Samsung Galaxy S3 vs Apple iPhone 5

The next big think is already here Samsung Galaxy S3 je oglas, s katerim se Samsung “bojuje” proti zadnjemu modelu Apple iPhone5. No, podatek, da je Apple v enem dnevu prejel preko 2 milijona naročil za iPhone5 verjetno pove dovolj o tem, kaj si dejansko uporabniki želijo. In da “cukrčki”, kot so Palm Swipe Capture, Shake to Update, NFC, Smart Stay, Direct Call le niso dovolj za uporabnike in je že sam naslov oglasa It doesn’t take a genius dovolj zgovoren sam po sebi, kaj si mislijo.

No, poleg naslova (ki ima dva pomena) me tudi preseneča dejstvo, da so za svoj oglas uporabili primerjavo s svojo konkurenco. Kar se mi ne zdi tako pametna zadeva, sploh v primeru, ko so uporabniki v istem dnevu naredilo “svojo verzijo” oglasa (moč jo je videti spodaj) – Don’t be fooled. It’s not all about specs, kjer so prikazali svoj pogled na celotno zadevo.

In ne, telefon že dolgo ni samo hardware, ampak je to, kar je zadaj. In pri Appleu je cel kup stvari, ki privlačijo uporabnike in jim omogočajo neskončno možnost.

p.s.: oglas Samsunga se mi zdi precej neposrečen poskus! In ne, ne zato, ker sem sam ljubitelj Applea!

 1. Razumem, da se podjetje bori z drugim podjetjem glede tega kdo ima boljši izdelek. Ne razumem zakaj bi to vlogo prevzel uporabnik, ki je izdelek kupil in plača ter ni plačan za to delo. Torej z vidika kupca je dovolj, da si kupil izdelek, ki ga potrebuješ, ocenjuješ da je zadostne kvalitete in da je bila cena ustrezna. A se ti zdi da si predrago plačal ajfoun, da ga poveličuješ? Uživaj v njem, če je tako dober – boli te za druge in za galaksi?!?!?

 2. Tvoj p.s. več pove o tebi, ter tvojem “lastnem” sheepful mind-setu, kot o čemerkoli drugem..

 3. Tebi psihoterapija ne bi več pomagala. Z elektrošoki pa smo prenehali leta 1991.

  Morda bi bil čas za ponovno uvedbo teh? Predlagaj, naslov: Psihiatrična bolnica Ljubljana Polje, Studenec 13, 1000 Ljubljana.

  Pa kar pismo jim napiši, na roko, so še nekoliko zastareli, pa radi dobijo pisma oboževalcev na papirju..

 4. Poskus Samsunga morda res ni posrecen, samo vseeno so imeli pa velik “free” media coverage. Morda to ne bo vplivalo na bitko z Applom, bo pa vsekakor skodilo Nokia & Co.

  1. drzi.. oglasnega prostora so dobili veliko vec, kot bi ga, ce bi ga placali :)

 5. Glede nato, da “non-stop” visiš na netu, bi ti lahko kapnilo, da je ta “oglas” delo nekoga, ki je imel 5min preveč časa in nikakor ne PR Samsunga…

 6. …in ja ta “oglas” je v stilu tiste novinarske race, da bo Samsung odškodnino za izgubljeno tožbo plačal v kovancih za en cent.

  Je pa zanmivo kako Apple malikovalci takoj v luft skočijo ob vsaki provokaciji… Ovce.

 7. Eh, Had. Pust jih pr mir. Kot je reku en na jabolko.org. Kdor želi met Samsungovo plastično dilo za zelenjavo rezat, naj jo ma.

 8. Tole si pa pošteno brcnil v temo. Vidi se, kaj kupci hočejo? V zadnjem četrtletju je Samsung prodal skoraj toliko SGS3 kot Apple vseh iPhonov skupaj.

  iPhone 5 bo verjetno spet tolkel rekorde, že zato, ker je nov. Ampak časi, ko je bil iPhone osamljen na prestolu (po prodaji) so mimo.

