Včeraj zvečer je na Kongresnem trgu potekala proslava ob 20 obletnici osamosvojitve. Sprva sem bil presenečen, da je bilo obiskovalcev proslave precej malo – Kongresni trg ni bil nabito poln. O tem, da so izbranci lahko sedeli na stolih, niti ne bom izgubljal besed, kajti očitno je to samo po sebi umevno – da imamo dva sloja ljudi pri nas. Kljub temu da je bilo zelo veliko stolov praznih, je bilo vse skupaj precej hermetično.

Tudi tega, da je nad Kongresnim trgom, oz. nad Ljubljano več kot pol ure “migetal” helikopter in očitno skrbel za varnost, ne bi izpostavljal, saj verjetno tako mora biti, ko pa je samostojna Slovenija v vseh mogočih organizacijah!


Še posebej pa ne bom izpostavljal števila ljudi, ki so imeli v ušesih slušalke in bili oblečeni v črne “balonarje”, oz. kako drugače izstopali iz množice. V bistvu sem imel precej nelagoden občutek, ker sem se počutil precej nadzorovano. Ampak tudi to ni poanta vsega tega. Niti to, da je skupina Hervardov krožila okoli s transparenti “dol z vlado”, “proti komunizmu”, “za Slovenijo” in žvižgala med govorom predsednika Danila Turka.

Bolj kot zgoraj omenjene stvari, me moti nekaj drugega. Da se celotna Slovenija ukvarja s polpreteklo zgodovino in si jemlje zasluge za čas pred dvajsetimi leti, kot pa da bi se ukvarjali s prihodnostjo! Da bi namesto da se stranke med seboj “jebejo” in kritizirajo, nam pokazali rešitve in se ne bi zatekali samo v floskule, ki smo se jih v tem obdobju samostojne Slovenije že prenasitili!

Čas je, da se stvari v Sloveniji spremenijo in ljudje spet začnejo dostojno živeti! In čas je, da se pozabi na razprtije med levico in desnico in se naredi skupaj nekaj dobrega za vse nas državljanje Slovenije!

5 Responses to 20 obletnica osamosvojitve – proslava na Kongresnem trgu

 1. polde pravi:

  Od Bergerja težko pričakuješ kaj drugačnega kot hermetično.
  Med športniki sem pogrešal Primoža Peterka in pa npr. Dejana Zavca.

 2. Klemen Žagar pravi:

  Res smo lahko ponosni, da smo lahko zdržali 20 let z takšno politiko! Mafija!

 3. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Se strinjam z napisanim. Dosti klobasanja, začnimo dostojno živeti!

 4. mirči pravi:

  V Sloveniji živim več kot 25 let. Tu sem ustvaril družino in lojalan sem državljan a moti me to kaj nekateri hočejo prikazati kako je bila to krvava vojna in kakšna HEROJSTVA. Menim da bi bilo veliko boljše in pravičnije povedati – Hvala bogu da se je izteklo tako kot je , da so se zmenila brez prelivanja krvi. Lahko bi bilo čisto drugač. Spustimo se na zemlju…

 5. ero pravi:

  Mirči. res verjetno zate ni bila krvava vojna, vendar za nekatere pa je bila prokleto krvava. Poznam punco, katere oče je umrl med boji v Sloveniji, tako, da ne vse posploševat. Res je , da ni bilo toliko žrtev kot pa na Balkanu, ampak če umre samo en človek ( pa še po možnosti tvoj prijatelj, sorodnik,….), je zadeva zelo krvava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.