Zadnje čase so mediji polni informacij in novic o Janezu Janši. Njegovo domovanje na Dobu je pokrito z vseh strani. Več se piše o Janezu Janši, kot pa se piše o stanju v katerem je Slovenija in o stvareh, ki se dotikajo dejansko vseh državljanov.

Razumem medije, da imajo v času kislih kumaric veliko manj “materiala”, s katerim lahko operirajo in ki je zanimiv za njihove javnosti. Razumem, da je Janez Janša novica, ki privablja klike in ki jo spremlja precej ljudi. Tudi razumem, da je to pomembna novica za državo, vendar vse v pravi meri.

To, da se zaporniku, ki je bil predsedujoči svetu Evrope, predsedniku vlade in predsedniku stranke namenja toliko pozornosti, pa se mi ne zdi več smiselno. Pač zgodba je dobila epilog in sedaj bi se mediji lahko ukvarjali s stvarmi, ki so dejansko pomembne in ne bodo zgolj nabiranje klikov in zadovoljevanje apetitov stranke, ki si želi čedalje več pozornosti. Če bi mediji ingorirali vse skupaj, bi bilo predvsem zanimivo in posledično bi s tem vzeli precej moči, ki jo ima Janez Janša. Kljub temu, da je imel v predvolilnem času največjo medijsko podporo – se mu le ta ni obrestovala v rezultatih volitev.

Če bi bile vse stranke deležne takšne medijske podpore, bi se verjetno zgodila še kakšna Združena Levica, ali pa bi dobili volivci dejanski vpogled v razmišljanje določenih strank in njenih predstavnikov, kar bi bilo veliko bolj smiselno, kot pa da se vsa pozornost usmeri zgolj na eno osebo, ki je obsojena.

Ne, ne morem obtoževati medijev v tem primeru, kajti delajo zgolj tisto, kar njihovi uporabniki pričakujejo. In če mediji ne ponudijo takšnih vsebin, potem je za njihove uporabnike to precej nezanimivo. Vendar vseeno, bi svetoval medijem, da so vsaj malce selektivni pri poročanju o takšnih stvareh. Na žalost se to ne bo verjetno nikoli ne bo spremenilo, vendar upanje umre zadnje. Če bi mediji toliko, kot so o Janezu Janši, poročali o Reneju, Miši in ostalih otrokih, ki potrebujejo pomoč, bi naredili veliko več koristi za normalizacijo stanja v Sloveniji. Dokler pa bo prva novica Dob in protesti okoli sodišča, pa bo vse ostalo točno tako, kot je. In mediji zelo dobro krojijo našo usodo.

litostroj-60-let16.jpg

14 Responses to Mediji in medijska pozornost Janezu Janši

 1. Hadd pravi:

  Samo tole stran poglej. 5 od 6 zadnjih zapisov je glede Janše. A sploh bereš, kaj pišeš?

 2. Andrej pravi:

  Vse lepo in prav, se strinjam z zapisanim. Ampak si tudi ti del medijev in to, da objaviš še en prispevek o našem najbolj poznanem zaporniku, ne pomaga pri tem, da bi bila medijska pokritost nižja. Čisto vse, kar si zapisal na koncu, je res, a velja tako za druge, kot tudi za tebe. Nehaj v vsakem drugem blogu ven vlečt tega kriminalca, ampak piši o drugih stvareh.
  Kot je napisal en znan bloger:
  “Vendar vseeno, bi svetoval medijem, da so vsaj malce selektivni pri poročanju o takšnih stvareh. Na žalost se to ne bo verjetno nikoli ne bo spremenilo, vendar upanje umre zadnje. Če bi mediji toliko, kot so o Janezu Janši, poročali o Reneju, Miši in ostalih otrokih, ki potrebujejo pomoč, bi naredili veliko več koristi za normalizacijo stanja v Sloveniji. Dokler pa bo prva novica Dob in protesti okoli sodišča, pa bo vse ostalo točno tako, kot je. In mediji zelo dobro krojijo našo usodo.”

 3. liht pravi:

  Še dobro, da ti ne objaviš vsak drug post o mučeniku Janši.

 4. boro pravi:

  Joj, tolk si se ustrelil v koleno, in tvoj odgovor je , ja, in? :)
  Sicer pa že dalj časa opažam da ne pišeš prav nič berljivega. Tvoji blog je eno samo navduševanje nad nekimi #topshit reklamami in Janez Janša. Daj se mal zamisli

 5. boro pravi:

  Nad svojim pisanjem. Da boš bolj duhovit in berljiv, saj to želiš?

 6. JeBi pravi:

  Kaj tebi ni jasno. Ti non stop pišeš o sds. A so ti ukradli stran?

 7. Anonimno pravi:

  Pač še eno “demokratično socialistično” fašistično zmene! Ki bi se rad vmešaval v uredniške politike in medijem narekoval, o čem sploh smejo pisati.

  Seveda pa ob vsej tej silni uredniški vnemi ne bi kupil niti ene same samcate delnice medijskih podjetij…

  • Tine pravi:

   Pač še eno “demokratično socialistično” fašistično zmene! Ki bi se rad vmešaval v uredniške politike in medijem narekoval, o čem sploh smejo pisati.
   Prav imate, to je SDSov sveti gral . Mi si pač želimo nekaj boljšega, recimo prave novinarje. Bo zgleda treba novo peticijo napisat. Upam, da jih bo tokrat več kot let 571.

 8. Mate pravi:

  Kaksen idiot. Saj se bo se nasel kak komentar podpore?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.