  1. Dosedaj se nisem vključeval v SGS3 vs. iPhone 5 “moj-je-boljsi-kot-tvoj” “vrtec-nivo-debate”. :) … Niti ni moj namen komurkoli vsljevati subjektivno ali objektivno mnenje superiornosti enega ali drugega telefona, saj ima vsak posameznik pravico [1] do lastnega mnenja & [2] do proste izbire pri nakupu. Pod prvo spadajo želje, potrebe posameznika in okus, oz. včasih pomanjkanje le-tega (v veliki meri tudi vir informacij oz. t.i. news-feed, ki služijo kot temeljni kamen gradnji mnenj o trenutni tech sceni). Pod drugo pa spada med drugim tudi proračun, znotraj katerega omejitev se kupec sprehaja.

   Ampak!

   Units sold != Units shipped. Slednje metrike se poslužuje Samsung, in predstavlja kvoto enot telefonov, ki je bila proizvedena in dostavljena končnim retail prodajalcem ter mobilnim operaterjem.

   @SasoK: Vsekakor me zanima, kje si dobil informacijo, da je; citiram “V zadnjem četrtletju je Samsung prodal skoraj toliko SGS3 kot Apple vseh iPhonov skupaj.” … Vir, prosim? Vnaprej hvala!

  2. @SasoK kot zgleda res ne veš kaj pišeš, nepreverjeno, nesmiselno, brezzvezno. Iphone 4S je bolj prodajan kot SGS3 in to zagotovo 2x več.

   @Klada je rekel, da navedi vire, jaz pravim ni treba ker se ve da jih ni.

    1. Ni problema … Hitre misli, hitri prsti. Se zgodi. :)

     V članku, katerega URL si podal, piše zgolj to, da je bil SGS3 v mesecu avgustu 2012 v USA bolje prodajan telefon kot skorajda-leto-dni-star iPhone 4S. Z izjemo operaterja AT&T, kjer je bil še vedno najbolj prodajan telefon iPhone 4S. Kar je, če fejst pomislim, popolnoma razumljiva statistika, ob upoštevanju dejstev, da je bil iPhone 4S predstavljen že lanskega septembra 2011, in je bila avgusta letos s strani Appla izdana uradna napoved predstavitve novega telefona iPhone 5 za september (posledično upad prodaje 4S). Po drugi strani pa relativna dostopnost novega SGS3, in, kot si sam omenil, vsi si konec koncev ne želijo iPhona. Zame popolnoma razumljivo.

     Ampak!

     No, kar se Appla tiče: Apple z izjemo revenuja in profita zelo nerad izdaja uradne številke prodanih enot, a sem poskusil na hitrco zbrati statistike …

     Do danes je bilo prodanih preko 400.000.000 naprav, na katerih teče iOS. Vir:
     Pomisli, skoraj pol milijarde.

     Od tega je bilo od 2007 do junija 2012 prodanih 250.000.000 vseh iPhonov vseh generacij. Vir: http://www.businessinsider.com/apple-has-shipped-250-million-iphones-in-the-past-five-years-2012-6

     iPhonov 4S je bilo v letu 2011 do konca leta prodanih 89% od 37.000.000 iPhone 4, 4S in 3GS telefonov. 89% zato, ker je ostalih 11% predstavljalo iPhone 4 in 3GS. Vir:

     iPhonov 4S je bilo samo v letu 2012 prodanih cca. 63.000.000. Vir:

     All in all — več kot 100.000.000 prodanih iPhonov 4S.

     Un·fuck·ing be·liev·a·ble.

     Pa je SGS3 čist okej telefon. Prodajne številke iPhonov po drugi strani pišejo svojo zgodbo.

 9. Honestly sploh nisem vedel, da imam tak stroj v roki. In ne, 4,8″ ekran ni cisto nic prevelik, ceprav sem tudi sam mislil, da bo. Slaba stran Androida so le razlicne naprave, ker potem nobena izmed aplikacij ni tako spolirana, kot je to za iOS. Ampak ko enkrat “delas” na 4,8″ ekranu, potem ne mores nazaj. Cakam samo se dan, ko bo na Androidu default browser delal tako kot je treba. iPhone userji imate zagotovo manj frustracij kar se tega tice.

