Iskreno priznam, nisem ljubitelj Android telefonov – sem pa ljubitelj “jabolčnih telefonov”. Ko sem dobil v roke Samsung Galaxy S3, sem se vprašal, če ga bom sploh znal uporabljati, oz. če ga sploh želim uporabljati? Ker sicer malce težje “šimfam”, sem se odločil, da ga vseeno preizkusim in vidim, kako uporabna je ta zadeva.

Samsung Galaxy S3 v sebi skriva:

  • 1,4Ghz 4-jedrni Cortex-A9 procesor
  • 4,8 inčni Super Amoled HD-zaslon
  • 16GB spomina (32/64)
  • 8MP kamero
  • Android 4.0.4
  • masa: 133 g
  • dimenzije: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm

Kolikor sem se bal, da bom imel s telefonom probleme, kajti ne bom našel bližnjic, oz. ne bom niti vedel, kako se z njim upravljam, sem bil precej pozitivno presnečen. Precej lažja uporaba, kot pa je bila na telefonih z operacijskih sistemom Windows. Drži pa tudi, da sem se pred mnogo časa igral tudi s samim Galaxy Tabom. Glede na to, da se Android verzije programske opreme med seboj razlikujejo (vsaj tako mi je razložil nečak), sem se še kar dobro znašel.

Seveda sem imel največji problem pri “zajemu zaslonske slike”, kajti najprej sem moral poguglati, kako se to sploh naredi. In zadeva niti ni tako preprostoa, kot je pri jabolki – vključiti je potrebno to funkcijo in potem s celo roko drsati po ekranu. Zanimiva, vendar precej nepraktična rešitev. Ampak sem se navadil.

How to take Samsung Galaxy S3 Screen Shot / Capture / Print Screen

Sicer pa je telefon zelo hiter in odziven, ampak za uporabnika, ki je zadnje štiri leta “preživel” na iPhonetu, pa je prestop nanj precej čudna reč. Oziroma, je primerjava izpred desetih let, ko sem šel v nekem trenutku iz Nokie na Sony Ericssona, povsem na mestu. Potrebno se je navaditi vseh menijev, ki jih ima Android in navaditi se je treba drugačnega “workflowa”. Mislim, da bi ga celo lahko uporabljal!