Žan Mahnič je poslanec. Je tudi predsednik odbora za obrambo. Tisti, ki ni vedel kaj je to black tie, ko je šel na gala sprejem v čast Melanie Trump. Žan pa je tudi oseba, ki ima svoj Twitter račun, kjer v maniri svojega strankarskega šefa žali druge. Očitno poslanska funkcija precej stopila v glavo in se ne zaveda, da je biti poslanec nekaj drugega, kot si sam predstavlja.

Kaj je bilo torej takšnega, da sem se odločil, da pišem o Žanu Mahniču?

Prva stvar je bila njegov tvit, kjer se je pridušal o tem, da bo raje na proslavi v Poljanski dolini, kot na državni. Ker tam ne bo jugo zastav in v prvih vrstah ne izdajalcev in nasportnikov osamosvojitve.. Mogoče je potrebno tukaj opozoriti, da je Žan Mahnič letnik 1990! In da je dober, da se spomni vseh izdajalcev in nasprotnikov osamosvojitve glede na to, da je bil takrat še zelo zelo zelo mlad. Kapo dol, Žan! Takšnih ljudi manjka!

Glede na to, da Žan sodi v koncept domoljupcev, bi seveda pričakoval, da se bo udeležil proslave. Mogoče to, da je poslanec, še malce dvigne takšno pričakovanje. Ampak Žan je očitno prišel v fazo uporništva in je sedaj proti proslavam – letos SDS ni imela svoje, kar me malce čudi sicer.

Seveda me je zbodel njegov odnos do samostojne Slovenije – glede na to, da pljuva po ljudeh, ki so bili na proslavi in jih zmerja z izdajalci in nasprotniki osamosvojitve in sem ga retvital. Njegov odgovor je bil pričakovan, kakopačne.

On je v tistih letih, ko mu je pomembna dolžina. To, da nekoga ozmerja z leftardom (za kar sem prepričan, da Žan niti najmanj nima pojma kaj pomeni, se pa sliši super in tudi ostali domoljupci uporabljajo to besedo za diskreditacijo vseh drugače mislečih) pa nekako ne gre v koncept poslanca.

Žan. Da boš za drugič vedel, kaj pomeni leftard:

Someone who is so far left-wing in ideology, that they make others believe that the person must be mentally handicapped – read: Retarded, to have such opinions.

Glede na to, da sem ti na Twitterju odgovoril, pa vendar očitno nimaš jajc, da bi mi sporočil čas in kraj, te še tukaj pozivam, da sporočiš čas in kraj, kjer mi boš povedal to v obraz. Saj nisi strahopetec, ki se skriva za ekranom? Ali pač?