Zadnje čase je precej velik pogrom na družbenih omrežjih doživelo podjetje Telekom Slovenije, ker oglašuje na portalu Nova24. Nekaterim se zdijo takšne prakse sporne in neprimerne, glede na to, da imajo . Moj odgovor na vprašanje, če bi moral Telekom Slovenije prenehati oglaševati na Nova24 je preprost – NE!

Verjetno bo kdo začudeno bral naslednji tekst, ki bo malce drugačen, kot pa bi ga verjetno pričakoval. Zakaj? Ker podjetje samo odloča kam bo namenjalo svoj oglaševalski denar, posledično je tudi odgovorno za doseganje zastavljenih ciljev.

Če so se v Telekomu Slovenije odločili, da bodo oglaševali na Nova24, potem je to zgolj in samo njihova odločitev. Lahko se slepim in trdim, da nihče ne obiskuje spletnega mesta Nova24, pa vendar temu ni tako. In posledično se podjetje odloči, da bo zakupovalo oglaševalski prostor tam, kjer je velik doseg.

Druga plat taiste medalje je, da bi lahko pripadniki desnice začeli s pogromom Telekoma Slovenije, če bi oglaševalo na bolj levih medijih. In zahtevali, da prekinejo s to prakso. Ker njih lahko tudi moti, kot moti tiste, ki se zgražajo, da oglašujejo na Nova24.

Posledično bi kmalu ugotovili, da se bo vedno našel nekdo, ki ga bo nekaj zmotilo in ki bo skočil v zrak s peticijo. Mogoče pa bi bilo najbolj smiselno, da se kar prepove oglaševanje vsem podjetjem. Volk sit, koza cela, vsi srečni.

3 Responses to Naj Telekom Slovenije preneha oglaševati na Nova24? NE!

 1. Marko pravi:

  Tukaj si brcnil v temo.

  Si slišal za časopis Der Stürmer? Lastnik je bil po vojni obtožen zločina proti človeštvu ter usmrčen. Zakaj? Ker je pozival k linču židov in njihovemu uničenju. Kako misliš, da je povojna civilizacija gledala na ljudi, ki so mu pomagali financirati časopis? Kot ‘podjetja, ki se sama odločaja kam bodo dala svoj denar’?

  ”Mediji so najmočnejši subjekt na svetu. Imajo moč, da nedolžne spremenijo v krive in krive v nedolžne, to je moč. Ker kontrolirajo um množice.” Malcom X

  ”Propaganda je monolog, ki ne išče odgovora temveč odmev” Alden

 2. had pravi:

  podjetje naj se samo odloca kje bo oglasevalo, na nas pa je, ce zaupamo taksnemu podjetju … roni kordis 2018

  • Marko pravi:

   Torej, podjetje nima nikakršne moralne odgovornosti koga financira? Da zalaga ljudi, ki načrtno širijo homofobijo, ksenofobijo,…? Da zalaga časopis, ki ga obvladuje najbolj nestrpna stranka v Sloveniji, ki gradi svoje ime na širjenju sovršatva do vsega kar razmišlja drugače?
   Ali bi prišlo do holokavsta brez širjenja sovraštva preko medijev? Kaj pa zadnja vojna na Balkanu?
   Če se podjetje ne zaveda svojih moralnih odgovornosti ga mora na to opozoriti družba.
   Če tanku zmanjka olja, mu zariba mašina in je neuporaben. Enako je s sovražnim govorom. Komur to ni jasno naj se naslednjič ne čudi od kje toliko sovraštva, ki dobiva vedno bolj fizično podobo.
   Vedno bolj tonemo v 30 leta prejšnjega stoletja in Nova24 je lep primer tega, kar je Evropa že doživela – Der Stürmer v digitalni obliki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.