Kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin v 80ih letih Kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin v 80ih letih

Kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin v 80ih letih

Ste si kdaj predstavljali, kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin, če bi bili izumljeni v 80ih letih? SquirrelMonkeyCom že nekaj časa na svojem YouTube profilu zbira takšne primerke, ki nas vrnejo nazaj v druge čase – čase BBSa, počasnih linij, črno-belih 14 inčnih monitorjev, predvsem pa trdih diskov, ki so bili veliko veliko veliko manjši, kot pa imajo spomina naši mobiteli. Da tega, da je bilo vse tekstovno niti ne omenjam – verjetno pa se še kdo spominja tistih časov, ki so bili povsem drugačni, kot so sedaj, ko imamo vse informacije na voljo dva klika stran.

Ja, takrat so obstajale enciklopedije, kjer si iskal informacije in ne, niso bile na spletu, ampak na knjižnih policah. Prav tako so obstajale diskete, s katerimi si prinašal domov “pornografijo” v .gif datotekah, kjer se ni dalo točno videti za kaj se gre, vendar je bilo vsem vse jasno. Tudi kasete so obstajale in glasbo smo snemali z radijskih postaj, ker YouTubea in .mp3 datotek še ni bilo.

V bistvu je prav zanimiv pogled na vse skupaj, saj si nekako ne predstavljam, da bi bile zgoraj omenjene storitve, kot so Twitter, Google, Skype, Linkedin že delujoče v 80ih letih? Kaj bi potem imeli sedaj? Ljudje se naveličamo vsega precej hitro, kajne??

If Google were invented in the ’80s… – http://www.masswerk.at/googleBBS/

If Twitter had been invented in the ’80s…

If Instagram were invented in the ’80s…

If Linkedin had been invented in the ’80s…

Why Skype wasn’t invented in the ’80s…

If Youtube had been invented in the ’90s…

If Facebook were invented in the ’90s…

If bitcoins were around in the ’90s…

Kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin v 80ih letih
Kako bi izgledali Twitter, Google, Skype, Linkedin v 80ih letih
  1. Jaz bi koj z veseljem delal v takem okolju. Čeprav videi hočejo biti parodija, linkedin v txt načinu izgleda neskončno bolj pregledno in funkcionalno kot tretnutni izdelek.

  2. Gornja povezava na interaktivni Google 80s brskalnik zmaga.

    Samo bi bil pa tole v 80-ih čisti luksus. Za 99% folka sta bili na koncu 80-ih na izbiro le zelena in oker (amber monochrome).

Komentarji so zaprti.