iPhone 6 je na voljo v Sloveniji. Tudi cena iPhone 6 telefona je znana. Razlika med mobilnimi operaterji je velika. Kljub temu, da je uradni prodajalec za znamko Apple v Sloveniji operater Telekom Slovenije, ga ponujata tudi Simobil in Tušmobil. Vendar je velika razlika v cenah, ki so jih postavili mobilni operaterji v vezavi za 24 mesecev, sploh v primerjavi s ceno iPhone 6 telefona v prosti prodaji.

Cena iPhone 6 telefona s 16GB (kar je vsekakor premalo!) pri različnih operaterjih:

  • Tušmobil – cena iPhone 6 – 421 eurov, kar je 23 mesečnih obrokov po 14 eurov (plus 99 eurov na začetku)
  • Telekom Slovenije – cena iPhone 6 – 578,88 eurov, kar je 24 mesečnih obrokov po 24,12 eurov
  • Simobil – cena iPhone 6 – 768 eurov, kar je 24 mesečnih obrokov po 32 eurov

Cene za iPhone 6 se med seboj krepko razlikujejo, vendar je potrebno vzeti v obzir to, da so te cene postavljene ob vezavi za dve leti na različne pakete. In če že delam primerjave, potem je potrebno vzeti neko “enako” osnovo za vse mobilne operaterje (vsi ponujajo več ali manj prenosa podatkov, SMSov, klicev, MMSjev in ostalega).

Cene paketov za 24 mesečno vezavo:

  • Tušmobil – 24-mesečna vezava 39,90 eurov mesečno
  • Telekom Slovenije – 24-mesečna vezava 39 eurov mesečno
  • Simobil – 24-mesečna vezava 39,99 eurov mesečno

Zaključek je dokaj preprost in tokrat se povsem strinjam z Matjažem Ropretom, ki je za Delo naredil odlično primerjavo – Cene za iphone 6 pri Simobilu prevarantske, pri Tušmobilu precej razumne in kjer je  vse skupaj strnil v zadnji odstavek:

Tudi pri Tušmobilu se torej iphona z vezavo v resnici ne izplača kupiti, so pa cene vsaj v okviru pričakovanih, medtem ko so Simobilove podobne preprodajalskim s spletne tržnice ebay, ne tistim, ki bi jih moral imeti resen in do uporabnikov prijazen operater. So bolj podobne prevari kot čemu drugemu.

Sedaj čakam še uradno ponudbo Telekom Slovenije, ki je edini uradni operater, ki prodaja iPhone telefone v Sloveniji. Očitno mi tale iPhone 6, po svojih cenah niti ni usojen. Ali pa bo treba iti preko luže in ga kupiti brez vezave, kajti pri nas bomo verjetno še čakali nekaj časa na to, da jih dobijo v Apple trgovine?

simobil - iphone 6 cena
simobil – iphone 6 cena
tus - iphone 6 cena
tus – iphone 6 cena