Zadnje čase je precej velik pogrom na družbenih omrežjih doživelo podjetje Telekom Slovenije, ker oglašuje na portalu Nova24. Nekaterim se zdijo takšne prakse sporne in neprimerne, glede na to, da imajo . Moj odgovor na vprašanje, če bi moral Telekom Slovenije prenehati oglaševati na Nova24 je preprost – NE!

Verjetno bo kdo začudeno bral naslednji tekst, ki bo malce drugačen, kot pa bi ga verjetno pričakoval. Zakaj? Ker podjetje samo odloča kam bo namenjalo svoj oglaševalski denar, posledično je tudi odgovorno za doseganje zastavljenih ciljev.

Če so se v Telekomu Slovenije odločili, da bodo oglaševali na Nova24, potem je to zgolj in samo njihova odločitev. Lahko se slepim in trdim, da nihče ne obiskuje spletnega mesta Nova24, pa vendar temu ni tako. In posledično se podjetje odloči, da bo zakupovalo oglaševalski prostor tam, kjer je velik doseg.

Druga plat taiste medalje je, da bi lahko pripadniki desnice začeli s pogromom Telekoma Slovenije, če bi oglaševalo na bolj levih medijih. In zahtevali, da prekinejo s to prakso. Ker njih lahko tudi moti, kot moti tiste, ki se zgražajo, da oglašujejo na Nova24.

Posledično bi kmalu ugotovili, da se bo vedno našel nekdo, ki ga bo nekaj zmotilo in ki bo skočil v zrak s peticijo. Mogoče pa bi bilo najbolj smiselno, da se kar prepove oglaševanje vsem podjetjem. Volk sit, koza cela, vsi srečni.