Restavracija Strelec – Ljubljanski grad – Kaval Group

Restavracija Strelec, ki so jo odprli sredi decembra, je prinesla novost v kulinarično ponudbo na Ljubljanskem gradu in poskrbela za konkurenco Gostilni Na gradu.

Restavracija Strelec spada v verigo Kaval Group in leži v stolpu, takoj ob vstopu na grad. V samem predprostoru je razstavljena zbirka Lipicanec Oskarja Kogoja, dočim stene Strelca krasijo poslikave Sergia Pausiga.

Ponudba nove restavracije Strelec je mišljena kot kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo in hkrati kot presek preteklosti s sedanjostjo. Namen, želja in vizija je obuditi kulinariko naših prednikov in spet oživiti prostor in nekako preplesti to kulinariko iz preteklosti z gurmanskimi presežki v sedanjost, ponuditi domačim in tujim gostom ščepec grajskih jedi, vonj starih časov ter zbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki, a vse to na seveda  sodoben, a hkrati brezčasen način. Tako v pripravi kot videzu ter načinu ponudbe in streženja.

In vse zgoraj napisano drži. Že sam ambient v Strelcu spominja na neke druge čase, pogled skozi okna na s soncem obsijano Ljubljano v nedeljo popoldan je dal dodaten pečat občutku, ki sem ga dobil. Zelo prijazno osebje, ki je ravno prav omikano in dobro podkovano o hrani, ki jo prinesejo na mizo, naredijo zmes domačnosti. Sama imena hrane na meniju so zanimiva in vredna ogleda:

  • za mestno gospodo po neprespani noči – juha iz papeževe repice, z dimljeno postrvjo in krompirjem nadevan žepek, lističi papeževe repice
  • na Barju se pase govedo – goveji file s šalotko in timijanom, svaljki vijoličnega krompirja
  • spomin na krakovske ribiče – pečen  postrvji filét s špinačo in kukmakovo  kremo v vlečenem testu, repki potočnih rakov, zelišča

Tudi same sestavine hrane so zanimive – predvsem pa cene niso pretirane. Namreč o Strelcu sem slišal par komentarjev, da so cene pri njih zelo visoke.

Restavracija Strelec ima tudi “slow food” meni, ki se s sedmimi hodi začne pri 55 eurih, pet hodni meni pa stane 35 eurov. Pri fileju postrvi mi ni šla skupaj kombinacija repkov škampov in sladkovodne ribe, sicer pa sem bil nad vso hrano navdušen. Še posebej nad samo sladico z imenom rastoča Ljubljana in sestavljeno iz čokoladnega narastka, svežih malin, kakijevega sorbeta in prahu bele čokolade. Vse skupaj s pijačo je prišlo 56 eurov! Definitivno se še vrnem!

  1. Hej,

    So bili k postrvi postrezeni potocni raki (kot v meniju) ali skampi?

    Potocni raki bi k postrvi morali kar lepo pasat :)

    LpK

Komentarji so zaprti.