Vox.io – who do you want to call? je produkt domačega znanja, ki ga najlažje opišem z besedami skype v oblaku, vendar brez dodatne programske opreme, kjer se telefonira preko brskalnika. Zadeva je še v invite verziji – vendar če bi jo radi preizkusili lahko to storite s klikom na povezavo , ki vam omogoči prijavo s Twitter, Facebook, ali Google računom.

In kaj lahko počnete s servisom Vox.io? Vox.io omogoča telefoniranje (tako voice, kot video) iz svojega brskalnika. Isto stvar sicer omogoča tudi Skype, vendar si morate tam nalagati programsko opremo, prav tako pa morate posodobljati vse skupaj. Tukaj te stvari niso potrebne. Še en čudovit “cukrček” obstaja – pri vox.io klicih na telefon se pojavi tvoja telefonska številka (tista, ki si jo uporabil ob registraciji). S tem se doseže, da ti ljudje dejansko odgovorijo oz. te lahko pokličejo nazaj na tvoj telefon (hvala za tole obrazložitev Tomaž Štolfa).
Ampak gremo po vrsti.


Ob prijavi dobi vsak uporabnik 0.50€, da lahko preizkusi storitev. Storitev omogoča preprost uvoz telefonskih števil iz Facebooka, kar precej olajša prve korake. Za uporabo Vox.io potrebujete računalnik z brskalnikom in Adobe Flash vtičnikom – seveda boste potrebovali tudi mikrofon in slušalke, ali zvočnik in kamero za uporabo video klicev.

Z Vox.io se lahko kliče na vse telefonske številke – cenik klicev se lahko preveri preprosto – , klicanje uporabnikov znotraj Vox.io servisa je zastonj!

Všeč mi je, ker je zadeva plod domačega znanja. In upam, da fantom uspe!

p.s.: če koga zanima ta storitev, imajo danes fantje v Kiberpipi v okviru Spletnih uric predstavitev Vox.io