Simobil, T-2 in Telekom Slovenije zaradi Pro Plusa dražita naročnino za 3 eure

Ko je Pro Plus obelodanil, da bo zahteval določen znesek od operaterjev za vključitev programov Pop Tv in Kanal A, Brio, Kino, Oto v njihovo programsko shemo, sem zapisal, da bomo na koncu to plačali mi. Seveda sem imel prav. Prvi, ki je napovedal podražitev je bil kabelski operater EVJ Elektroprom, v teh dneh pa sta mu sledila tudi Simobil in T-2. Danes tudi Telekom Slovenije.

Za 3 eure, kolikor bodo višje naročnine, bomo lahko gledali oddaje kot so … Usodno vino, Ljubezen na podeželju, itd… Samo res kvalitetne vsebine in kvaliteten program. In seveda AKOS ob vsem tem izsiljevanju Pro plusa na skoči v zrak in ne stori ničesar. Če bi zaradi tega “prispevka” dobili boljši program, bi bilo to nekaj drugega. Ker pa se nič ne bo spremenilo, ampak bomo plačevali 3 eure za oglasne bloke, pa se mi vse skupaj zdi precej “pathetic” (da ne zapišem napačno patetično).

Namesto, da bi dali možnost uporabnikom, da se sami odločijo ali želijo dejansko plačevati 3 eure za Pop Tv in Kanal A, se s tem nihče ne ukvarja. Ti trije euri, ki jih bomo plačali potrošniki, pa so povsem nepomembni – ampak v končni fazi je to 36 eurov letno.

Na istih cenah ostaja Telemach, ki zaenkrat, kot vse kaže, še nima namena, da bi dvignil cene. Telemach se je odločil za drugačno taktiko in naročnikom, ki nimajo dostopa do fiksnega omrežja, ponuja Total TV,  ki je nadomestilo za antenski sprejem signal.

Vendar pozor. Ves čas opozarjam še na eno anomalijo – namreč, niti najmanj ne dvomim, da se ne bo še kakšen ponudnik programa odločil, da bo zaračunaval svoj program v programskih shemah kabelskih operaterjev. Prvi pride na vrsto Planet TV, ki bi mu to rešilo precej težav, ki jih ima. Potem pa sledijo Golica, VTV in vsi ostali programi, na katere naletim vsake toliko, ko preklapljam med programi.

In gledalci bomo na drugi strani povsem tiho in bomo plačali vsak znesek, ki nam ga bodo “upalili”. Jeap, očitno smo postali že tako apatični do vsega skupaj, da nas molzejo kot molzne krave, mi pa se delamo, da celo uživamo v tem.

  1. Pogodba je podpisana, dnar je potalan, mi bomo pa plačal. Čisto običajen dan v Sloveniji.

  2. pa naj se igrajo z nami, bomo pa odjavili naročnino, ker je zdaj 2+2 že 7,

Komentarji so zaprti.