To, da sem ljubitelj cigar, je že jasno. Kot tudi, da nimam rad močnih kubanskih, ampak prisegam na blažje arome iz Dominikanske republike, Nikaragve in podobnih eksotičnih proizvajalcev cigar. Ponavadi kupujem preko puroexpress, tokrat pa sem se odločil za domače uvoznike..

Današnji nakup je mešanica, ki jo bo treba “pošteno” stestirati: Arturo Fuente Hemingway, Don Tomas Clasico Rothschild, Macanudo Maduro, Cao Brazilia, Cao Sopranos, Camacho Maduro, Camacho Super Robusto…

Precej različne cigare, tako po okusu, kot tudi velikosti (kar označujejo imena robusto, rothschild…) In kljub temu da nisem pristaš maduro cigar – temnejši omot cigar, kot tudi močnejši okus, naj bi bile te vseeno dovolj “mild” tudi zame. Bom testirali!

Klik na fotografijo za celotno galerijo
cigare


8 Responses to Cigare – Arturo Fuente, Macanudo, Cao, Camacho, Don Tomas

 1. Ziga pravi:

  Katere domače uvoznike oz. kje je lokacija?

 2. luka pravi:

  Mimogrede me zanima… če bi naročil 10 ali manj cigar iz puroexpressa, bi bil oproščen davka in trošarine?

 3. Urska pravi:

  Konec aprila se verjetno odpravljam na Kubo in če bi kdo hotel mu lahko prinesem nazaj kubanske cigare. Če te zanima mi piši na mail [email protected].

 4. Marko pravi:

  Had,

  če ti niso všeč kubanke in želiš kvaliteto poskusi dobiti nekaj od tega: Liga Privada, My Father, AF Opus X, Viaje Skull&Bones….

  Če želiš kvaliteto pa ne dobiš nič od zgoraj naštetega (zna bit problem), potem Davidoff, Avo, Zino, AF Hemmingway Maduro, Padron..

  Čeprav ti niso všeč “močne” cigare, resnično priporočam Oliva Serie V. Imajo izjemno poln maduro okus, obenem pa niso nikotinsko močne in nimajo začinjenega, pekočega okusa – so zelo kremne.

  Kako pa kadiš? Prav mogoče je, da ti kubanke niso všeč, ker počneš nekaj narobe. Prvo kot prvo kubanke morajo stati vsaj 1 leto v humidorju, preden jih kadiš, da grejo skozi fazo izločanja amonijaka, ker kubanci cigar ne starajo, kot to npr. počne Padron. Do takrat so načeloma precej neprijetna kadilska izkušnja, ki pokaže zelo malo potenciala cigare, pa še to v sprani in neokusni obliki. Med ljubitelji velja, da je kubanski tobak en od najbolj kremnih, prijetnih in z gladko teksturo, nikakor ni močen, pikanten, pekoč, do te mere, da ne bi bil prijeten. Primer kubanske cigare, ki je nekako dobra tudi ko je še mlada, je Hoyo de Monterrey Epicure No. 1. Poskusi!

  Drugi razlog, zakaj ti kubanke mogoče niso všeč je, da mogoče kadiš prehitro? Pregreta cigara zelo hitro razvije neprijetno moč, lahko se držiš pravila, da močnejša kot je cigara, bolj počasi jo kadi :) Pri kaki Cohibi si čisto vredu z enim potegom na kaki 2 minuti, saj gre za resnično močno cigaro.

  Marko

  • had pravi:

   hvala za odgovore in nasvete. ocitno imas precej vec izkusenj s tem, kot jih imam jaz!

   res je, kadim prehitro in imam dejansko problem s tem :)

   Oliva Serie V, tole grem pa v nabavo!

   in upam, da greva kdaj skupaj na kaksno!

 5. Marko pravi:

  Had,

  za dominikanke priporočam Famous Smoke Shop pa Atlantic Cigar. Obe trgovini sta super, z odličnimi cenami, ne pozabi pa omeniti, naj dajo račun v paket, sicer bodo (posebej Atlantic Cigar) na paket nalimali carinsko deklaracijo “Tourist guide book” ali kaj podobnega in poslali person-to-person, ne z naslova podjetja.
  Ker pa naši cariniki odprejo vsak paket, stvar ne bo šla skozi in si prišparaš živce, če jih opomniš da stvari pravilno deklarirajo in priložijo račun.
  Če želiš en test Serie V priporočam tole: http://www.atlanticcigar.com/All-Cigars/Oliva-Serie-V-Sampler-Box.asp

  Vsekakor se še slišimo. Trenutno je moj humidor prazen, cigar, ki pa jih staram ne tikam. Načeloma imam vedno kaj zanimivega na zalogi, tako da se lahko dogovorimo za kako izmenjavo samplov.

  Lp, Marko

 6. Vid pravi:

  Zdravo. Zanima me kaj mi priporocate kot zacetniku. Rad bi kupil macanudo de rotschild cafe. Kje so najcenejse.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.