Na Gospodarskem razstavišču do 20.10.2011 poteka Študentska arena, ki bi morala biti obvezna za vse študente! Zakaj obvezna? Ker se lahko pridobi izredno veliko koristnih informacij o vseh stvareh, ki se tičejo študentov, kot tudi o vseh postranskih stvareh, ki pridejo študentom prav. Letos imajo zelo veliko prostora Kitajci – vendar ne prodajajo “fukcev”, ampak nudijo informacijo o študijo in vsem ostalem na Kitajskem. Poleg tega se lahko nabere cela torba svinčnikov, majic in vsega ostalega, kar sicer študente toliko ne interesira, kot malce “starejšo” populacijo, ki pride pogledat kaj se dogaja na areni.

Seveda pa ni vse skupaj samo “sejem”, ampak tekom celega dneva potekajo zanimiva predavanja, ki se jih je vredno udeležiti. Meni osebno je bil najbolj všeč “štant” kriminalistične policije, kjer je imel prijazen policist poleg sebe celoten predal različnih drog – če ne bi imel značke okoli vratu, bi bil prepričan da je diler, ki ima “pod pultom” vse kar si človek poželi!

p.s.: včeraj sem opazoval dekleta, ki delajo na sejmu in obiskovalce, ki hodijo mimo. Problem je v tem, da ni nekega interesa, da bi dekleta osveščala obiskovalce, ampak samo čakajo, da jih bo kdo kaj vprašal, kar pa se mi zdi precej narobe. V bistvu nisem niti zagovornik “nadlegovanja”, vendar če je nekdo že plačal prostor na areni, potem naj tudi ima neko korist od tega, zdolgočasen obraz in samo čakanje na to, da te kdo pocuka za rokav ni dovolj. Treba je biti malce bolj aktiven, predvsem pa se morajo tudi obiskovalci zavedati, da informacije ne bodo kar same priletele do njih, ampak bodo morali vsaj zastaviti kakšno vprašanje s temo, ki jih zanima!