Vox.io – who do you want to call? je produkt domačega znanja, ki ga najlažje opišem z besedami skype v oblaku, vendar brez dodatne programske opreme, kjer se telefonira preko brskalnika. Zadeva je še v invite verziji – vendar če bi jo radi preizkusili lahko to storite s klikom na povezavo , ki vam omogoči prijavo s Twitter, Facebook, ali Google računom.

In kaj lahko počnete s servisom Vox.io? Vox.io omogoča telefoniranje (tako voice, kot video) iz svojega brskalnika. Isto stvar sicer omogoča tudi Skype, vendar si morate tam nalagati programsko opremo, prav tako pa morate posodobljati vse skupaj. Tukaj te stvari niso potrebne. Še en čudovit “cukrček” obstaja – pri vox.io klicih na telefon se pojavi tvoja telefonska številka (tista, ki si jo uporabil ob registraciji). S tem se doseže, da ti ljudje dejansko odgovorijo oz. te lahko pokličejo nazaj na tvoj telefon (hvala za tole obrazložitev Tomaž Štolfa).
Ampak gremo po vrsti.


Ob prijavi dobi vsak uporabnik 0.50€, da lahko preizkusi storitev. Storitev omogoča preprost uvoz telefonskih števil iz Facebooka, kar precej olajša prve korake. Za uporabo Vox.io potrebujete računalnik z brskalnikom in Adobe Flash vtičnikom – seveda boste potrebovali tudi mikrofon in slušalke, ali zvočnik in kamero za uporabo video klicev.

Z Vox.io se lahko kliče na vse telefonske številke – cenik klicev se lahko preveri preprosto – , klicanje uporabnikov znotraj Vox.io servisa je zastonj!

Všeč mi je, ker je zadeva plod domačega znanja. In upam, da fantom uspe!

p.s.: če koga zanima ta storitev, imajo danes fantje v Kiberpipi v okviru Spletnih uric predstavitev Vox.io

12 Responses to Vox.io – skype v oblaku – telefoniranje preko brskalnika

 1. avtodoma pravi:

  Zanimiva ideja in tudi sam sem za to, da fantom uspe. Se mi pa zdi, da nekaj podobnega ponuja Gmail talk? Nisem prepričan, če je potrebno tam dodatno kaj inštalirati.
  Drugače pa čim več uspeha pri širitvi naprej, predvsem na tuje trge!

 2. Tomaz pravi:

  Had – hvala za zapis o storitvi.

  Rad bi opozoril na en mali detajl, ki ti je morda ušel. Pri vox.io klicih na telefon se pojavi tvoja telefonska številka (tista, ki si jo uporabil ob registraciji). S tem dosežeš, da ti ljudje dejansko odgovorijo oz. te lahko pokličejo nazaj na tvoj telefon :)

 3. had pravi:

  @tomaz: 10x :)

  dodajam tole v zapis!

 4. abcd pravi:

  Ena zadeva, ki mi ne štima, je v zapisu in je niso komentirali niti avtorji. Iz Facebooka uvozi telefonske številke? Ni Facebook to opcijo sicer najavil, da bo dostopna razvijalcem aplikacij, ampak so jo zatem “zamrznili” zaradi zmrdovanja javnosti? Torej kako uvozi telefonske številke, če Facebook tega nima v API-ju?

 5. igre pravi:

  Zanimiva zadeva.
  Klici so bolj poceni od klicev iz T2 omrežja. Npr. klic iz T2 na hrvaško 5 centov/min iz vox pa 3 cente/min. Uporabno predvsem za klice v tujino.

 6. Tomaz pravi:

  @abcd – opcija, ki jo je Facebook najavil in zamrznil, je zajemala le telefonsko številko uporabnika aplikacije – brez kontaktov.

  Na vox.io za import iz FB uporabljamo malenkost drugačen pristop, ki ga sproži uporabnik sam. Pri tem uvozimo številke, ki so jih uporabnikovi FB kontakti objavili in uporabniku omogočili dostop do njih.

  Seznam številk svojih FB kontaktov si lahko vsak pogleda na http://facebook.com/phonebook

 7. had pravi:

  @abcd: ta zadeva deluje :) vceraj sem uvozil telefonske stevilke kontaktov iz facebooka.. in jih imam v imeniku.. torej bi se naceloma dalo pobrati telefonske stevilke ljudi iz fb-ja :) in jih prodajati :)

  aja.. uvozi preko javascripta :) ki ga dodas med zaznamke.. naredis si backup in potem ga uvozis v vox.io :) fantje nasli workaround :)

 8. abcd pravi:

  Nevermind. Preveril na lastne oči, uporabljajo eno foro, torej mimo API…

  Merge kontaktov je ful dobro narjen, bolj pameten od Googlovega, ampak linkanje na že obstoječe uporabnike pa rabi samo še en “if” stavek. Namreč ponudilo mi je, da pošljem connection request samemu sebi (kot telefonska je popolnoma ista številka kot tista, ki sem jo vpisal, da je moja)…. :)

 9. Tomaz pravi:

  @abcd – hm, ta bug smo že odpravili v eni od preteklih verzij. Očitno se nam je prikradel nazaj.

  Hvala za feedback ;)

 10. Matty pravi:

  Kul zadevica. Me zanima kako dela za proxijem v službi :-)

  vglavnem, en problem pa ze takoj na zacetku. na Macbooku (snowleopard, zadnja verzija Adobe Flasha – sem ravno updejtal) mi ne pusti nastaviti mikrofona, vglavnem ne morem pritisniti allow… na pcju dela brez problema…

 11. Tomaz pravi:

  @Matty – žal je to znan bug na FF http://t.co/q616TWS | Priporočam trik CMD+ “+” da se zooma page, klikneš allow + remember in potem zoom out CMD+”-” ali CMD + 0.

 12. Matty pravi:

  @tomaz… ah, hvala… bom probal… drugače pa itak ostane še safari :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.