V zapisu Javna agencija za javno naročanje Republike Slovenije – AJN – spletno mesto #fail sem zapisal:

Torej bodo imeli spletno mesto na domeni ajn.si, ki pa pelje na naslov – k brezplačnemu ponudniku za izdelavo spletnih strani, ki so narejene v flash tehnologiji – This Website was created using wix.com GoBuild a free website.
in nadaljeval
Vsa kredibilnost agencije se je podrla v trenutku, kljub temu, da je na spletnem mestu zapisano – Dobrodošli na začasnih spletnih straneh Javne agencije za javno naročanje Republike Slovenije.

Isti dan sem poslal tudi elektronsko pošto na spletni strani omenjen elektronski naslov, z vsebino:

Danes zjutraj sem v svojem kritičnem zapisu na blogu https://www.had.si/blog// zapisal kritiko na račun spletnega mesta ajn.si, ki ste ga postavili na brezplačnem internetnem servisu wix.
Zanima me, zakaj ste se odločili za takšno rešitev in ali bo to sedaj postala praksa, da si bodo agencije postavljale same svoja spletna mesta?
Najlepša hvala za odgovor,
Roni Kordiš

In danes sem dobil njihov odgovor. Pošiljatelja sem izbrisal…

Spoštovani,

verjetno ste spregledali, zapisano je na vstopni strani, da gre za začasno spletno stran. Ker moramo dokumente objavljati na spletnih straneh od prvega dne delovanja Agencije, ne moremo, kot ste zapisali, z vzpostavitivjo počakati. V tem času poteka priprava celovite spletne strani, ki bo kmalu dostopna vsem uporabnikom, tudi vam.

lep pozdrav,
Javna agencija za javno naročanje

Ne, draga agencija AJN, nisem spregledal da gre za začasno spletno stran (mislim da gre za mesto, če sem že pikolovski). In če gre za začasno spletno mesto, potem so dovoljene vse neumnosti tega sveta? Oz. tudi to, da se delajo spletna mesta javnih agencij na “zastonjskih” portalih? No GO!

In če si dovolim biti še malce piker – glede na to, da je bila agencija ustanovljena in se je vedelo, da potrebuje spletno mesto (kot ste sami zapisali), bi lahko za to poskrbeli tudi že predčasno! In ne bi izpadli #šalabajzerji, kot je tole izpadlo sedaj!

p.s.: me veseli, da me pozdravlja Javna agencija za javno naročanje – ponavadi to naredi oseba, ki je zadolžena za to na agenciji in ne “agencija”.. ljudje smo, ne stroji!

7 Responses to Odgovor – 430-3/2011/14 – glede spletnega mesta AJN

 1. DJ pravi:

  Khm, sem sel pogledat to stran in je bil se bolj zanimiv prvi vtis, ker imam po defaultu NoScript vklopljen. Je izgledalo, kot da je nekdo na hitro po kosilu v FrontPage-u naredil stran v stilu druge polovice 90-ih let. ;) Po apruvanju script sem videl, da je design “rahlo” drugacen.

  Kakorkoli ze – najbrz niso hoteli biti kovaceva kobila in so bili v dilemi: stran mora biti na voljo takoj, za postavitev “resne” strani pa rabijo najprej razpis, izbiro itn., kar zahteva cas. Ne glede na to pa bi verjetno vseeno lahko pridobili kaksen prostor v rangu http://www.gov.si/zacasnipejdzhi – edinole potem bi moral nekdo dejansko znati izdelati sajt brez flash toolov. ;)

 2. dijaski net pravi:

  Še dobro da niso naredli v webs.com :D
  Sicer bi pa res lahko že prej poskrbeli za to, da se bi pravočasno naredila stran.

 3. S pravi:

  Had, dobro napisano :)

  Res je da so prej vedeli da bo agencija ustanovljena in hkrati da boto potrebovali spletno stran. Je mogoče kdo zasledil javni razpis za postavitev njihovega spletnega projekta?
  Sprašujem se ali so oz. bodo to postavili po zakonu ali so šli kar mimo tega, samo da bo čim prej postavljeno (predvidevam glede na to da so napisali da je “celotna spletna stran v pripravi”).
  Kakor koli že, tudi tale free bi morala biti evidentirana kdo stoji za projektom oz. kdo je to postavil, saj nekdo mora nositi odgovornost v kolikor pride do kakšnih vdorov ter spremembe informacij.

  Mahhh, kaj naj rečem, me prav zanima kako postavljajo in kdo postavlja celotno spletno stran..

 4. had pravi:

  @s: nikjer ni tega razpisa.. sem brskal :) mogoce pa so oni agencija nad agencijo :)))

 5. S pravi:

  Jaooo, pol je še en primer ko država deluje nad zakoni, katere so sami postavili…
  Zopet smrdi po korupciji ;)

  …ali pa če je prišlo zopet za primer “sunčanih par”, kar je pljunek v morje koliko podobnih primerov naj bi bilo.

  Mislim da sem nekje zasledil da so naši “pomembneži” v tujini velikokrat zraven ko napeljejo kak posel. Zakaj že (tudi udeleženci zasebnih zabav)??

 6. Orsa pravi:

  Vam pa res ni nikoli prav. Se jim je pac mudilo in so hvala bogu izbrali “zastonj” storitev. Respect!
  Vi bi rajse meli da bi zmetali eno zajetno vsotico neki agenciji za začasno stran?

 7. Začasna spletna stran ni niti malo uporabna kaj šele sodobna. Me prav zanima koliko denarja so namenili za izdelavo “začasne spletne strani” ;=) Spet stran vržen denar…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.