Enajst let sem že zvest Apple iPhone telefonom

20. septembra 2008 sem dobil svoj prvi iPhone. Takrat sem moral po iPhone telefon preko meje – v Italijo in kljub temu, da sem ga želel že veliko prej, ga nisem nikjer dobil. Enajst let kasneje sem še vedno pristaš iPhone telefonov, saj sem jih v tem času zamenjal že ene par – iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5S, iPhone 6s in še vedno nisem našel zamenjave zanje. Danes dobim iPhone 11 ..

Zakaj po 11 letih še vedno ostajam na Apple napravah?

Odgovor je preprost. Uporabniška izkušnja, ki mi jo ponujajo iPhone telefoni je preprosta in intuitivna. Vse je tako preprosto, da lahko začneš iPhone uporabljati takoj ko odpreš škatlo in v telefon vstaviš svojo SIM kartico. Poleg tega pa te naprave delujejo – saj razen problema, ki sem ga imel z iPhone 4S, kjer se mi je pojavila rjava črta na zaslonu, nisem imel nobenih težav. V bistvu so zgoraj omenjeni iTelefoni v mojem predalu in še vedno delujejo brez problema.

Danes dobim iPhone 11 – ali ga bom kasneje tudi kupil?

Vprašanje, ki si ga zastavljem že par dni. Glede na to, da imam že vrsto let iPhone 6S, ki povsem zadostuje mojim potrebam je odločitev precej velika. Verjetno bi moral zamenjati telefon, saj ima iPhone 11 precej boljšo kamero, ima precej boljši procesor, boljši zaslon. Pozna se razvoj v zadnjih letih. Pa vendar oklevam, ker je Apple ponudil zopet tri modele – in definitivno ne potrebujem 11 Pro Max. Ostala dva modela pa sta zanimiva in mikavna. Ampak, ko se že odločam o menjavi telefona, bi bila verjetno najboljša rešitev, če bi vzel 11 Pro. In imam zopet mir za naslednjih n-let.

Obstaja še cel kup telefonov in operacijskih sistemov?

Seveda jih obstaja in so tudi zelo dobri telefoni. Vendar sem se navadil Apple ekosistema in mi je vse ostalo precej težje uporabljati, predvsem pa bolj zakomplicirani. Verjetno bi vsak Android uporabnik rekel podobno, če bi mu predlagal uporabo iOS ekosistema.

Haters Gonna Hate?

Seveda. Vedno je tako in vedno bo tako. To je dejstvo, da brez tega ne gre. Nekateri so za ene, drugi za druge in vsak ima pravico, da pove svoje mnenje in da izbere tisto, kar mu je všeč. Posledično pa je potrebno razumeti, da bi verjetno vsako podjetje želelo dati na trg najbolj ultimativni telefon, ki bi zadovoljil vsem željam in pričakovanjem. Vendar na žalost to  tako lahko kot bi si marsikdo lahko predstavljal. Posledično si vsak izbere točno tisto napravo, ki jo želi in ki mu služi. Jaz pristajam na Apple, nekdo drug na Samsung, tretji na Huawei …

In prav je tako. Kako pa bi bilo, če bi vsi hodili naokrog z enakimi telefoni? Marsikdo bi se spomnil časov socializma, ko si dobil avto v vseh barvah, če je bila ta barva bela.

 1. Mimogrede, v slovenščini se piše “telefoni iPhone”. “iPhone telefoni”, “Apple ekosistemi”, “Firefox brskalnik” ipd. so spakedranščine polpismenih in slepih prevajalcev iz angleščine.

  1. Ni za zamerit, Apple v 11 letih še ni odkril slovenščine.

   ;) malo za hec, malo zares.

  2. ce smo ze pri tem, potem se ne pise telefoni iPhone, ampak telefoni iphone …

   ampak ni bistveno za razumevanje

Komentarji so zaprti.