Bohinjsko jezero in moj zimski skok v jezero s temperaturo 5 stopinj / 16.12.2018

Nedelja, 16.12.2018. Bohinjsko jezero. Temperatura vode 5 stopinj, temperatura zraka -3 stopinje. Kot nalašč za skok v jezero. Lansko leto sem v Bohinjsko jezero skočil 31. decembra, ko je bila temperatura vode 4 stopinje in temperatura zraka -4 stopinje.

Najhujše pri včerajšnjem skoku je bil sneg. Ko se slečeš in stojiš na sneg in te začne zebsti v noge. Skok v vodo ni bil nič ekstremen – iskreno se mi je zazdelo, da mi je voda celo pogrela noge. In ko sem prišel iz jezera me je čakal ponoven sprehod po snegu, brisanje in oblačenje.

Kljub nizkim temperaturam in hladni vodi se nisem prehladil, ali pa staknil pljučnice. Ravno obratno – med približno tri minutno aktivnostjo na snegu me ni toliko zeblo, kot me je kasneje, ko sem šel proti avtu in se mi je skoraj zanohtalo v prste. In naslednjič bom vseeno mogoče razmislil, da bom imel avto precej bližje, kot sem ga imel včeraj – sploh ob precej nizkih temperaturah, ki so bile včeraj kljub soncu, ki se je sramežljivo pokazal vsake toliko časa nad Bohinjskim jezerom.

Če vam je bila objava všeč, potem se lahko naročite na moj YouTube kanal, “všečkate” Facebook stran, ali pa mi sledite na Twitterju.

  1. A se boš udeležil tudi plavanja v morju na 1. januar? V bohinjskem jezeru pa bi po moje moral pustiti avto bližje in pustiti avto laufat, tako da bi bil ogret, da ko prideš noter takoj začne greti, ker drugače ni prav topel. Si pa res norc :D

    1. na zalost mi ni do masovk :) lepse je nekje v idili in tisini.. no, malce so bili trije sprehajalci okoli jezera preseneceni :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja