Telekom je pred dnevi predstavil smartbox NEO. Kakšen mesec pred tem je Telemach predstavil svoj smartbox z imenom EON. Sedaj samo še čakam trenutek, da svoj smartbox predstavita A1 – upam, da se bo imenoval ONE in T2, ki ga lahko poimenuje ENO.

Tri črke (E, O, N) in precej različnih možnosti brandiranja smartboxa. Očitno so bile te tri črke najbolj uporabne črke pri velikih projektih v Sloveniji – kajti ta dva projekta sta precej bolj obširna, ker v bistvu ne gre samo za smartbox, ampak za platformo, ki je zadaj.

Povsem nepomembno je kdo je bil prvi na trgu, saj ponavadi pri takšnih projektih ime izberejo že dolgo pred samo predstavitvijo. Glede na to, da razvoj takšnih projektov traja precej časa se lahko tudi zgodi, da “marketingarji” razmišljajo precej podobno – tako dobimo EON in NEO in povsem logično bi bilo, če bi se A1 odločil za ONE in T2 za ENO ali pa NOE.

Če vam je bila objava všeč, potem se lahko naročite na moj YouTube kanal, “všečkate” Facebook stran, ali pa mi sledite na Twitterju.