V zapisu Javna agencija za javno naročanje Republike Slovenije – AJN – spletno mesto #fail sem zapisal:

Torej bodo imeli spletno mesto na domeni ajn.si, ki pa pelje na naslov – k brezplačnemu ponudniku za izdelavo spletnih strani, ki so narejene v flash tehnologiji – This Website was created using wix.com GoBuild a free website.
in nadaljeval
Vsa kredibilnost agencije se je podrla v trenutku, kljub temu, da je na spletnem mestu zapisano – Dobrodošli na začasnih spletnih straneh Javne agencije za javno naročanje Republike Slovenije.

Isti dan sem poslal tudi elektronsko pošto na spletni strani omenjen elektronski naslov, z vsebino:

Danes zjutraj sem v svojem kritičnem zapisu na blogu https://www.had.si/blog// zapisal kritiko na račun spletnega mesta ajn.si, ki ste ga postavili na brezplačnem internetnem servisu wix.
Zanima me, zakaj ste se odločili za takšno rešitev in ali bo to sedaj postala praksa, da si bodo agencije postavljale same svoja spletna mesta?
Najlepša hvala za odgovor,
Roni Kordiš

In danes sem dobil njihov odgovor. Pošiljatelja sem izbrisal…

Spoštovani,

verjetno ste spregledali, zapisano je na vstopni strani, da gre za začasno spletno stran. Ker moramo dokumente objavljati na spletnih straneh od prvega dne delovanja Agencije, ne moremo, kot ste zapisali, z vzpostavitivjo počakati. V tem času poteka priprava celovite spletne strani, ki bo kmalu dostopna vsem uporabnikom, tudi vam.

lep pozdrav,
Javna agencija za javno naročanje

Ne, draga agencija AJN, nisem spregledal da gre za začasno spletno stran (mislim da gre za mesto, če sem že pikolovski). In če gre za začasno spletno mesto, potem so dovoljene vse neumnosti tega sveta? Oz. tudi to, da se delajo spletna mesta javnih agencij na “zastonjskih” portalih? No GO!

In če si dovolim biti še malce piker – glede na to, da je bila agencija ustanovljena in se je vedelo, da potrebuje spletno mesto (kot ste sami zapisali), bi lahko za to poskrbeli tudi že predčasno! In ne bi izpadli #šalabajzerji, kot je tole izpadlo sedaj!

p.s.: me veseli, da me pozdravlja Javna agencija za javno naročanje – ponavadi to naredi oseba, ki je zadolžena za to na agenciji in ne “agencija”.. ljudje smo, ne stroji!