Ice Bucket Challenge – Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk, Reed Hastings

Ice Bucket Challenge je nova pogruntavščina iz ZDA. Je ozaveščanje o bolezni ALS – Amyotrophic lateral sclerosis – a neurodegenerative disease with various causes. It is characterised by muscle spasticity, rapidly progressive weakness due to muscle atrophy, difficulty in speaking (dysarthria), swallowing (dysphagia), and breathing (dyspnea). ALS is the most common of the five motor neuron diseases.

Ice Bucket Challange je začel ex baseball igralec Pete Franto in k tem povabil znana imena, ki so se odzvala na njegovo idejo. Ideja je preprosta – ko si nominiran, se moraš posneti, kako si na glavo zliješ vedro hladne vode in doniraš nek manjši znesek za ALS research. Če si ne zliješ na glavo vedra hladne vode, mora biti znesek, ki ga doniraš večji.

Imena, ki so do sedaj sodelovala v tej “igri” so presenetljiva – Mark Zuckerberg – fotr Facebooka, Bill Gates – fotra Microsofta, Elon Musk – fotr Tesle, Reed Hastings – CEO Netflixa

Kdo bo prvi Slovenec, ki se bo šel to?

Mark Zuckerberg Ice Bucket Challenge

Bill Gates Ice Bucket Challenge

Elon Musk Ice Bucket Challenge

Reed Hastings Ice Bucket Challenge

elon_musk_ice_bucket

  1. Tudi na E! so imeli, pa Gwen Stefani in mislim, da bo šlo še naprej. Lepo je videti, da tisti, ki imajo možnost predati sporočilo v kratkem času miljonski množici, to počnejo tako pozitivno!

Komentarji so zaprti.