Ko je v Sočiju Borut Pahor obljubil, da bo za vsak gol naših hokejistov drsal eno uro, se mi je zdela njegova obljuba popolnoma neumna. V končni fazi je Borut Pahor predsednik RS in temu položajo pristoji tudi obnašanje. Vendar so te stvari pri nas malce drugačne, odkar je Borut na tem položaju. Funkcija predsednika je pač zgolj funkcija in očitno te funkcije ne potrebujemo več, ker je sama sebi namenjena.

Verjetno se vsi spomnimo, da je v predsedniški kampanji prostovoljno delal po Sloveniji in s tem poskrbel za precej različna mnenja potencialnih volivcev, kot tudi medijev. Vendar je dobil mandat, kar je bilo očitno edino pomembno. In s svojim obnašanjem nadaljuje še sedaj.

Kaj naj si človek misli ob obljubi, da bo drsal eno uro za vsak gol naših hokejistov?
Po eni strani je bilo povsem simpatično, da predsednik navija za našo hokejsko reprezentanco, po drugi strani pa je to precej smešna situacija za predsednika. Ampak tega smo navajeni, saj je bilo precej podobno pred leti, ko je obiskal nogometaše v garderobi.

V bistvu bi se moral zavedati, da ima vsaka funkcija svoja pričakovanja in standarde in kljub temu, da je Borut Pahor povsem ljudski človek, bi se moral zavedati, da čisto vsega pa tudi ne more storiti, kar mu pride na misel. Ali pa je to zgolj posledica tega, da Borut Pahor govori hitreje (tipka?!), kot misli? Nekateri mediji so precej hudomušno ob tem njegovem podvigu zapisali, da vsaj deset ur ni delal škode državi.

Glede na to, da se je odločil, da bo svojo obljubo izpolnil in jo je izpolnil, se mi vseeno zastavlja par vprašanj. Zakaj Borut Pahor ni drsal pred polno dvorano gledalcev in bi šel izkupiček od kart za tiste, ki to potrebujejo?!? Kdo je sponzoriral najem dvorane za deset ur? Koliko nas je davkoplačevalce stal ta podvig predsednika? Ali je bila to njegova zadnja eskapada v takšnem kontekstu, ali lahko kaj kmalu pričakujemo spet kaj novega?

Predsednik je v mojih očeh bil vedno človek, ki je imel avtoriteto, ki ni šel na cenene puhlice in všečnost vsem in vsemu. Če že imamo takšno funkcijo v Sloveniji, potem bi vseeno pričakoval, da bo takšna funkcija imela vsaj minimalne standarde obnašanja. Sicer lahko v prihodnosti pričakujemo predsednika, ki bo igral v pornografskih filmih, bil glaven na odru v diskaču, ali pa bo preprosto se odločil, da ne bo nosil kravate in obleke na sprejemih in bo skakal naokrog v trenirki! Škoda, ker se s takšnimi podvigi uničuje funkcija predsednika in se zbanalizira na povsem nepomembno funkacijo – kar očitno tudi je.

Če se vrnem k naslovu – Borut Pahor oddrsal svoje, narod na nadrsal. Ampak tega smo itak že navajeni, kajne?!

borut_pahor_ajax2

borut_pahor_ajax7

borut pahor zagorje fotografije 17