Telekom Slovenije je včeraj predstavil NEO (www.neo.io) – NEO Smartbox in NEO platforma sta plod razvoja ekipe Telekoma Slovenije. NEO je platforma za pametno življenje: enostavno upravljanje televizijskih in spletnih vsebin ter naprav pametnega doma v slovenskem jeziku.

NEO združuje najboljše rešitve za dom in zabavo – enostavno iskanje po TV-programih, vsebinah v živo ali vsebinah v videotekah in aplikacijah, pregleden ogled nazaj do 7 dni ter popolno prilagajanje potrebam in željam uporabnika. NEO omogoča tudi enostavno upravljanje pametnih naprav, opravljanje spletnih nakupov prek TV ekrana, kmalu pa sledi še igranje vedno bolj popularnih igric brez konzole.

  • NEO razume slovensko

Vsebine, do katerih dostopate prek televizije, lahko odslej upravljate glasovno, saj NEO razume slovensko. Glasovno upravljanje je enostavno, in sicer prek daljinskega upravljalnika ali mobilne aplikacije, z glasovnim ukazom pa lahko želene vsebine iščete na različne načine – na primer: po imenu igralca oz. igralke, naslovu filma oz. serije, po ključni besedi, športu, ki ga želite gledati, ipd. Na ta način vsebine najdete veliko hitreje kot doslej.

  • Napreden iskalnik vsebin

Napreden iskalnik vam ne bo prikazal le filmov, serij in ostalih vsebin, ki so na voljo na televiziji ali v videotekah Telekoma Slovenije, temveč tudi vsebine na YouTube-u in ostalih sorodnih aplikacijah.

  • Ena platforma na vseh zaslonih

NEO deluje na vseh zaslonih – televiziji, mobitelu, tablici ali računalniku, kar uporabnikom med drugim omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki so jo začeli spremljati prek televizije, nadaljujejo na tablici, mobitelu ali računalniku. Seveda tam, kjer so končali z ogledom.

  • Preprosto upravljanje pametnega doma

NEO preko ene same aplikacije vaše pametne naprave poveže v pametni dom. V Telekomu Slovenije so glede na dosedanje potrebe Slovenk in Slovencev ter tržne raziskave v svojo ponudbo vključili 11 pametnih naprav in senzorjev, ki so združljive z NEO Smartboxom.

  • NEO Dom Skrbni, ki za 117,60 evra oz. 24 x 4,90 evra vključuje senzor za dim, senzor za izliv vode, senzor gibanja in daljinski obesek
  • NEO Dom Udobni pa za 141,60 evra oz. 24 x 5,90 evra senzor za dim, senzor za izliv vode, pametno vtičnico, senzor temperature in vlage ter senzor za okna in vrata

Vsi senzorji in vse pametne naprave so na voljo tudi posamično, poleg zgoraj navedenih pa so uporabnikom na voljo še senzor gibanja, pametna žarnica, pametna žarnica RGB ter notranja in zunanja kamera.

  • Otroški park

NEO ve, da vse oči ne smejo videti vsega, zato je najmlajšim namenil Otroški park. To je območje brezskrbnosti, kjer starši oz. skrbniki enostavno – glede na starost otroka – omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so namenjene posamezni starosti.

  • Ponudba za nove in obstoječe naročnike fiksnih storitev

Novi naročniki ob sklenitvi fiksnega oz. konvergenčnega naročniškega razmerja NEO Smartbox prejmejo brezplačno. V Telekomu Slovenije za popolno doživetje NEO ob tem priporočajo sklenitev naročniškega razmerja na paket Modri Svet. Obstoječi naročniki paketov, ki vključujejo televizijo Telekoma Slovenije in imajo možnost najemnega modela, pa lahko svoj dosedanji najemni box (ne glede na paket) zamenjajo z novim, to je NEO Smartboxom, in sicer ob plačilu 29 evrov.