Podjetje RWE je nov ponudnik na trgu električne energije v Sloveniji. Če pred leti nismo imeli možnosti izbire ponudnika električne energije, so se stvari v zadnjih parih letih spremenile. Čedalje več je ponudnikov (GEN-I, Elektro Ljubljana – Elektro Energija, Elektro Celje Energija, Elektro Gorenjska Prodaja, Petrol Energetika, Elektro Maribor – Energija plus, Elektro Primorska – E3, Elektro prodaja E.U.), ki poskušajo do svojih uporabnikov priti na različne načine. Nekateri veliko denarja vlagajo v oglaševanje, drugi se trudijo na drugačne načine. Sam sem še vedno pri istem ponudniku, čeprav sem bil včeraj zelo pozitivno presenečen nad RWE!

Kaj se je zgodilo?
V Big Bangu sem kupoval malenkost in ko sem prišel na blagajno sem videl, da imajo pristopno izjavo za RWE. Ko je prodajalka opazila, da sem jo vzel v roke, je samoiniciativno začela razlagati o tem, kako se lahko sklene pogodba pri njih za RWE elektriko in kako imajo kalkulator, s katerim naredijo preračun – koliko prihrankov bi imeli pri drugem ponudniku.

Ja, bil sem presenečen. Ponavadi prodajalci, ki imajo pred seboj kup različnih ponudb in ugodnosti ne vedo ravno veliko o vsem skupaj, tukaj pa so očitno imeli “šnelkurz”. No, prodajalka je nadaljevala z razlago, da sploh ni potrebno ničesar drugega kot davčna številka in pa zadnji račun trenutnega ponudnika električne energije.

Ponujajo tri pakete, odvisno od časa vezave. Prodajalka je omenila,  da se vedno lahko prekine vezavo (tole mi je bilo od vsega najbolj zanimivo!) – vendar sem doma ugotovil, da to velja za paket nevezani. Ostali paketi pa so:

  • mini zajamčena cena energije za 12 mesecev
  • standard zajamčena cena energije za 12 mesecev – plus 5% popusta po 12 mesecih
  • ideal zajamčena cena energije za 36 mesecev – plus 5% popusta po 12 mesecih in 10% popusta po 24 mesecih

Ko je naštevala še pakete z varčnimi žarnicami, je sledilo protivprašanje – ali ste že pri RWE? Sramežljiv odgovor mi je bil zabaven, saj je prodajalka priznala da še ne.

Zakaj tale post?
Všeč mi je, če prodajalci, ki nekaj ponujajo, vedo o čem govorijo. “Upsell” je vedno koristen, vendar se ga je potrebno lotiti na pravi način. To, kar sem doživel včeraj je bilo odlično in dejansko razmišljam, da bi naredil to spremembo. Če ne zaradi drugega, že zato, ker sem bil pozitivno presenečen. Ja, RWE je očitno dobro opravil svoje delo, ali pa sem samo jaz naletel na prodajalko, ki se je dejansko izobrazila o produktu, ki ga ponujajo.

V vsakem primeru zelo pozitivna izkušnja – na Petrolu so tudi pred časom ponujali menjavo ponudnika električne energije, vendar ni bilo odgovorov na vprašanja, ki sem jih zastavljal. Škoda!

Če bi znali bančniki takole “upsellat” stvari, bi že zdavnaj zamenjal NLB banko, ampak na žalost so preveč rigidni in se premalo posvetijo svojim uporabnikom.

elektrika