Spisek mojih objavljenih kolumn na portalu http://tehnik.mobitel.si.

Poletje je čas dopustov. Čas, ko naredimo več digitalnih fotografij, kot jih sicer med letom. Fotografiramo z mobiteli, digitalnimi fotaparati, le redki še fotografirajo na film ali s polaroidnimi kamerami. Ker je dostop do mobilnega interneta na Hrvaškem precej ugoden, je v tem času Facebook in Twitter časovnica polna fotografij plaže, sončnih zahodov in uživanja na…

Lansko leto je Google, na konferenci I/O, predstavil projekt Google Glass, s katerim se je podal v svet nadgrajene resničnosti (augumented reality). Očala, prek katerih bomo uporabniki lahko opazovali, snemali, delili vsebine, poslušali svet na drugačen način, so sprožila mnogo debat o tem, ali takšne tehnološke naprave sploh potrebujemo. Če se spomnim prvega iPhona, ki..

Ali smo odvisni od storitev, ki nam jih ponuja Google, je pogosto vprašanje, ki si ga zastavljam. Google je sinonim za najbolj uporabljani iskalnik na spletu, Gmail je servis za brezplačno elektronsko pošto, YouTube za nalaganje in pregledovanje video vsebin, Google Analytics za statistiko spletnih mest, Adwords je oglaševalska platforma, Google maps za iskanje geolokacij..

Pisalo se je leto 1997, ko sem bil prvič na koncertu skupine NOFX v Ljubljani. Takrat smo živeli v analognem svetu – analogni fotoaparati (na film!), stacionarni telefoni, plošče in kasete. Internet doma je bil nadstandard. Kljub temu, da sem pred pričetkom pisanja tega zapisa “preguglal” internet, nisem našel niti ene same fotografije, videoposnetka ali..

  • Kako pa ti poslušaš glasbo?

Brez glasbe si težko predstavljamo naša življenja. Izbor glasbe zaznamuje različna obdobja, skozi katera gremo v življenju, in ko se čez nekaj let spomnimo na zvrst glasbe, na skupine, ki smo jih nekoč poslušali, se spomnimo tudi dogodkov tistega časa. Tako, kot se spreminja naš okus za glasbo, tako se skozi čas spreminjajo tudi nosilci..

roni_kordis_bw