Bohinjsko jezero je romarska destinacija Slovencev med poletnimi vikendi. Čudovita narava, zastonj kopanje v jezeru, nižje temperature kot v mestih, ter veliko veliko možnosti za rekreacijo. Tudi turisti so odkrili čudoviti svet Bohinjskega jezera in trume vozil različnih registracij zavzamejo površine okoli jezera med vikendi. Med tednom je precej več miru in je jezero bolj spokojno. Kljub nizkim temperaturam vode, pa to ne odvrne mnogoterih ljudi, da ne zaplavajo v jezeru.

Ampak tokrat ne bom pisal o jezeru, ampak o skriti točki, ki mi jo je kolega Jure prikazal na Photo Workshopu, ki ga je organiziral Samo Vidic v Bohinju. Hoteli v Bohinju propadajo. Kruta realnost. Parkiranje ob jezeru je plačljivo. Ljudje niti ne morejo potrošiti svojega denarja, ker ni ničesar, kjer bi lahko trošili denar.

No, pri hotelu Zlatorog (v Ribčevem lazu) pustite svoje vozilo in potem se odpravite mimo propadlega tenis igrišča proti gozdu. Po par sto metrih se vam bo odprl razgled, ki je veliko lepši, kot je pogled na Bohinjsko jezero. Voda je hladna, vendar imate mir. In potem se lahko prepustite neokrnjeni naravi.

bohinjsko_jezero_008

bohinjsko_jezero_007

bohinjsko_jezero_001

bohinjsko_jezero_006