V Sloveniji se dogaja bitka med mobilnima operaterjema. Telekom Slovenije je pred časom ponudil neomejen mobilni internet v omrežju operaterja Hrvatski Telekom za 10,90 eura, ki je vseboval 1GB prenosa podatkov. Uporabniki so se precej pritoževali nad količino podatkov… Vendar…

Danes zjutraj je ponudbo za gostovanje na Hrvaškem predstavil Simobil, ki pa je bil precej bolj radodaren, saj je ponudil 20GB prenosa za 9,90 eurov (v omrežju Vipnet).

Internet Vipnet

 • 20 GB mobilnega interneta v hrvaškem omrežju Vipnet.
 • Brezplačen prenos podatkov tudi po preseženih 20 GB, vendar z nižjo hitrostjo.
 • Samo 9,99 EUR/mesec.

Zraven pa so pri Simobilu dodali še opcijo, da lahko tudi uporabniki ostalih operaterjev izkoristijo njihovo ponudbo. Uporabnikom so dali na voljo dve možnosti:

 • 50% popust na vse naročniške pakete za obdobje 1 leta brez vezave + Internet Vipnet
 • paket brez mesečne naročnine SIMPL na račun + Internet Vipnet

Vendar.. Zgodba še ni končana, saj je tudi Telekom Slovenije odreagiral na to ponudbo in vsem svojim uporabnikom ponudil 30GB prenosa podatkov za gostovanje v tujini v omrežju Hrvatski Telekom.

Tole je zelo lep primer, kako se operaterja prilagajata potrebam uporabnikov in spreminjata svoje pakete glede na potrebe uporabnikom. V bistvu me preseneča ta poteza, vendar jo zelo močno podpiram, saj imamo v boju med dvema operaterjema največjo korist uporabniki.

Sicer sam ne vem, kako bi pokuril toliko podatkov v enem mesecu – ni se mi še zgodilo, da bi presegel 900MB prenosa, kljub temu, da sem večino časa online preko telefona. Je pa definitivno tole odlična rešitev za vse, ki bodo šli na dopust na Hrvaško in bodo lahko tudi tam nemoteno opravljali svoj posel, predvsem pa se ne bodo sekirali, koliko denarja jih bodo dodatno stale počitnice. Par let nazaj so bili stroški za internet na Hrvaškem, če nisi bil dovolj pazljiv, lahko višji od cene samih počitnic.

Še povezava do paketov na spletnem mestu Telekom Slovenije in Simobil:

internet

 

3 Responses to Ne boj, mesarsko klanje – Telekom Slovenije VS Simobil in internet na Hrvaškem

 1. Miko pravi:

  Ce gres na jadranje in bi rad gledal tekme svetovnega prvenstva, bo vseh 20GB prislo se kako prav ;)

 2. Enej Grad pravi:

  Vedno sem govoril da je konkurenca zdrava in prav je da je pri nas več operaterjev in da so minili časi ko je imel Telekom monopol in prevlado. Zdrav je bil tudi vstop Tušmobila, ki mu tržni delež vztrajno raste, vendar se mi zdi da v primeru mobilnega interneta pretiravamo, vsaj v poletnem času. Tudi sam sem čakal na ponudbo, želel pa sem si da bi prišla že prej, recimo aprila, maja ko je zame na morju najlepše. Skoraj večino junija preživim na morju in od obeh ponudnikov nisem imel koristi, ker se ne prilagajata nam uporabnikom, ampak se igrata igrice med sabo za nekaj deset uporabnikov, ki dejansko uporabljajo internet na Hrvaškem. Sam sem že pred časom vzel predplačniški paket Bonbon in pridem skozi veliko bolj ceneje in stvar je pač zame bolj uporabna. Ker za dopustniških teden dni mi je pa neumno vzet tale ponujen paket Telekoma in Simobila, tudi zaradi tega, ker imaš že povsod po Hrvaškem wifi točke. Tako da v tem primeru ne gre za nas uporabnike ampak za prevlado med opareterjema, ki je po moji oceni tukaj nepomembna.

 3. Lara Požun pravi:

  Operateja si s tem tekmovanjem in prilagajanjem med sabo delata samo škodo. Ker ljudje bodo slej ko prej pogruntali, da oba delata v njihovo škodo in za svojo korist in da nič ne delata na temu, da bi dejansko ponudbo pripravljala za njih. Pa ne rečem, da bi bilo govora o kakem paketu ali pa storitvi, ki bi zares prinašala ne vam kako korist, ker od tega mobilnega interneta kaj dosti nimajo. Ker večina ljudi raje vzame lokalne sim kartice in tako internet uporablja ceneje. Tisti, ki pa gredo za en teden na morje pa so wifi točke po gostilnah, hotelih in apartmajih dovolj :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.