  1. Imam 4.7 inčni ekranček na LG Optimusu 4X HD ( mislim da je najboljši androidni telefon) pa vseeno grem na iPhone 5, ker je ta zelo enostaven, veliko hitrejši od androida, in ima veliko uporabih aplikacij. Nasplošno se mi zdi da kljub temu da ima mogoče slabši izgled na papirju je realno veliko učinkovitejši in vsi ki ga bojo kupili bodo imeli najboljši telefon na svetu ( iPhone znova postavlja meje inovacij v svetu pametnih telefonov ;)

   1. Zdaj sem pa zares radoveden: katere so te nove meje inovacij, katere tako zelo uporabne aplikacije, v čem je tako zelo hitrejši od konkurentov in v čem realno učinkovitejši?

    Prosim, razsvetli nas, ki smo še v temi ;-)

 10. Samsung S3 je veliko boljša, kar so pri Applu spremenili je samo to, da so malo povečali in malo izboljšali. Vseeno so ljudje (nažalost) butasti, ker jih vleče, da se še naprej hvalijo, da imajo Apple. Kot vemo je samo marketinška poteza, ki jo imajo pač dobro pogruntano in nič drugega. Ker pa vejo, da , ljudje nasploh lahko zelo hitro okol obrneš in njim sploh ni treba nič spreminjati in vsi tisti privrženci bodo še, kar kupovali appliča, ki slej, ko prej jabka segnije :D.

  Drugače pa nikoli nebi šel na Apple tudi zaradi zaprtega sistema IOS + zalotana oz. prilimana baterija, ki je nemoreš zamenjati in point vsega tega je, da moraš nesti h poblaščenemu serviserju nakar te ta hoče prepričati, da se bolje splača kupiti nov telefon, vsaj bi popravilo veliko stalo ali pa naredijo serviserji tako, da ti izračunajo tako veliko ceno… In to se nažalost dogaja. Sony, Apple sta ena izmed teh, kjer prej vse uničiš, kot pa rastaviš. :D.

  Drugače pa Samsung S3 je nasploh veliko boljši tudi tako in drugače gledal specifikacije in so, kar veliko naredili glede na Apple. Sam plus dam temu, da lahko baterijo vsaj ven vzameš.

  Je pa res, da je to vaša odločitev, če imaš denarja dovolj in se želiš važiti vzami Apple, če hočeš še kaj drugega kupiti za isto ceno vzemi Samsung S3 . Malo sem se razpisal, a vseeno mislim, da bo marsikomu kaj prav prišlo, če bo to vsaj malo prebral.

 11. iPhone,,, iPhone,,,iPhone,,,,žal nevem koliko imate izkušenj glede tega ampak se noben telefon ne more primerjati z iPhonom….imam 3gs in imam 4s… imeu pa sem galaxy s1…galaxy s2…in galaxy s3…. s1 in s2 bom izključil … gremo pr s3 in vam povem da niti 3gs nebi dau za njega pa tud če bi mi doplačal ne pa da ne govorim o 4 pa 4s k so zdaleč miljon krat boljši od galaxy s3 o iphone 5 bom pa še tih ker ga še nisem meu v rokah…. ne razumem kak mi lahka 3gs deluje boljše od galaxy s3 k pa je po specifikacijah galaxy s3 10× bolši …..sorry folk to je pač iPhone ki se pa žal poščije na samsunge ostalih pa da sploh ne omenim….

  iPhone do grobaa ;)

 12. Kaj točno pomeni “3gs deluje boljše od galaxy 3s”? Pomoje imaš pokvarjenega samsunga.

  Malo resnosti no. Že to, da primerjaš telefona s tako različno resolucijo ekrana je smešno.

 13. pa ne govorim ti o resoluciji ekrana ampak o delovanju kaj ti ni jasno… človek za iphone moraš imet malo intelegence kar ti mogoče nimaš … zato ostani na Samsungu ;)…

 14. No no, umiri se malo s takšnimi komentarji. Assumption is a mother of all fuckups. Sicer te ne poznam, pa vseeno stavim 100€, da sem sprobal več iPhonov in ostalih Apple gadgetov.

