Apple iPhone 6s / unboxing

Ko je Apple predstavil iPhone 6s sem bil trdno prepričan, da ta ne bo nikoli pristal v mojih rokah. Do sedaj sem imel 3G, 3Gs, 4, 4s, 5s in velikosti teh telefonov so bile prave za v mojo roko. Brez problema sem tipkal med vožnjo in velikokrat so ti telefoni zamenjali računalnik, ko ga nisem imel v bližini. Sedaj imam iPhone 6s!

Kaj se je torej spremenilo? Pred tednom dni, sem v zapisu Ne tekstam, ko vozim / #NeTekstamKoVozim zapisal, da se bom poskušal odvaditi tipkanja med vožnjo. Težko je. Priznam. Predvsem, ker so vožnje ponoči precej dolgočasne. Ker pa se zavedam, da je to početje precej nevarno, sem ga poskušal eliminirati na povsem drugačen način.

iPhone 6s je velik telefon / 138.1 mm in 67.0 mm, kar pomeni, da ga ne morem držati v rokah, kot sem držal dosedaj svoj iPhone 5s. Če to pomeni, da bom med vožnjo dejansko skoncentriran na situacijo na cesti in ne bom “bulil” v ekran, potem sem dosegel željen učinek. Sicer sem bil v rahli dilemi, ali mogoče celo izbrati iPhone 6s plus, vendar je tista “reč” dejansko prevelika za moje prste.

Prvi dan uporabe iPhone 6s?

  • všeč mi je fotoaparat in kvaliteta fotografij
  • všeč mi je snemanje 4K videa, čeprav ga verjetno ne bom nikoli izkoristil
  • všeč mi je avtonomija baterije / kljub temu, da se že vsaj 5 ur igram z njim, je baterija še vedno nekje na 60%
  • všeč mi je 3D touch, kljub temu, da sem bil prepričan, da ga nikoli ne bom uporabljal in da je zgolj “dodaten” neuporaben “feature”
  • všeč mi je, da ko naredim restore iz starega telefona, da vse stvari delujejo in da mi ni potrebno par ur iskati po netu, kako se karkoli uredi
  • kljub temu, da je precej velik telefon, se ga da pri “zoom” desktopu povsem normalno uporabljati / ko nisi v avtu
  • med vožnjo.. ga ne morem uporabljati

Suma sumarum. iPhone 6s je hiter in odziven telefon. Sam sem izbral 64GB verzijo, vendar danes razmišljam, da bi bilo mogoče boljše, če bi se odločil za 128GB verzijo. Predvsem pa mi je všeč njegova avtonomija baterije, ki sem jo že dlje časa pogrešal. Namreč telefon, ki ga imaš več časa na polnjenju je bolj stacionaren telefon. In upam, da bodo kmalu iznašli baterije, ki jih bo potrebno polniti na toliko časa, kot jih je bilo pri Nokii 6310i! Pogrešam tiste čase mobilne telefonije, ko ni bilo vse v velikosti in čim boljšem zaslonu, ampak telefon je bil res telefon.

p.s.: upam, da bom s tem telefonom kaj več telefoniral, kot sem s prejšnjim! In sedaj se bo 5s pridružil 3Gs, 4 in 4s v predalu in čakal na boljše čase!

 

  1. Če ti je 64 GB premalo (kar pri 4K posnetkih in današnji količini podatkov verjamem), obstaja tudi ta rešitev, če ti je cloud storage neprimeren.

    PS: Sam nimam nič s tem prodajalcem ali izdelkom. :)

Komentarji so zaprti.