V Sloveniji se dogaja bitka med mobilnima operaterjema. Telekom Slovenije je pred časom ponudil neomejen mobilni internet v omrežju operaterja Hrvatski Telekom za 10,90 eura, ki je vseboval 1GB prenosa podatkov. Uporabniki so se precej pritoževali nad količino podatkov… Vendar…

Danes zjutraj je ponudbo za gostovanje na Hrvaškem predstavil Simobil, ki pa je bil precej bolj radodaren, saj je ponudil 20GB prenosa za 9,90 eurov (v omrežju Vipnet).

Internet Vipnet

  • 20 GB mobilnega interneta v hrvaškem omrežju Vipnet.
  • Brezplačen prenos podatkov tudi po preseženih 20 GB, vendar z nižjo hitrostjo.
  • Samo 9,99 EUR/mesec.

Zraven pa so pri Simobilu dodali še opcijo, da lahko tudi uporabniki ostalih operaterjev izkoristijo njihovo ponudbo. Uporabnikom so dali na voljo dve možnosti:

  • 50% popust na vse naročniške pakete za obdobje 1 leta brez vezave + Internet Vipnet
  • paket brez mesečne naročnine SIMPL na račun + Internet Vipnet

Vendar.. Zgodba še ni končana, saj je tudi Telekom Slovenije odreagiral na to ponudbo in vsem svojim uporabnikom ponudil 30GB prenosa podatkov za gostovanje v tujini v omrežju Hrvatski Telekom.

Tole je zelo lep primer, kako se operaterja prilagajata potrebam uporabnikov in spreminjata svoje pakete glede na potrebe uporabnikom. V bistvu me preseneča ta poteza, vendar jo zelo močno podpiram, saj imamo v boju med dvema operaterjema največjo korist uporabniki.

Sicer sam ne vem, kako bi pokuril toliko podatkov v enem mesecu – ni se mi še zgodilo, da bi presegel 900MB prenosa, kljub temu, da sem večino časa online preko telefona. Je pa definitivno tole odlična rešitev za vse, ki bodo šli na dopust na Hrvaško in bodo lahko tudi tam nemoteno opravljali svoj posel, predvsem pa se ne bodo sekirali, koliko denarja jih bodo dodatno stale počitnice. Par let nazaj so bili stroški za internet na Hrvaškem, če nisi bil dovolj pazljiv, lahko višji od cene samih počitnic.

Še povezava do paketov na spletnem mestu Telekom Slovenije in Simobil:

internet