  Povej točno kaj za tebe pomeni “delovanje”. Telefon z resolucijo 480x320px (cca 6x manj kot SGS3) danes pač ni uporaben za browsanje, procesor je prepočasen za udobno in hitro renderiranje strani, zahtevne aplikacije na 3GS ne delujejo oz. delajo počasi, igre in grafično bolj zahtevne aplikacije so grde, fotoaparat je neuporaben, novejši OSi se zatikajo, da je veselje…

  Kaj točno torej deluje boljše na 3GS?

 15. Posedujem oba. Oba sem skoraj povsem naštudiral v nulo in moram reč, da je Galaxy S 3 v splošnem in po samih funkcijah daleč daleč sprejda. iOS 6 ne seže do kolen po nastavitvah in funkcijah Androidu. Galaxy ima LED lučko, iPhone 5 je nima. Na iPhonu tuni ne moreš poslušati radijskih postaj FM preko slušalk, kot jih lahko na S 3. Je pa res, da ima iPhone lepši dizajn in da skoraj vse aplikacije odpre in zažene slabe 0,5 hitreje kot S 3.

  V glavnem, funkcij, ki jih iP 5 nima in G S 3 ima, je še miljon, a se mi ne da vseh naštevat.

  To kaj S 3 ima in kaj iP 5 NIMA!:

  – Blesava pomankljivost pri iP 5 je že ta, da ni na ekranu “Silent mode” indikatorja in potem moraš vedno na strani bulit v aparat, kje je tisti mali gumb (ali je gor, ali dol) –> popizdiš!

  – V SMSih ne prikazuje fotografij pošiljatelja in prejemnika. Sporočila SMS lahko samo kopiraš. V S 3 lahko kopiraš, lepiš, režeš, FWD, kličeš direktno, itd…
  – V SMSih ni smeškotov/emocijs?!?!? WTF?!?!?!

  – Ko želiš deliti sliko, opcije deli na GMAIL sploh ne ponudi :////!!!! WTF?

  – iP 5 manjka en kup komunikacijskih stooritev, kot je npr: FM radio, NFC, direct Wi-Fi… itd…

  – Ne podpira veliko codecov in flac datotek…

  – Lučka na zadnji strani sveti slabše, kot na S 3.

  – Fotoaparat je slabši, sploh nima funkcij za nastavitve kot v S 3 – res pa je, da v iP 5 safirno steklo preko leče. ampak… mislim….:///. Tudi makro slike dela slabše.

  Skratka, takih pomanjkljivosti, kot jih opisujem zgoraj, je še miljon, ampak se mi ne da vseh pisati.

  Res pa je, da iP 5 dela zelo zelo hitro in ima zelo gladke prehode. Ima vrhunski dizajn, ampak jebeš to, če funkcij ni.. S 3 je plastik fantastic, ampak vseeno, ima ogromno ogromno funckij. Glede na to, da se iP 5 in S 3 vedno nekaj primerja kateri je boljši, mislim, da je primerjava povsem brezpredmetna.

  Dobra stran iP5 je tudi, da ga lahko upravljaš z eno roko, med tem ko S 3 zelo težko. iP 5 je tudi šminka in trend.

  S 3 je daleč najboljši pametni telefon ever zahvaljujoč Androidu, iP 5 je pa pač Apple z neko svojo čudno filozofijo (kar zadeva iOS in iP 5 seveda – Mac računalniki in OS X je pa drugo – tisto je zakon, da ne bo pomote – govorim samo o iPhone-u).

  ZMAGOVALEC VELIKE JE GALAXY S 3 in ne stvar okusa, kot sem do sedaj mislil tudi sam. Škoda, da Apple tak forsira ta iP 5 za neki najjači telefon ever. Naj pogleda malo Samsung in Andrious OS… Škoda škoda. Pa samo ko ceno iP 5 primerjaš z S 3 ti slabo rata.

  P.S.: pa verjemite, še bi lahko našteval :))))))

  Lepo se imejte

Komentarji so zaprti.