Lidl Slovenija / križ na grškem jogurtu in pivo Komunajzer #jogurtrevolucija

Imamo nov škandal. Domoljupci skačejo v zrak in obljubljajo bojkot trgovin Lidl, ker so iz pravoslavnih cerkva, ki krasijo embalaže grških jogurtov iz njihove ponudbe, izbrisali križ. No, nekateri gredo celo korak dlje in grozijo, da bodo polepili trgovine Lidl s križi.

Lidl se zna it marketing. Pred časom so imeli v ponudbi pivo Komunajzer, ki ima na embalaži rdečo zvezdo. Že takrat so domoljubi skočili v zrak in začeli z grožnjami o bojkotu trgovin Lidl. Vsi desnosučni mediji so takrat pisali o tej “skrunitvi” in se zgražali nad to potezo – pa vendar je bila to odlična poteza, saj je Lidl dobil toliko medijske pozornosti, kot je sicer ne morejo niti kupiti z denarjem.

In par tednov kasneje se zgodi ponovna zgodba. Grški jogurti so tokrat v glavni vlogi in križ, ki so ga odstranili – sam povsem razumem, da imajo proizvajalci jogurtov narejene raziskave o tem, kakšna konotacija je križa na embalaži in posledično so se odločili, da ga bodo izbrisali. Niso edini, v bistvu je večina embalaž, ki ima na embalaži ta idiličen pogled na grško vas – brez križev.

Seveda tega niso odkrili naši domoljupci, ampak so o tem že pred par dnevi pisali v tujini (vir). Šele, ko je zgodbo povzel Breitbart so skočili v zrak naši domoljupci in začeli s širjenjem nezadovoljstva in obtoževanjem Lidla.

Sicer sem bil prepričan, da domoljupci hodijo v Mercator in kupujejo slovenske izdelke, vendar sem se očitno motil. Grški jogurt jim gre očitno zelo dobro po grlo in očitno jim je vseeno za slovenske proizvode, če pa so v Lidlu cenejši. In to so tisti ljudje, ki takoj skočijo v zrak in začnejo tuliti o svobodi govora – ja, nekako tako si predstavljajo desnosučni demokracijo. Oni lahko, nihče drug ne sme.

Aha. O čem je govora. Par primerov:

 1. Dobro si jih povzel.
  Eni imajo očitno preveč časa in kompleksov za lastno življenje.
  Meni je vse to malo mimo.

  1. precej mimo je, da se nekdo ukvarja s tem.. ampak ocitno domoljupci potrebujejo pozornost :)))

 2. Fino bi bilo, da bi se “domoljupci” naučili tudi pravilne slovenščine. Začnimo pri tem, da se domoljubci napišejo z b-jem…

  1. Ti očitno nimaš smisla za humor, kaj šele sarkazem. Pravi domoljupec ;)

 3. Jest sem sicer tud proti brisanju križev ali česarkoli iz realnih fotk, pa ne iz domoljupja ali verskega fanatizma, ampak zaradi gole avtentike. Če je pač na fotki, ki odraža podobo neke dejanke države, pokrajine tudi križ, potem ni kaj fejkat. Če pa onim, ki se identificirajo s polnesecem to ni fajn in zarad tega ne bodo posegli po izdelku, potem so pa itak na istem nivoju kot domoljupni fanatiki.
  Drugo pa je, če trgovska veriga res išče zastonj reklamo…

 4. Od Ronija Kordiša, ki ponareja zgodovino in laže o sedanjosti, je jasno, da mu takšno retuširanje zgodovine ne samo paše, je očitno del njegove dedne zasnove.
  Meni osebno ne gre za verske simbole in na tej točki z Lidlovim dejanjem nisem prizadet (ker nisem katoliški vernik).
  Sem pa kot oseba, ki mu je mar za resnico, globoko prizadet nad takim potvarjanjem zgodovine samo zaradi ugajanja pravi politični opciji.
  In kot potrošnik se lahko svobodno odločam, da v takšno trgovino ne bom več vstopil.

Komentarji so zaprti.