Bazooka žvečilni gumiji, Zdenka sir, Kavabon bonboni, Jadran piškoti, Faks Helizim pralni prašek, Pingo sok, Pez bonboni, sladoled v žogici, Paris piškoti, krema za roke 48, Čarli sredstvo za pomivanje posode, Viki in Eurocrem namaz..

Za mlajše generacije so zgoraj omenjene znamke povsem nepoznane. Za nas, ki pripadamo starejši generaciji pa je to spomin na otroštvo, predvsem na tiste trenutke, ko je bilo življenje brezskrbno in ko so bili ti “priboljški” res cenjeni. Nekateri bodo rekli, da gre za spomin na socializem, na čase, ko se v Sloveniji ni dobilo nič, drugi pa se bodo z veseljem spominjali tistih časov, ko smo bili vsi med seboj enaki. Ko je bilo potrebno iti čez mejo po kavbojke, ko se ja kava “švercala” iz Avstrije, ko smo računalnike kupovali v Nemčiji in ko je bila Milka pobožna želja, ki smo jo dobili, ko se je šlo v “šoping” v Avstrijo.

Ti izdelki v vsakem od nas prebudijo drugačne občutke in jaz se spomnim takratnih trgovinic, ko si prodajalki za pultom našteval stvari in ti jih je ona zložila na pult – ni bilo hitrih blagajn, tudi nakupovalnih središč ne. Pa vendar smo živeli srečno in dostojno življenje. Sedaj, ko imamo vse, je to bolj redka dobrina.

Zgoraj omenjene znamke bodo na voljo v trgovinah Lidl v njihovi akciji Lidlov teden nostalgije, ki bo potekala od 27. aprila 2015. Prav tako pa so se zelo potrudili s svojo oglaševalsko akcijo

lidl_nostalgija