Samsung: S-Drive – bodite nagrajeni za varno vožnjo

Agencija Leo Burnett iz Sydneya je skupaj s Samsungom predstavila aplikacijo / program S-Drive, ki omogoča voznikom, da so nagrajeni za varno vožnjo. Izhajali so iz preprostega vzroka – izredno veliko nesreč se zgodi, ker smo ljudje med vožnjo veliko bolj pozorni na naše mobilne naprave, kot pa na cesto. S-Drive spreminja določene stvari, saj aplikacija ne omogoča telefoniranja med vožnjo, niti ne omogoča pošiljanja SMS-ov medtem ko vozite. Vendar omogoča glasovno pošiljanje kratkih sporočil in prostoročno telefoniranje med vožnjo, voznika opozarja na prehitro vožnjo, kot tudi na zastoje, ki nastajajo.

Uporabniki bodo za vsak varno prevožen kilometer dobili točke, ki jih bodo kasneje lahko uporabili za različne nakupe – obstajajo trije nivoji, ki so zanimivi za uporabnike. Prav tako se lahko vozniki med seboj povezujejo v time, ki skupaj osvajajo točke.

Ideja se mi zdi zanimiva iz vidika ozaveščanja o nevarnostih v prometu in momentih, ko nismo pozorni na cesto. To, da so vpeljali v vse skupaj tudi gemifikacijo, pa se mi zdi izvrstno, saj je to edini način, da uporabnike “prepričaš”, da začnejo spreminjati svoje navade.

Mogoče pa, nekega lepega dne, se kaj takšnega zgodi tudi v Sloveniji in bodo ljudje začeli bolj pametno uporabljati svoje pametne telefone!

samsung_s_drive