljubljane, je včeraj in danes odprla nove fronte in dala marsikatere čudne izjave, ki me presenečajo:

 • Metka Tekavčič SD – Tiha večina je v Ljubljani izrazila protest proti oblasti (vir)
 • Janez Janša SDS – Še posebej v mestih očitno vlada apatija, morda ponekod tudi strah (vir)
 • Mojca Kucler Dolinar NSi – Rezultat v Ljubljani kaže na razpad vrednot (vir)
 • Ker sem izredno dobre volje, par nasvetov tistim, ki se spuščate v boj z Zoranom Jankovičem in bi mogoče celo radi zmagali v tem stoletju:

 • negativne kampanije so passe in se v boju z njim nikoli ne bodo obrestovale – Zoran bo negativne stvari obrnil sebi v prid, ker je odličen retorik in so mu te zadeve poznane “v nulo”
 • javna soočenja, kjer se napada Zorana Jankoviča so vnaprej izgubljena. Vsak argument, ki ni 101% bo Zoran sesekljal na prafaktorje.
 • monologi o zadolženosti in o dolgu na prebivalca Ljubljane so zanimivi. Dokler se ne ponavljajo vsakič znova in postanejo dolgočasni – sploh v primeru netočnih številk
 • njegova predvolilna kampanija je temeljila na preprostem sloganu in besedi, ki je cenjena- DELA. Preskok od nasmejanih obrazov, ki jih imamo volivci “polno rit” je bil ogromen in definitivno opazen
 • volivci v Ljubljani niso ovce, kot bi nekateri, sedaj po volitvah, to radi prikazali. In to dejstvo, se bo obrnilo proti tistim, ki volivce podcenjujejo tudi na prihodnjih volitvah
 • ljudi ni strah iti na volitve, ampak so očitno zadovoljni s tem, kar imajo?! Sicer bi šli in jih spremenili! Kot se je že zgodilo, mar ne?
 • zoran-jankovic-fotografije-05.jpg

  Torej je Zoran Jankovič po mojem mnenju nepremagljiv?


  Ne, še daleč od tega. Vendar s poceni floskulami, s prepozno pripravljenimi kandidati, ki so šele pred kratkim dobili prebivališče v Ljubljani in s kritiko trenutno oblasti se ne bo nikoli nič spremenilo. Čez štiri leta so zopet županske volitve in sedaj je čas, da se začne pripravljati teren in delati na človeku, ki bi bil sposoben parirati Zoranu. Čas za pripravo programa in čas za akcijo. Namesto kritike ljudje pričakujemo rešitve – tudi meni gre kritiziranje odlično od rok, rešitve bolj slabo, vsaj ponavadi je tako!

  Vendar se to ne bo zgodilo, ker nas imajo politične stranke za ovce in se začnejo s takšnimi stvarmi ukvarjati šele par mesecev pred volitvami (če se jim slučajno sploh da!) in verjamejo, da imam spomin človeške ribice, ki traja par mesecev, potem pa spet vse pozabimo in se nas da znova nategniti. Župan, ki je bil izvoljen, ima štiri leta časa da se dokazuje in Zoranu je to uspelo. Spremenil je Ljubljano, s čimer se vsi ne strinjajo, zgradil je veliko novih stvari, predvsem pa je župan z veliko začetnico. Vse ostalo prebivalcev ne zanima!

  Klik na fotografijo za galerijo Zoran Jankovič in Pelijeva fantovščina
  had_0124