Bad Kleinkirchheim in moje prvo letošnje smučanje 003 Bad Kleinkirchheim in moje prvo letošnje smučanje 003

Bad Kleinkirchheim / moje prvo letošnje smučanje / zakaj v Bad Kleinkirchheim na smučanje med vikendi?

Bad Kleinkirchheim leži oddaljen od Ljubljane okoli uro in pol. Nazadnje sem tukaj smučal pred mnogo leti in ko so me povabili, da se pridružim odkrivanju Bad Kleinkirchheima na smučeh, je bila odločitev preprosta. Če vam ni všeč gužvva na domačih smučiščih med vikendi, potem je Bad Kleinkirchheim prava destinacija.

Se sprašujete zakaj? Okoli 100 kilometrov smučarskih prog, ki so med vikendi bolj ali manj prazne – večina turistov pride v Bad Kleinkirchheim za teden dni in posledično so ob sobotah menjave. Včeraj sem imel skoraj celo smučišče zase – predvsem del, kjer ni umetnega snega in ki se je dobesedno kopal v soncu. Smušišče leži na višini med 1.100 in 2.055 metri, če sem si pravilno zapomnil.

Če vam je bila objava všeč, potem se lahko naročite na moj YouTube kanal, “všečkate” Facebook stran, ali pa mi sledite na Twitterju.

Imajo 24 različnih naprav – gondole, sedežnice, vlečnice, ki pa niso vse najnovejše. Ob smučišču je cel kup restavracij, ki bodo poskrbele, da ne boste lačni in žejni.

Cena dnevne smučarske karte je 48 evrov – kar ni tako malo in kar znova dokazuje, da je postalo smučanje domena premožnejših. Vendar, ko sem razmišljal o ceni in o tem koliko sem presmučal v enem dnevu (na žalost pozabil uro, da bi izmeril kilometre), sem ugotovil, da se mi precej bolj splača zapeljati na smučišče, kjer ni nobene vrste pred sedežnico, ali žičnico in se dejansko nasmučati.

Prva vožnja zjutraj, ko je smučišče povsem sveže in še deviško, je najboljša. Mogoče pa mi uspe letos narediti več kilometrov na smučeh, kot mi jih je uspelo narediti lansko leto. In ja, definitivno se še vrnem.