Slovenci smo narod smučarjev, nekateri kot kavč komentatorji, drugi kot smučarji, ki uživajo na smučiščih, tretji kot tekmovalci. Verjetno se vsi, ki smo malce starejša generacija, še spominjamo akcije Podarim Dobim in kartic, ki smo jih kupovali, izpolnjevali, pošiljali in potem čakali na žrebanja in iskali svoje ime po časopisih, kjer so bili zapisani nagrajenci.

Smisel akcije Podarim Dobim je bila pomoč smučarjem, oz. smučarski zvezi, ki je ta denar razdelila med klube in smučarje. Oglasi za Podarim Dobim in vodenje je bilo v domeni Janeza Hočevarja – Rifleta, ki nas je, takrat mulce, dobesedno prikoval pred male zaslone. Na žrebanjih so bili prisotni tudi naši najboljši smučarji, skakalci, smučarski tekači – Bojan Križaj, Mateja Svet, Primož Ulaga, itd..

Nagrade v žrebanjih so bile za tiste čase fenomenalne – hiša Marles, avtomobil Daihatsu, denar in potem še cel kup ostalih  nagrad (to so nagrade, ki so mi ostale v spominu). In odzivi ljudi so bili nad pričakovanji. Ker smo radi pomagali in ker smo lahko nekaj dobili.

Glede na to, da smo še vedno narod smučarjev in da je imela/ima smučarska zveza precej težav z denarjem, kar je posledica preteklih sezon in “učinkovitega” upravljanja premoženja, bi bilo smotrno premisliti in narediti novo Podarim Dobim akcijo.

Sedaj bi bil pravi čas, da se zopet naredi Podarim Dobim akcija, kjer bomo Slovenci z minimalnimi prispevki pomagali našim športnikom, na katere smo tako ponosni, če stopijo na zmagovalne stopničke in se z njimi povsem poistovetimo in katere preklinjamo, če jim ne uspe priti med dobitnike medalj.

Če bi vsak Slovenec prispeval 1 euro na leto za razvoj vrhunskega smučarskega športa in če ne bi imeli toliko funkcionarjev in toliko ostalih “hijen”, ki si polnijo lastne žepe, bi se s tem denarjem dalo ustvariti precej zametkov odličnih športnikov, ki bi nam v časih recesije narisali nasmeh na obraz s svojimi rezultati!

katschberg_ski_009