Žan Mahnič je poslanec. Je tudi predsednik odbora za obrambo. Tisti, ki ni vedel kaj je to black tie, ko je šel na gala sprejem v čast Melanie Trump. Žan pa je tudi oseba, ki ima svoj Twitter račun, kjer v maniri svojega strankarskega šefa žali druge. Očitno poslanska funkcija precej stopila v glavo in se ne zaveda, da je biti poslanec nekaj drugega, kot si sam predstavlja.

Kaj je bilo torej takšnega, da sem se odločil, da pišem o Žanu Mahniču?

Prva stvar je bila njegov tvit, kjer se je pridušal o tem, da bo raje na proslavi v Poljanski dolini, kot na državni. Ker tam ne bo jugo zastav in v prvih vrstah ne izdajalcev in nasportnikov osamosvojitve.. Mogoče je potrebno tukaj opozoriti, da je Žan Mahnič letnik 1990! In da je dober, da se spomni vseh izdajalcev in nasprotnikov osamosvojitve glede na to, da je bil takrat še zelo zelo zelo mlad. Kapo dol, Žan! Takšnih ljudi manjka!

Glede na to, da Žan sodi v koncept domoljupcev, bi seveda pričakoval, da se bo udeležil proslave. Mogoče to, da je poslanec, še malce dvigne takšno pričakovanje. Ampak Žan je očitno prišel v fazo uporništva in je sedaj proti proslavam – letos SDS ni imela svoje, kar me malce čudi sicer.

Seveda me je zbodel njegov odnos do samostojne Slovenije – glede na to, da pljuva po ljudeh, ki so bili na proslavi in jih zmerja z izdajalci in nasprotniki osamosvojitve in sem ga retvital. Njegov odgovor je bil pričakovan, kakopačne.

On je v tistih letih, ko mu je pomembna dolžina. To, da nekoga ozmerja z leftardom (za kar sem prepričan, da Žan niti najmanj nima pojma kaj pomeni, se pa sliši super in tudi ostali domoljupci uporabljajo to besedo za diskreditacijo vseh drugače mislečih) pa nekako ne gre v koncept poslanca.

Žan. Da boš za drugič vedel, kaj pomeni leftard:

Someone who is so far left-wing in ideology, that they make others believe that the person must be mentally handicapped – read: Retarded, to have such opinions.

Glede na to, da sem ti na Twitterju odgovoril, pa vendar očitno nimaš jajc, da bi mi sporočil čas in kraj, te še tukaj pozivam, da sporočiš čas in kraj, kjer mi boš povedal to v obraz. Saj nisi strahopetec, ki se skriva za ekranom? Ali pač?

4 Responses to Žan Mahnič, kdaj in kje mi boš v živo povedal, da sem leftard?

 1. leftard pravi:

  Ko nisi v življenju dosegel še ničesar in moraš v življenjepis vključiti članstvo v dijaški šolski skupnosti in počitniško delo … Po kakšnih kriterijih tak zelenec in prenapetež postane predsednik odbora za obrambo?

  Žan Mahnič se je rodil 12. 1. 1990 v Kranju. Po končani osnovni šoli v Gorenji vasi se je vpisal na gimnazijo v Škofji Loki, kjer je bil v 4. letniku član dijaške šolske skupnosti. Medtem je obiskoval tudi glasbeno šolo v Škofji Loki, kjer se je učil igrati klavir in orgle. Po uspešno opravljeni maturi na škofjeloški gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje dodiplomski študij obramboslovja. V 2. letniku je bil član Študentskega sveta FDV. V času šolanja je preko študentskega dela spoznaval delo v gospodarstvu. Med poletnimi počitnicami je študentsko delo opravljal predvsem v lokalnem podjetju Marmor Hotavlje, bodisi v proizvodnji bodisi v pripravi dela. Z delom v proizvodnji se je seznanil tudi v škofjeloškem podjetju EGP. Prav tako je preko študentskega dela pridobival izkušnje na področju anketiranja in direktne prodaje. Bogate izkušnje na področju tehnologije in dela z ljudmi si je pridobil z delom v klicnem centru v podjetju T-2. Aktiven član SDS je postal takoj po včlanitvi leta 2008. Leta 2009 je bil prvič izvoljen v Izvršilni odbor Slovenske demokratske mladine, kjer je bil podpredsednik, sedaj pa opravlja funkcijo predsednika. V Strokovnem svetu SDS je podpredsednik odbora za obrambo. Od leta 2010 je član občinskega sveta občine Gorenja vas – Poljane. V državni zbor je bil izvoljen na predčasnih volitvah leta 2014, v tem mandatu je tudi predsednik Odbora za obrambo.

  • had pravi:

   ima verjetno veze z B&H iz tistih krajev.. in to je bilo verjetno dovolj, da je prisel do funkcije.. in sedaj je on predsednik odbora za obrambo..

 2. David pravi:

  To, da se izogiba jugo zastavam se mi zdi ok. Ampak ta njegov odziv – “leftard” in navajanje števila sledilcev in lajkov, je pa za v osnovno šolo.
  Raje naj mi pove koga naj volim, če niti pod razno ne volim levice. Njega, njegovega šefa in ostale tviterske revolveraše sigurno ne.

 3. лKuзеk pravi:

  Žan Mahnič gre po cesti in sreča mamico z otrokom. Otroček nenadoma začne kazati nanj in se dreti: “Poslanec! Poslanec!”
  Mahnič se ustavi in tupavo pogleda mamo: “Kako je vaš otrok vedel, da sem poslanec?”
  “Saj ni, samo R še ne zna reči.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.